Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/      αρ. πρωτ.      994     18/10/2023



ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ΓΣ και Εκλογές)


Θέμα : 1η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 28 Νοεμβρίου στις 16.30  στο 5ο Δ.Σ Κερατσινίου (Ταϋγέτου 8)


ΕΚΛΟΓΕΣ την Τετάρτη  29 Νοεμβρίου (χωρίς άδεια απουσίας από την εργασία μας) από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο « Μελίνα» στο Κερατσίνι,
Εμμανουήλ Μπενάκη 70 και στο Πέραμα στον Σύλλογο Ικαριωτών «ο Ίκαρος», Μακεδονίας 46, στη μικρή πλατεία - πλησίον εκκλησίας Αγίου Νικολάου.  

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 16 Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε αρχαιρεσίες ( συνέλευση και εκλογές) για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου, αφού στις 24 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 2 έτη από τις τελευταίες εκλογές και σύμφωνα με το καταστατικό μας, ορίζεται ανά διετία να διενεργούνται αρχαιρεσίες. Επομένως, το ΔΣ του Συλλόγου μας καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ .

1.    Ημερήσια διάταξη ΓΣ :

·       Οικονομικός απολογισμός – Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής (Παρουσιάζεται από την Ταμία του συλλόγου).

·       Ψήφιση οικονομικού απολογισμού.

·       Απολογισμός πεπραγμένων-20 λεπτη παρουσίαση πεπραγμένων από τον πρόεδρο του συλλόγου.

·       Κριτική πεπραγμένων ( 7 λεπτες τοποθετήσεις  μελών ΔΣ και 10λεπτη τοποθέτηση γραμματέα), 5λεπτες από κάθε παράταξη και για όσους συναδέλφους θελήσουν να μιλήσουν).

·       Δευτερολογία προέδρου 5 λεπτά.

·       Ψήφιση πεπραγμένων.

·       Προτάσεις- ψηφίσματα και πρόγραμμα δράσης ( ένας ομιλητής από κάθε παράταξη με 5λεπτη παρουσίαση-ίδιος χρόνος και για όποιον συνάδελφο θέλει να τοποθετηθεί).

·       Ψήφιση προτάσεων και προγράμματος δράσης.

 

Το προεδρείο της ΓΣ  και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές θα οριστούν με ομόφωνη απόφαση από τα μέλη του ΔΣ.

 

2.    Η εκλογική διαδικασία, θα πραγματοποιηθεί και στους δύο δήμους ( Κερατσίνι-Πέραμα) με ένα εκλογικό κέντρο σε κάθε δήμο και θα διαρκέσει  από τις 9.00 π.μ έως τις 5 μ.μ. Ως εκλογικά τμήματα έχουν οριστεί το πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» στο Κερατσίνι και ο σύλλογος Ικαριωτών «ο Ίκαρος» στο Πέραμα.

 

3.    Μέλη του Συλλόγου μας είναι ή μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Κερατσινίου και του Περάματος, ΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (Μόνιμοι, αποσπασμένοι, μεταταγμένοι, αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, ΑΜΩ, με τρίμηνη σύμβαση).

4.    Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού μας, είναι να έχει πληρώσει τη συνδρομή του. Υπενθυμίζουμε ότι: η συνδρομή για τους Μονίμους παραμένει 30 € και θα παρακρατηθεί από τη μισθοδοσία σε 2 δόσεις των 15€. Για τους Αναπληρωτές παραμένει στα 15 €. Η συνδρομή για τους εκπαιδευτικούς Μειωμένου ωραρίου και τους Ωρομίσθιους κρίναμε ότι πρέπει να είναι το συμβολικό ποσό των 7€.

5.    Για τους συναδέλφους που είναι αποσπασμένοι στον Σύλλογό μας από άλλα ΠΥΣΠΕ, για τους συναδέλφους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι ή βρίσκονται με μερική ή με ολική διάθεση στην Πρωτοβάθμια, καθώς και για τους συνάδελφους αναπληρωτές και μειωμένου ωραρίου, η συνδρομή τους θα αποδίδεται στα μέλη του Δ.Σ. στον χώρο εργασίας ύστερα από συνεννόηση, την ημέρα της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης ή τη μέρα των εκλογών στις 29 Νοεμβρίου στα αντίστοιχα εκλογικά τμήματα μέχρι και την ώρα της ψηφοφορίας.

Καλό θα ήταν και θα διευκόλυνε να μαζευτούν από πριν οι συνδρομές στα σχολεία.

6.    Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας – σαν παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι - έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου.  Προθεσμία για κατάθεση ψηφοδελτίων στο ΔΣ του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού, ορίζεται το χρονικό διάστημα 3 ημερών πριν από τη ΓΣ.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Συλλόγου κρίνει αναγκαίο να σας ενημερώσει και για τα παρακάτω:

ü Από 1/1/2022 έχουν μπει σε εφαρμογή όλες οι διατάξεις του ν. 4808/21, γνωστού και ως νόμου Χατζηδάκη, με τις οποίες επιχειρείται να μπουν σοβαρά εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στη λειτουργία των σωματείων με στόχο τον πλήρη έλεγχο και αποδυνάμωσή τους. Μία από τις πολλές αντεργατικές διατάξεις είναι και η τροποποίηση των καταστατικών των σωματείων με την ενσωμάτωση της πρόβλεψης διενέργειας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για αρχαιρεσίες (ΓΣ, εκλογές) και κήρυξη απεργίας. Επομένως, είναι για ευνόητους λόγους πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες αποκλειστικά διά ζώσης στον προγραμματισμένο από το ΔΣ χρόνο (29 Νοεμβρίου).

ü Η κατάργηση της άδειας απουσίας από την εργασία μας τη μέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών είναι άλλη μία διάταξη του νόμου Χατζηδάκη που αξιοποίησε το ΥΠΑΙΘ για να απονευρώσει τις αρχαιρεσίες βάζοντας εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση επιδιώκει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που ο κλάδος δίνει τη μάχη απέναντι στην αξιολόγηση, να φιμώσει τη φωνή των εκπαιδευτικών μέσα από μαζικές διαδικασίες, να δυσκολέψει τη λήψη συλλογικών αποφάσεων. Η μαζική συμμετοχή στην απογευματινή ΓΣ και στις εκλογές είναι η καλύτερη απάντηση στην απόπειρα φίμωσής μας.


 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος

στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές.

Το μοναδικό μας όπλο, απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι το σωματείο μας.

 Χρειάζεται να το δυναμώσουμε! Να υπερασπιστούμε τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις, σήμερα που η κυβέρνηση εφαρμόζει νέα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: