Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/3 14:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


                       Κοινη ανακοινωση-κειμενο υπογραφων

 

123 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΔΑΣΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ!

 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

           

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/3 14:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Αγαπητοί Γονείς, Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

            Σε καλούμε να ενώσεις τη φωνή σου μαζί μας! Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Πέραμα δεν αποτελούν παιδιά ενός κατώτερου θεού! Δικαιούνται φοίτηση σε Τμήμα Ένταξης, ειδική διαφοροποιημένη Εκπαίδευση, από Ειδικούς Παιδαγωγούς!

            Συγκεκριμένα, η κατάσταση έχει ως εξής:

 

123 (!) μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Περάματος (μέχρι τώρα, γιατί αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός) έχουν αξιολογηθεί από τα ΚΕΔΑΣΥ με γνωματεύσεις που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες, προτείνεται η φοίτησή τους σε Τμήματα Ένταξης, αλλά τέτοια δεν υπάρχουν σε κανένα σχολείο της πόλης του Περάματος (Β/θμια Εκπαίδευση)!

 

ü  Είναι απαράδεκτο το 2023 οι μαθητές/μαθήτριες του Περάματος να μην απολαμβάνουν κανενός είδους διαφοροποιημένης μάθησης, γιατί η εκπαίδευσή τους αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις σαν κόστος.

 

ü  Είναι απαράδεκτο το 2023 να λένε στους εκπαιδευτικούς ότι η μόνη πρόβλεψη γι’ αυτούς/αυτές τους/τις μαθητές/μαθήτριες είναι να δείξουν επιείκεια και να τους/τις εξετάσουν προφορικά! Το ζήτημα δεν είναι η βαθμολογία, αλλά τα παιδιά να έχουν τις προϋποθέσεις να κατανοήσουν αυτό που διδάσκονται, να υπερνικήσουν τις επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με κατάλληλη εκπαιδευτική παρέμβαση και φροντίδα από την Πολιτεία!

 

ü  Είναι απαράδεκτο το 2023 μία οικογένεια να ανεβαίνει κυριολεκτικά έναν Γολγοθά, να επωμίζεται τεράστια έξοδα και κόπο, για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα σε ένα παιδί που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες. Καθυστερήσεις για να βγει μία γνωμάτευση από μικρή ηλικία, που είναι και η πιο κρίσιμη για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών.

           

            Για τον σκοπό αυτό, σε καλούμε να υπογράψεις το κάλεσμα αυτό.

            Σε καλούμε να πάρεις μέρος στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 3/3 14:30.

Να ιδρυθούν επιτέλους Τμήματα Ένταξης στο Πέραμα!

           

            Μπορούμε ενωμένοι να τα καταφέρουμε!    

 

ελμε πειραια, σΥΛΛΟΓΟΣ εκπαιδευτικων ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κερατσινιου-περαματος “Ν. Πλουμπιδης”, ενωση γονεων περαματος, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ΟΥ γυμνασιου περαματος, συλλογος γονεων και κηδεμονων 3ου γυμνασιου περαματος, συλλογοσ εργαζομενων δημου περαματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: