Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει από το σπίτι του τηλεκπαίδευση εφόσον το σχολείο είναι κλειστό. Το σπίτι μας δεν είναι χώρος εργασίας ούτε οφείλουμε να διαθέτουμε ανά πάσα στιγμή τα τεχνολογικά μέσα διαθέσιμα.


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/               αρ. πρωτ. 922                         5/02/2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επειδή το ΥΠΑΙΘ, με αφορμή την κακοκαιρία και την απόφαση κλεισίματος των σχολείων, έχει αρχίσει πάλι τις γνωστές «οδηγίες», τις απειλές και τα «εντέλλεσθε», υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά τα αυτονόητα:

1. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος μέσα στο Σ/Κ, εκτός ωραρίου και από το σπίτι του, να δοκιμάσει καμία πλατφόρμα και να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

2. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει από το σπίτι του τηλεκπαίδευση εφόσον το σχολείο είναι κλειστό. Το σπίτι μας δεν είναι χώρος εργασίας ούτε οφείλουμε να διαθέτουμε ανά πάσα στιγμή τα τεχνολογικά μέσα διαθέσιμα.

3. Κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να μεταβούμε στο σχολείο εφόσον αυτό είναι κλειστό με κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα.

Η χρήση της λεγόμενης τηλεκπαίδευσης «δια πάσα νόσο» δεν μπορεί να κρύψει την αναλγησία του κρατικού μηχανισμού, την απουσία ουσιαστικής προετοιμασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.

Η Διοίκηση δε λειτουργεί με προφορικές εντολές ή άτυπα/ανυπόγραφα sms και e-mail. Επιπρόσθετα σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι Διευθυντές/Διευθύντριες και Προϊστάμενες των σχολικών μονάδων δεν έχουν κανένα εργασιακό καθήκον τα Σαββατοκύριακα. 

 

Η εκπαιδευτική κοινότητα απέδειξε ότι στο διάστημα της πανδημίας στάθηκε δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους και αξιοποίησε κάθε πρόσφορο μέσο για να διατηρηθεί η επαφή με τη σχολική ζωή, παρόλο που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δε δημιούργησε καμία προϋπόθεση για την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση ήταν μία μορφή που επιλέχτηκε εξαιτίας της μακροχρόνιας αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω κορωνοϊού. Δεν ήταν ούτε είναι ούτε θα πρέπει να είναι μία μορφή που θα επιλέγεται σε έκτακτες συνθήκες.

 

Οι εκπαιδευτικοί, με αίσθημα ευθύνης και σαφή παιδαγωγική αντίληψη για τις ανάγκες των μαθητών τους, όταν επιστρέψουν στις σχολικές τους τάξεις, θα αναπροσαρμόσουν το διδακτικό τους έργο διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχεια της μορφωτικής διαδικασίας. Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. του Συλλόγου παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: