Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Συνάδελφοι.
Στη σημερινή (30/1)παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από την πρωτοβουλία που πήραν οι σύλλογοι Π.Ε. του Πειραιά και στήριξαν, πάρα πολλοί σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ αλλά και το δ σ της ΔΟΕ, με αφορμή την εγκύκλιο σχετικά με τις περικοπές στις αναρρωτικές άδεις οι οποίες αποτελούν σε κάποιες περιπτώσεις και λόγο απόλυσης σας ενημερώνουμε τα εξής:
Ø  Οι εκπρόσωποι της τρόικας εσωτερικού   έδειξαν για άλλη μια φορά το ανάλγητο και σκληρό αντεργατικό, αντι -εκπαιδευτικό τους πρόσωπο αφού υπερασπίστηκαν  το σύνολο της αντι εκπαιδευτικής πολιτικής
Ø  δήλωσαν πως το ζήτημα της απόλυσης των αναπληρωτών προβλέπεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και δεν πρόκειται να αποσύρουν την απαράδεκτη εγκύκλιο,
Ø   επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά πως η επόμενη χρονιά θα είναι τραγική για τα σχολεία, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αφού οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών από τον Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό  θα είναι περίπου 2.000 από 12.500 που είναι για τη φετινή χρονιά.

Συνάδελφοι.
Το δσ του συλλόγου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μνημονιακή  πολιτική   της κυβέρνησης, η εφαρμογή της οποίας οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε κατάρρευση. Με την εφαρμογή των πολιτικών της σκληρής λιτότητας καθίσταται πλέον αδύνατη η ικανοποίηση των στοιχειωδών εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτή την  κυβέρνηση και σε αυτή την πολιτική. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους συναδέλφους για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για πλήρη και ίσα  δικαιώματα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές.
Οι περικοπές στην υγεία την παιδεία και στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν αφορούν μόνο τους αναπληρωτές και όσους εργάζονται με ελαστικές σχέσεις. Αφορούν όλους τους εργαζόμενους όπου και αν εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση σήμερα και αύριο.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: