Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Στο ξεκίνημα των σχολείωνΑγαπητοί γονείς,
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η και η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τις χειρότερες προϋποθέσεις για την εκπαίδευση, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους κι ανέργους. Τα σχολεία άνοιξαν και τα προβλήματα που συσσωρεύονται είναι βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.
Για μια ακόμη φορά  γίνεται πράξη  η πολιτική των περικοπών, της λιτότητας, της απαξίωσης και της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Εφαρμόζοντας πλήρως τις επιταγές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, η κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) δίχως ίχνος ντροπής δείχνει για άλλη μια φορά πως προτεραιότητά της δεν είναι η μόρφωση των παιδιών και η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας αλλά η απαλλαγή του κράτους από το κόστος της εκπαίδευσης. Στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργίας της, μεταφέροντας το κόστος στους γονείς. 
Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι συμπτύξεις τμημάτων, το κλείσιμο των ολοημέρων, οι χιλιάδες διδακτικές χαμένες ώρες, είναι το τοπίο που διαμορφώνεται τη νέα σχολική χρονιά.
            Τα σχολεία θα αδυνατούν να λειτουργήσουν, τα ολοήμερα θα οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση, θα χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες. Είναι φανερό ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση!!!   
Για άλλη μια φορά πολλά προνήπια θα μείνουν εκτός σχολείου, ενώ τα νηπιαγωγεία θα λειτουργούν ασφυκτικά κάτω από την πίεση των πραγματικών αναγκών.
Το νέο λύκειο θα διώξει τα παιδιά από τα σχολεία, αφού μετατρέπεται σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, υποχρεώνοντας χιλιάδες μαθητές σε πανελλαδικές εξετάσεις σε 40 μαθήματα. Η τεχνική εκπαίδευση περνάει στους ιδιώτες, ενώ οι μαθητές οδηγούνται σε μεταγυμνασιακή κατάρτιση, προετοιμάζοντας το φτηνό και ανειδίκευτο εργάτη που μας παραπέμπουν οι παλιές ελληνικές ταινίες. 
Εμείς οι δάσκαλοι των παιδιών σας δηλώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για την καλύτερη και πληρέστερη μόρφωση των παιδιών σας, των δικών μας παιδιών. Μέσα σε αυτές τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες θα στηρίξουμε με πάθος το δικαίωμα της μόρφωσης των παιδιών του ελληνικού λαού.
Δηλώνουμε όμως ότι με το ίδιο πάθος θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.
Στο δρόμο αυτό σας θέλουμε καθημερινούς συμπαραστάτες και αυτή τη σχολική χρονιά. Μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς που μόνο αυτούς που καταστρέφουν την εκπαίδευση ευνοούν.
Σας καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα 12:30 στην Πλ. Κοραή στον Πειραιά και πορεία στη δνση ΠΕ Πειραιά.
Το δσ

Δεν υπάρχουν σχόλια: