Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου.


    Συνάδελφοι το δς του συλλόγου μας χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην έκτακτη ΓΣ συνέλευση του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9/9 σύμφωνα και με την εισήγηση της ΔΟΕ και είχε απαρτία.
    Σε μια μακρά συζήτηση αναπτύχθηκαν οι απόψεις και οι προβληματισμοί σχετικά με τη συνεχιζόμενη πολιτική, που έχει ως αποτέλεσμα την επίθεση και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, της υγείας, της ασφάλισης και όλων των κατακτήσεων των εργαζόμενων. Ακούστηκαν οι προβληματισμοί για τους τρόπους ανατροπής αυτής της πολιτικής και το αγωνιστικό πλαίσιο που προτείνεται για το επόμενο διάστημα, ενόψει και της ολομέλειας προέδρων. 
Οι προτάσεις που τέθηκαν προς ψήφιση ήταν οι εξής:
   Α. Απεργιακή συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, με τη μορφή πενθήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων. (Στο τέλος κάθε εβδομάδας Γ.Σ και εκτίμηση της κατάστασης και απόφαση στην Ολομέλεια των προέδρων). Κάλεσμα και σε άλλους κλάδους του δημοσίου, σε γονείς μαθητές και γενικότερο άνοιγμα προς την κοινωνία. Απεργιακές επιτροπές με αυτονομία στις λειτουργίες της και σε το συντονισμό με το δσ. Πρόταση για διευκολυντικές στάσεις εργασίας για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, αν δεν προκύψει από την Ολομέλεια προέδρων απεργία σε συντονισμό και με άλλους συλλόγους της Αττικής.
   Β. Οργανώνουμε, σχεδιάζουμε, παίρνουμε από τώρα μέτρα για την επιτυχία της 48ωρης Απεργίας της ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο Τομέα στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και των απεργιακών συλλαλητηρίων.  Δεν μένουμε μόνο στη 48ωρη Απεργία. Τη δεύτερη μέρα (19/9) προχωράμε σε νέες Γ.Σ., σε ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΕΛΜΕ και σ' όλο το Δημόσιο, για την κλιμάκωση της πάλης, για απεργίες και αγώνες με διάρκεια και με γραμμή ανατροπής, παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γ.Σ., στην Απεργία, στα Συλλαλητήρια, στον Αγώνα. Ολομέλεια προέδρων στις 22 Σεπτέμβρη
Πλειοψήφησε η πρώτη πρόταση η οποία και θα μεταφερθεί στην ολομέλεια προέδρων.
  
 Συνάδελφοι.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις συνελεύσεις το επόμενο διάστημα. Οι εξελίξεις κάθε μέρα όλο και χειροτερεύουν τη θέση μας. Η συλλογικότητα είναι ο μόνος τρόπος για την ανατροπή αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης που δέχεται η κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: