Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

ANAKΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΜΠΑ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
Σε έγγραφό του με θέμα «Ζητούνται έγγραφες εξηγήσεις», το Υπουργείο ώς με εντολή του Υπουργείου Παιδείας διενεργείται πειθαρχική ανάκριση για τη συνδικαλιστική του δράση. Το σοβαρό παράπτωμά του ήταν ότι ως μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε’ Δημοτικής κοινότητας Πειραιά μοίρασε ανακοίνωση της Ένωσης την ημέρα του αγιασμού.
Στο κείμενο με το οποίο εγκαλείται ο συνάδελφος, αναφέρονται περιστατικό και χαρακτηρισμοί οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η έκφραση: «Εδώ μέσα τσοπάνης είμαι εγώ και δε σας επιτρέπω να μοιράσετε την ανακοίνωσή σας» ειπώθηκε από το Διευθυντή του 8ου ΕΛ Πειραιά και επιβεβαιώνεται σε καταγγελία της Ένωσης για το πρωτοφανές περιστατικό στα σχολεία της περιοχής μας να μην επιτρέπεται από διευθυντή σχολείου η διακίνηση υλικού της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.
Είναι άξιο απορίας και δείχνει σκοπιμότητα και μεθόδευση το γεγονός ότι η αναφορά γίνεται από γονείς προς το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα ένα μήνα μετά το περιστατικό.
Το Δ.Σ. του  συλλόγου υπογραμμίζει ότι η επιχειρούμενη δίωξη στοχεύει στον εκφοβισμό ευρύτερα των εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων που διεκδικούν τα εργασιακά δικαιώματά τους και συνιστά κατάφωρη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.
Είναι σίγουρο ότι το σύστημα θα οξύνει μέχρι τα άκρα την κάθε μορφής καταστολή και τρομοκρατία, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς. πρέπει να απαντήσουν ενωμένοι, με μαζικούς, ταξικούς αγώνες ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ,
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το Δ.Σ. και  του συλλόγου «Πρόοδος»

Ø  Στηρίζει το συνάδελφο Γ. Ρόμπα, με κάθε τρόπο, πολιτικά και συνδικαλιστικά.
Ø  Καλεί τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να μην προβεί σε πειθαρχική δίωξη κατά του συνάδελφου Γ. Ρόμπα
Ø  Καλεί τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ άμεσα με αποφάσεις τους να στηρίξουν, πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά το συνάδελφο.
Ø  Δηλώνει ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρεμποδίσει και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου οι αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής -αντεργατικής πολιτικής είναι σε εξέλιξη. 
Ø  Καλούμε τα σωματεία και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσουν τη δίωξη και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συνάδελφο.

                                                       Για το Δ.Σ. 
Η πρόεδρος                                                            Ο Γραμματέας
            
Κυριακή Νικολάου                                                Βασίλης Βατίστας                           

                 


       


                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: