Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


   Το Δ.Σ. του συλλόγου μας συμπαραστέκεται και εκφράζει την αγωνιστική του αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών για να ζουν με αξιοπρέπεια από την καλλιέργεια της γης τους. Οι ταυτόχρονοι αγώνες των Ναυτεργατών και των αγροτών είναι η καλύτερη απάντηση στον “κοινωνικό αυτοματισμό” που καλλιεργεί η κυβέρνηση. 
   Στο κενό πέφτει η λάσπη των δημοσιογράφων των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για τους δήθεν πλούσιους μεγαλοαγρότες, για τις επιδοτήσεις που «σπατάλησαν», για το ότι είναι κι αυτοί συντεχνία που δεν κατανοούν τον αγώνα για «σωτηρία της χώρας». Δε λένε κουβέντα για τη συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στους φτωχομεσαίους αγρότες. Επίθεση που έχει στόχο τo ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, της συρρίκνωσής της, με βάση τις επιταγές της Ε.Ε. και της ΚΑΠ, σε μονοψήφια νούμερα. Επίθεση καταιγιστική και πολύπλευρη:

    α. Στο αγροτικό εισόδημα: Με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής από το πανάκριβο πετρέλαιο, από τις μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε όλα τα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, από τη μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από 11% σε 6%. Με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων στους αγρότες, ενώ την ίδια ώρα ο εργαζόμενος τ’ αγοράζει πανάκριβα λόγω της διπλής ληστείας μεγαλεμπόρων – μεσαζόντων. Με το χτύπημα της ντόπιας παραγωγής από τις τεράστιες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων (3 δισ.€ το χρόνο). Με τη διάλυση των Συνεταιρισμών από το νόμο Σκανδαλίδη, με τους χιλιάδες απλήρωτους συνεταιριστικούς υπαλλήλους. Με το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. και των θυγατρικών της βιομηχανιών (π.χ. ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ κ.ά.). Οι παραγωγοί μένουν απλήρωτοι από τους βιομήχανους- μεγαλεμπόρους κι από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην παραγωγή.
    β. Με τη νέα φοροεπιδρομή: Ενώ «βασιλεύει» η φοροδιαφυγή εφοπλιστών – βιομηχάνων – εκκλησίας – ΜΜΕ (λίστες Λαγκάρντ κ.ά.) και η συγκυβέρνηση μειώνει τον φόρο στις Α.Ε., φορολογεί τριπλά τους φτωχομεσαίους αγρότες με τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων (από το 2014), χαράτσια σε αγροτόσπιτα, αποθήκες και στάβλους, με νέο φόρο στα χωράφια τους!
    γ. Με επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα: Η μείωση των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ κι η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης οδηγούν στον Καιάδα τα “περήφανα γηρατειά” της υπαίθρου. Οι νέοι αγρότες θα πληρώνουν 47 χρόνια εισφορές (από 20 έως 67 ετών), για να πάρουν την εξευτελιστική σύνταξη στα 67 χρόνια τους, ενώ παράλληλα αυξάνονται κατά 70% οι εισφορές του ΟΓΑ για την υγεία.
    δ. Η νέα, πιο αντιδραστική Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ε.Ε. οδηγεί σε νέα μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων, μεγαλύτερη αποσύνδεσή τους από την παραγωγή, συγκέντρωσή τους στους μεγαλοαγρότες, και κατάργησή τους στους μικρούς αγρότες. Ταυτόχρονα προωθούν την επιδότηση και ενίσχυση του νέου αγρότη καπιταλιστή-επιχειρηματία, με τις πλάτες της ηγεσίας των “Ενώσεων Νέων Αγροτών”, πουλώντας φύκια και μεταξωτές κορδέλες στους άνεργους της πόλης για επιστροφή στην ύπαιθρο.
     Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό, επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια του αγροτοβιομηχανικού κεφαλαίου και των μεγαλοαγροτών. Η συγκυβέρνηση δείχνει επιπλέον στους αγρότες και το αντιλαϊκό - αυταρχικό πρόσωπό της, όχι μόνο αρνούμενη να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους αλλά χρησιμοποιώντας και τα ΜΑΤ, γιατί στους αγρότες δεν μπορεί να ισχύσει το φασιστικής μεθόδου μέτρο της επιστράτευσης.
     Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, αγώνας να μη ξεκληριστούν. Σχετίζεται με την αγροτική οικονομία και την πλήρη τροφοδοσία του λαού με φτηνά και καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα. Είμαστε αλληλέγγυοι και συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους.
   Ας συνειδητοποιήσει κάθε συνάδελφος την ανάγκη να στηριχθούν οι αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ότι απέναντι στην οικονομική κρίση και τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας οι αγώνες των λαϊκών στρωμάτων συνολικά πρέπει ν’ αλληλοσυμπληρώνονται, ν’ αλληλοτροφοδοτούνται, ν’ ανοίγουν δρόμους για την ακόμα πιο αποτελεσματική αντίστασ η στη βάρβαρη πολιτική. Οι ναυτεργάτες,οι αγρότες, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ,οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να ενώσουν τους αγώνες τους, να κάνουν ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα δικαιώματα τους ενός ή του άλλου κλάδου, αλλά η συνολική ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, της πολιτικής της κυβέρνησης-Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ- πλουτοκρατίας, που στέλνουν όλο το λαό στην εξαθλίωση.


Νίκη στον αγώνα των αγροτών
Ενότητα και συντονισμός των αγώνων



                                           Για το Δ.Σ.
 Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας
 
Σταύρος Καλλώνης                             Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: