Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ



    Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών συνεδρίαζε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
    Η συνεδρίαση έλαβε απρόσμενη εξέλιξη, όταν δύο ένστολοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο χώρο. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν, αλλά και όπως παραδέχτηκε αργότερα ο διοικητής του ΑΤ Ακρόπολης, επρόκειτο για “συνήθη πρακτική” ενώ οι δύο αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί με «άνωθεν εντολή», από τα κεντρικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για να ελέγξουν αν τίθενται ζητήματα «τάξης και ασφάλειας»!


    Η κυβέρνηση και οι αστυνομικές αρχές επιθυμούν διακαώς οι εργαζόμενοι να συνηθίσουν σιγά σιγά σε τέτοιες πρακτικές. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στη διαρκώς εντεινόμενη στοχοποίηση των εργατικών αγώνων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι πολύ νωπά τα περιστατικά καταστολής και αστυνομικής βίας που αφορούν τις συλλήψεις των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας, τις επιστρατεύσεις των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το χτύπημα των αγροτών στη Λαμία την ίδια μέρα.    

   Ταυτόχρονα επεξεργάζονται νομοσχέδιο φρένο για τις απεργίες και συλλέγουν στοιχεία για να τις χαρακτηρίσουν παράνομες, φοβούμενοι τους εργατικούς, κοινωνικούς αγώνες που η εξαθλίωση και η ανεργία που σπέρνουν, θα επιφέρει. Είναι προφανής η ανησυχία τους για τους επερχόμενους αγώνες που ακόμα και η σύσκεψη, συγκέντρωση εργαζομένων, τους φαντάζει απειλή για την “τάξη” και την “ασφάλεια”.
    Η φασιστικοποίηση, η ισοπέδωση των δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, δε θα γίνουν ανεκτά και δε θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω.
  Το δίκιο δεν επιτάσσεται.
   Η καταδίκη αυτών των ενεργειών πρέπει να δοθεί με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου. Να ενισχύσουμε τον αγώνα και να ανατρέψουμε τον εργασιακό και κοινωνικό τους μεσαίωνα.


Για το Δ.Σ.
Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γραμματέας



Σταύρος Καλλώνης                                     Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: