Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Κήρυξη στάσης εργασίας για το σεμινάριο αυτοαξιολόγησης στην ειδική αγωγήΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι
  Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας καλούνται σε επιμορφωτικό σεμινάριο οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι Σ.Μ.Ε.Α.Ε. Αττικής με θέμα τη διαδικασία Αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου. 

   Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί ρεύμα αντίθεσης και αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή αξιολόγησης, με αιχμή αυτή την περίοδο την επιβολή της αυτοαξιολόγησης. Δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση αυτού του ρεύματος έτσι ώστε με συλλογικούς όρους μαζικού κινήματος να μπλοκαριστούν τα σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση καθώς και η συμμετοχή των συλλόγων διδασκόντων σ’ αυτή.

   Θεωρούμε ότι στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της κυριολεκτικής αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, επιχειρείται να αθωωθούν οι κυβερνητικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αφού η αξιολόγηση εξατομικεύει και προσωποποιεί στον εκπαιδευτικό την αποτυχία κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής, αποδίδοντας τις αστοχίες της στις επιμέρους σχολικές μονάδες.
  Όσο για τα σεμινάρια για την ειδική αγωγή, είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια περίοδο πλήρους αποδόμησής της το Υπουργείο Παιδείας να ζητά την «αυτοαξιολόγησή» της. Να υπενθυμίσουμε στο Υπουργείο ότι στα ειδικά σχολεία μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού και όλων εκείνων των ειδικοτήτων αλλά και των δασκάλων που είναι απαραίτητοι για τη ουσιαστική λειτουργία των σχολείων.
  Με γνώμονα αυτή την απόφαση κηρύσσουμε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου επιπλέον στάση εργασίας στην 3ωρη στάση που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ (8 -11 της ΔΟΕ, 11 – 2 του συλλόγου) και συγκέντρωση στου Υπουργείο Παιδείας στις 8 το πρωί.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  Έχει πολύ μεγάλη αξία να είμαστε πολλοί εκπαιδευτικοί στο Υπουργείο για να μπλοκάρουμε το σεμινάριο της αυτοαξιολόγησης, καθώς είναι το πρώτο που διεξάγεται στην Αθήνα. Πρέπει να τους δείξουμε την αποφασιστικότητά μας!

                                    για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

Κυριακή Νικολάου                                      Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: