Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΓΟΝΕΩΝ!

 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/       αρ. πρωτ.  1082              19/6/2024

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΓΟΝΕΩΝ

Με αφορμή τη μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας των σχολείων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με απόφαση του Δήμου το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου εξαιτίας του καύσωνα και τη ματαίωση της απογευματινής σχολικής εορτής λήξης στο 3ο ΔΣ Κερατσινίου στις 13/6/2024 παρατηρήθηκε το φαινόμενο μερίδα γονέων κυρίως των δύο τμημάτων της ΣΤ τάξης να στραφούν με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο κατά της Διευθύντριας και του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να ματαιώσει τις απογευματινές γιορτές λήξης στις 12/6/2024 και 13/6/2024 προτάσσοντας την υγεία των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών λόγω του καύσωνα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε έχοντας εξεταστεί όλα τα δεδομένα και γνωρίζοντας ότι προκαλεί στενοχώρια, αφού εδώ και καιρό μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους στην άριστη προετοιμασία αυτών των εκδηλώσεων.

Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι σε συνθήκες καύσωνα ότι δε θα συμβεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε εργαζόμενους που το σχολείο τους δε λειτουργεί, λόγω καύσωνα, να προσέλθουν στην εργασία τους ρισκάροντας την υγεία τους, αλλά και την υγεία των μαθητών τους, παίρνοντας μάλιστα οι ίδιοι την ευθύνη που τους προσκάλεσαν.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το διδακτικό έτος φέτος έληγε 14 Ιουνίου. Όπως δε μεταφέρθηκε για μια άλλη μέρα η πρωινή λειτουργία των σχολείων - λόγω της αναστολής λειτουργίας των μαθημάτων στις 13 Ιουνίου - έτσι δεν μπορεί να μεταφερθεί μέσα σε στενά χρονικά πλαίσια και η γιορτή λήξης.

Οποιοδήποτε κακόβουλο σχόλιο επ’  αυτού, οπωσδήποτε διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα και τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού που πρέπει να επικρατούν μέσα στο σχολείο μεταξύ εκπαιδευτικών- μαθητών και εκπαιδευτικών-γονέων.

Με λύπη μας ενημερωθήκαμε ότι μητέρα του σχολείου, προχωρώντας όχι ένα βήμα παραπέρα αλλά κάνοντας άλματα κακόβουλων ισχυρισμών που μπορεί κάλλιστα να θεωρηθούν έως και συκοφαντικές, σε καταγγελία που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αναφέρει ότι η Διευθύντρια του σχολείου από την αρχή της χρονιάς δημιουργούσε δυσκολίες και προβλήματα στους γονείς της ΣΤ τάξης για διάφορα παιδαγωγικά ζητήματα (ουδέν ψευδέστερον). Επίσης, ως αυτόκλητος εκπρόσωπος και υπερασπιστής γονιών και μαθητών (αλήθεια, ρώτησε όλους τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου;), ακόμα και της ίδιας  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, και με γκεμπελικές πρακτικές που θυμίζουν «μαύρες» εποχές, τις οποίες το εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα αντιπάλεψε και νίκησε για ένα δημοκρατικό πνεύμα στην κοινωνία και στα σχολεία, προειδοποιεί τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για τη συγκεκριμένη Διευθύντρια, σαν να την γνωρίζει προσωπικά ότι με τις πράξεις της μπορεί να πλήξει ακόμα και στελέχη εκπαίδευσης.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα παρόμοιες τακτικές και διαδικασίες. Κανείς δεν μπορεί να θίγει με ανυπόστατες κατηγορίες την επαγγελματική διαδρομή συναδέλφισσας που έχει προσφέρει για πάνω από 30 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και από τη θέση της απλής δασκάλας, αλλά και της Διευθύντριας σε όποια σχολεία υπηρέτησε.

Τέλος, η συγκεκριμένη μητέρα αγνοώντας προφανώς το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χαρακτηρίζει το σχολείο ακάλυπτο και παράνομο στην απόφαση που πήρε, βασιζόμενη μόνο στη σελίδα του δήμου στο διαδίκτυο που μιλά για πραγματοποίηση ή αναστολή των γιορτών λήξης με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων. Η πραγματικότητα είναι ότι η ενυπόγραφη απόφαση του δημάρχου που στάλθηκε στα σχολεία ορθώς δεν αναφέρει τι θα γίνει με τις γιορτές, αλλά στέκεται αποκλειστικά στην απόφαση αναστολής της λειτουργίας των σχολείων, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι είναι αναρμόδιος να εμπλακεί στην αμιγώς εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι γονείς έχουν εκλεγμένους εκπροσώπους στο σχολείο και στην Ένωση γονέων και μπορούν μέσω αυτών, μέσα σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης να συζητιούνται τα όποια προβλήματα ή διαφωνίες προκύπτουν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που τόσα χρόνια έχουν αποδείξει ότι στέκονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και παιδαγωγικού καθήκοντος δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» επιζητούμε την αποκατάσταση των σχέσεων εκπαιδευτικών και γονιών, αλλά προειδοποιούμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απροστάτευτοι και μέσα από το σωματείο τους υπερασπίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα και την επαγγελματική τους υπόσταση. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συκοφαντεί και δηλώνουμε ότι με κάθε νόμιμο τρόπο θα υπερασπιστούμε τους συναδέλφους μας.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: