Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που δικάζονται στις 8/10/24

 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/                      αρ. πρωτ.  1104             

                                                                          08/10/2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που δικάζονται στις 8/10/24

 

Την Τρίτη 8 του Οκτώβρη πραγματοποιείται μια ακόμη δίκη για τους αγώνες τους κινήματος κατά των πλειστηριασμών το 2016-2018. Ο Ηλίας Σμήλιος (δάσκαλος, γραμματέας του Δ.Σ. του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης), Θανάσης Αγαπητός (συνταξιούχος, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και πρ. περιφερειακός σύμβουλος Κεντρ. Μακεδονίας), Ζήσης Κλεισιάρης (δικηγόρος, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), Γρηγόρης Σκουλάς (συνταξιούχος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ») και ο Μάκης Αναγνώστου (εργάτης, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.) κατηγορούνται γιατί συμμετείχαν στη διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, στις 7 Μαρτίου 2018 και γενικότερα για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Ειρηνοδικείο και στα συμβολαιογραφικά γραφεία, στήνοντας ασπίδα προστασίας για το σπίτι και τη μικρή περιουσία φτωχών λαϊκών οικογενειών από τα αρπακτικά των τραπεζών και των funds.

Η παραπομπή τους σε δίκη και οι κατασκευασμένες κατηγορίες, με τη μετατροπή του θύτη σε θύμα, αποτελούν πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και είναι καθαρά πολιτικές διώξεις που ασκούνται στα πλαίσια μιας οργανωμένης προσπάθειας εκφοβισμού της κοινωνικής πλειοψηφίας και αποδυνάμωσης της λαϊκής αντίστασης. Σε μέρες που η ακρίβεια έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που εικόνες εξαθλίωσης της λαϊκής οικογένειας γίνονται όλο και πιο συχνές ενώ ταυτόχρονα πλειστηριασμοί (15.000 μέχρι το τέλος του χρόνου!) και εξώσεις φαίνεται ν’ απειλούν όλο και περισσότερους, η άγρια καταστολή των κοινωνικών αγώνων, η στοχοποίηση των αγωνιστών, οι διώξεις και οι δίκες επιδιώκουν να περάσουν το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη και δεν υπάρχει εναλλακτική στην κοινωνική βαρβαρότητα. Γι’ αυτό και η δίκη των 5 αγωνιστών μας αφορά όλους, κάθε άνθρωπο που βλέπει την απειλή για το ψωμί, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που έρχεται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου- Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» ομόφωνα εκφράζει την αλληλεγγύη του και ζητά την αθώωση και πλήρη απαλλαγή από κάθε κατηγορία των 5 μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που δικάζονται στις 8/10/2024.

Διεκδικούμε την προστασία της λαϊκής κατοικίας με την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου των πλειστηριασμών από το 2015 μέχρι σήμερα, την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή των λαϊκών χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και (πρώην) ΔΕΚΟ.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: