Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΣΤΙΣ 13/6 ΣΤΟ ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47) ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ. ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 4 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/             αρ. πρωτ.  1080                          10/6/2024

 

 ΣΤΙΣ 13/6 ΣΤΟ ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47) ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ. ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 4 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

 

          Το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»  μαζί με άλλους συλλόγους, πρωτοστάτησε με ανακοινώσεις, συγκεντρώσεις, συλλογές υπογραφών, παραστάσεις  διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, στη Διεύθυνση στη διεκδίκηση :

·       της εξίσωσης του ωραρίου των Νηπιαγωγών με το ωράριο όλων των υπόλοιπων κλάδων στην εκπαίδευση

·       της μείωσης του ωραρίου των Νηπιαγωγών με νομοθετική κατοχύρωση ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και επιπλέον μείωση του διδακτικού ωραρίου των Προϊσταμένων.

          Μέχρι στιγμής, η ρύθμιση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Νηπιαγωγεία έγινε κατ’ ανάλογο τρόπο με αυτόν των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μειώνοντας το ωράριο μόνο στα 4θέσια και άνω Νηπιαγωγεία. Όμως ολιγοθέσια Νηπιαγωγεία, 1θέσια και 2θέσια αποτελούν το 96% όλης της χώρας με αποτέλεσμα η μείωση του ωραρίου να αφορά ελάχιστο αριθμό εκπαιδευτικών!! Επιπλέον, οι προϊσταμένες/οι 4/θέσιων και άνω Νηπιαγωγείων δε δικαιούνται παραπέρα μείωση ωραρίου, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των νηπιαγωγών που κατέχουν θέση προϊσταμένης/ου να εκτελούν διοικητικά καθήκοντα σε βάρος των παιδαγωγικών τους καθηκόντων.

          Όλοι εμείς που έχουμε φορτωθεί τις ανεπάρκειες αλλά και τις πολιτικές επιλογές ενός συστήματος που βλέπει το παιδί και τις ανάγκες του σαν κόστος και την/τον Νηπιαγωγό σαν πολυεργαλείο στέλνουμε μήνυμα στις πολιτικές  όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Στις 13 Ιουνίου στο ΣτΕ υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δικαστικά παρά τις συνεχείς αναβολές του δικαστηρίου!!!

Απευθυνόμαστε σε σένα που ξέρεις ότι το δημόσιο Νηπιαγωγείο στηρίζεται το 2024  στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των Νηπιαγωγών, ενώ υπάρχουν οι επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές δυνατότητες να υπάρχει Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση αντάξια των σύγχρονων αναγκών για όλα τα παιδιά και  οι Νηπιαγωγοί να είναι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και  πλήρη δικαιώματα!

 

Στις 13/6 στις 9.30 π.μ. ήμερα εκδίκασης της προσφυγής δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού με συγκέντρωση στο ΣτΕ!

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: