Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Όλες όλοι στο Παν – Αναπηρικό Συλλαλητήριο Τετάρτη 4/11, στις 11.00πμ


 Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
 μπήκε Νοέμβρης και η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή είναι απαράδεκτη. Τα ειδικά σχολεία υπολειτουργούν, πολλές τάξεις ένταξης είναι κλειστές και η παράλληλη στήριξη κάθε παιδιού με ειδικές ανάγκες μετατράπηκε σε περιστασιακή στήριξη 2,3 και περισσοτέρων παιδιών!
Οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής διορίζονται με το σταγονόμετρο, κενά υπάρχουν ακόμα σε εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό, ενώ το βοηθητικό προσωπικό όλο και μειώνεται. Οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες συνεχίζουν να ανεβαίνουν το γολγοθά τους  ενώ τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, είτε παραμένουν στο σπίτι είτε, μαζί με τις οικογένειές τους, γίνονται βορά των διαφόρων "φιλεύσπλαχνων" ιδιωτών είτε, τα πιο τυχερά (!), φοιτούν σε δομή της Δημόσιας Ειδικής Αγωγής με πάμπολλες ελλείψεις! Κανείς δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Αγωγή.
Μην επιτρέψουμε τον παραπέρα "εξορθολογισμό του κόστους της (ειδικής) εκπαίδευσης".
Απαιτούμε
Ø    για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση με ευθύνη του κράτους.
Ø   να λειτουργήσουν τώρα όλες οι δομές της Δημόσιας Ειδικής Αγωγής (ειδικά σχολεία, τάξεις ένταξης, παράλληλη στήριξη...).
Ø   να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Ø   να χρηματοδοτηθεί η Ειδική Αγωγή αποκλειστικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή.
Ø να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι την Τετάρτη 4  Νοεμβρίου 2015  συμμετέχουμε  στο Παν-Αναπηρικό Συλλαλητήριο, στην Πλατεία Ομονοίας, στις 11:00πμ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή με κύριο αίτημα την άμεση στελέχωση  όλων των δομών της Ειδικής Αγωγής με το απαραίτητο προσωπικό.
(για να γίνει δυνατή η συμμετοχή των εκπκών στην κινητοποίηση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου.)


Δεν υπάρχουν σχόλια: