Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΔΕΚΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΔΕΔΔΗΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!


 Με κεντρικό αίτημα να μην τολμήσει ο ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα σε σχολεία του Περάματος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων στο Δημαρχείο της πόλης.

Η παρέμβαση αυτή έγινε μετά την πρόσφατη επιστολή ειδοποίησης - όχλησης για ληξιπρόθεσμη οφειλή από λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας που απέστειλε η ΔΕΗ ΑΕ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος και με την οποία καλεί τη σχολική μονάδα εντός 30 ημερών να προβεί στην τακτοποίηση οφειλής 21.185 ευρώ διαφορετικά απειλεί ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα κόψει το ρεύμα, όπως ανέδειξε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» που κάλεσε στην παράσταση διαμαρτυρίας, δηλώνοντας: «Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς ρεύμα, γραφική ύλη, φωτοτυπικό και άλλα απαραίτητα ή να πέφτουν - στάζουν ταβάνια!».

Σε αυτό ένωσαν τις φωνές τους συμμετέχοντας στην κινητοποίηση η Ένωση Γονέων Περάματος, Σύλλογοι Γονέων Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Γυμνασίων, διευθυντές σχολικών μονάδων, μέλη σχολικών επιτροπών, εκπρόσωποι του Σωματείου Συμβασιούχων Καθαριστριών και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, παρά το ότι ήταν γνωστή η πραγματοποίησή της,  ο δήμαρχος και ο αρμόδιος δντιδήμαρχος απουσίαζαν.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον γραμματέα του δήμου ο οποίος διαβεβαίωνε πως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν πρόκειται να κόψει το ρεύμα, χωρίς καμία άλλη δέσμευση για τα ζητήματα που θέτουν οι φορείς της εκπαίδευσης.

Οι ίδιοι άλλωστε έχουν ήδη αρνητική εμπειρία καθώς πριν μερικούς μήνες είχε αποπειραθεί ξανά συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά αποτράπηκε από την άμεση παρέμβαση των εκπαιδευτικών και γονιών του σχολείου και κινητοποίηση του Συλλόγου. Από την πλευρά των φορέων σημειώνεται το γενικευμένο πρόβλημα στα σχολεία λόγω της υποχρηματοδότησης από το κράτος και σημειώνουν και τις ευθύνες του δήμου σε αυτό το ασφυκτικό για την εκπαίδευση πλαίσιο.

Αφενός, η πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου δεν έχει κλείσει οικονομικούς απολογισμούς από το 2015 δυσχεραίνοντας την όποια έκτακτη χρηματοδότηση, ενώ, όπως επισημαίνει το σωματείο των εκπαιδευτικών, «η συνειδητή επιλογή του Δήμου Περάματος να μην αξιοποιεί σε αντίστοιχα έργα κάθε χρόνο το κονδύλι συντήρησης και επισκευής των σχολείων (περίπου 75.000 ευρώ το χρόνο) αναγκάζει τα σχολεία να συμβάλλουν σε συντηρήσεις των σχολείων τους από την πενιχρή τακτική χρηματοδότηση».

Εκ μέρους των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, των γονιών και των σωματείων υποβλήθηκε αίτημα για νέα συνάντηση με τον δήμο προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Δήλωναν παράλληλα πως επαγρυπνούν και μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού για να εξασφαλιστεί πως κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: