Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε χτες 11/1/2016, συνάντηση εκπροσώπου του συλλόγου με τη Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ Ελευθερία Τσακιροπούλου και την κ. Δήμητρα Σταυροπούλου με θέμα την πρόθεση του υπουργείου να μοιράσει από το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς γεύμα σε όλα τα παιδιά των σχολείων της Α/θμιας της πόλης του Περάματος.

Στη συνάντηση ενημερωθήκαμε για τα εξής:
·        Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό. Δηλώθηκε από την πλευρά τους ότι η πρόθεσή τους είναι να πάρει καθολικά χαρακτηριστικά την επόμενη χρονιά.
·        Το διαιτολόγιο είναι επιλεγμένο από την Γεωπονική Σχολή της Αθήνας.
·        Χρηματοδοτείται από δωρεές φορέων και ιδιωτών, μέσω λογαριασμού που έχει ανοιχτεί γι αυτό το σκοπό στην Εθνική Τράπεζα.
·        Υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας.
·        Περιλαμβάνει ένα γεύμα που θα μεταφέρουν οι ίδιοι και θα διανέμεται από τους εκπ/κούς και τους γονείς.
·        Στόχος τους είναι να δίνεται στους μαθητές μετά τη λήξη των μαθημάτων.
·        Θα ακολουθήσουν έγγραφα από τα δύο υπουργεία.
·         Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους δντες και τους εκπαιδευτικούς εντός των επόμενων ημερών με εκπροσώπους του υπουργείου.
·        Εκτιμούμε ότι στην εξέλιξη αυτή συνέβαλλαν και οι δικοί μας πολύμορφοι αγώνες που ανέδειξαν το πρόβλημα της σίτισης στα σχολεία και διεκδικήσαμε τα δωρεάν γεύματα (θυμίζουμε ότι ο σύλλογός μας συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με άλλους συλλόγους στο συγκεκριμένο υπουργείο, στις 5/11).
·        Επέλεξαν την πόλη του Περάματος, λόγω των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Ο σύλλογος σε κάθε περίπτωση συνεχίζει να αγωνίζεται για δωρεάν σίτιση σε όλα τα παιδιά, μακριά από τις λογικές των χορηγών, υπερασπιζόμενος πάντα το δωρεάν και δημόσιο σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: