Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 94 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 4 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ!


 

          http://spe-ploumpidis.blogspot.com/       αρ. πρωτ.  1075                               22/5/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA

Σε κανένα από τα τέσσερα δημοτικά σχολεία του Περάματος (ΔΣ Ικονίου, 3ο ΔΣ, 4ο ΔΣ, 5ο ΔΣ) δεν πραγματοποιήθηκαν οι διαγνωστικές εξετάσεις  τύπου «pisa», αφού κανένας από τους 94 μαθητές που φοιτούν στη Στ΄ τάξη στα δημοτικά αυτά δεν προσήλθε για να συμμετάσχει στις εξετάσεις.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» χαιρετίζει την απόφαση αυτή γονέων και μαθητών που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, πτυχή της οποίας είναι και η διεξαγωγή τέτοιου τύπου εξετάσεων. Ακόμα, χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων των τεσσάρων σχολείων που υπερασπίζονται και υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας θα συνεχίσει να παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα ( συντονισμός με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, ενημέρωση των συλλόγων διδασκόντων, επιστολή σε γονείς , προπαγανδιστικά πανό, δελτία τύπου και ανακοινώσεις κ.τ.λ.), ώστε ο από κοινού αγώνας εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών να δυναμώνει και να ακυρώνει στην πράξη όλα τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια, που ορθώνουν τείχος στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων.








Δεν υπάρχουν σχόλια: