Τρίτη 14 Μαΐου 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ-ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.


 

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

(ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ).

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.. Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ 2 ΩΡΕΣ. ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 10.15 ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ (ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ).

ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΕ ΤΙΜΗ 3 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ. ΚΟΣΤΟΣ 2 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ.

Ένας περίπατος στα στενά της Πλάκας…

 Άραγε, γιατί λέγεται έτσι; Πού πρωτοκαλλιεργήθηκε η ντομάτα στην Αθήνα; Και ο λόρδος Βύρωνας πού  φιλοξενήθηκε; Και ο Δροσίνης, ο ποιητής της «Ανθισμένης αμυγδαλιάς» πού μεγάλωσε; Και ο Σεφέρης;

Πού ήταν το σπίτι του Μακρυγιάννη και το πρώτο νοσοκομείο της Αθήνας;

Η βόλτα στ’ Άναφιώτικα, με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα σπίτια του Φίνλεϋ και το οθωμανικό καρακόλι. Ο Άγιος Νικόλαος του Ραγκαβά και το χαμένο κέρμα και η ξεχωριστή καμπάνα του. Ο πιο παλιός δρόμος της Αθήνας, ή ίσως και της Ευρώπης, που τον περπατάμε ακόμα. Και πολλές άλλες αναφορές και ιστορίες!

Γιατί η Αθήνα απελευθερώθηκε τόσο αργά; Πού πρωτοστολίστηκε χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Είμαστε σίγουροι ότι από όλα αυτά τα σημεία έχετε περάσει άπειρες φορές. Εμείς έχουμε να σας διηγηθούμε για αυτά, ώστε την επόμενη φορά να τα βλέπετε «με άλλο μάτι».

Ο περίπατός μας θα ξεκινήσει από την περιοχή του Μακρυγιάννη και θα καταλήξει στους «Αέρηδες». ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: