Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017


  

 Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Συναντηθήκαμε το ΔΣ του συλλόγου μας, σήμερα, 09/03, με τον Δήμαρχο Περάματος και συζητήσαμε τα παρακάτω θέματα:
Για τις οφειλές των 180.000 ευρώ, χρέη προηγούμενων δημοτικών αρχών, έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και βρίσκεται σε αναμονή η έκδοση του προϋπολογισμού.
Επιμείναμε στο να καταναμεθούν κατά 60% δτην Α/θμια και 40% στη Β/θμια, ενώ δεσμεύτηκε ότι πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση κατανομής αυτών των χρημάτων θα καλεστεί η ευρύτερη σχολική κοινότητα, ώστε να συζητηθεί και να υπάρχει σύμφωνη γνώμη από όλους τους ενδιαφερόμενους.
Για την κάλυψη των κτιριακών αναγκών των σχολείων και των προβλημάτων που αυτά αντιμετωπίζουν μας ενημέρωσε ότι, μέσω της ΚΤΥΠ , θα δοθούν οι προτάσεις για τα 21 σχολεία, εφόσον ήδη έχουν πραγματοποιηθεί  για όλα τα σχολεία ολοκληρωμένες μελέτες. Μας διαβεβαίωσε ότι θα προηγηθεί συζήτηση πριν ξεκινήσουν τα έργα, εφόσον πιθανά και κάποια από αυτά να έχουν ήδη γίνει από την τεχνική υπηρεσία, αλλά και για να υπάρξει σύμφωνη γνώμη των άμεσα εμπλεκόμενων. Τα 850.000 ευρώ δεν έχουν δοθεί ακόμα από την Περιφέρεια.
Δεσμεύτηκε δε, ότι η  διαδικασία της υλοποίσης επισκευών  και συντήρησης σε όλα τα σχολεία της πόλης,  θα έχει υλοποιηθεί, μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη πριν την έναρξη  της νέας σχολικής χρονιάς.
Για τις 320.000 ευρώ οι οποίες έχουν εγκριθεί ως κονδύλι και πρόκειται να διοχετευτούν σε  δράσεις όπως η σίτιση, δεκατιανό, κοινωνικό παντοπωλείο, κλπ, δεν έχουν ακόμη αποδοθεί στον Δήμο από την Περιφέρεια. Για το συγκεκριμένο  θέμα  από την προηγούμενη συνάντηση δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη.
Τέλος, για το σχολείο του Ικονίου, όπου λειτουργεί τμήμα ΔΥΕΠ για τα παιδιά μεταναστών μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι την Τρίτη θα έχει αντικατασταθεί η απερχόμενη κοινωνική λειτουργός με νέο/α κοινωνική λειτουργό, μικροεπεμβάσεις στον χώρο θα πραγματοποιηθούν άμεσα, μες τη βδομάδα θα καλεστούμε για την αποτίμηση των έργων που έχουν ζητηθεί, παρουσία δημάρχου και τεχνικής υπηρεσίας. Εφόσον δεν έχει προκύψει ακόμη η  έκτακτη επιδότηση για το σχολείο με λειτουργία απογευματινού τμήματος ΔΥΕΠ, ο δήμαρχος αναφέρθηκε κατ' εξαίρεση, σε πρωτοβουλία έστω και χορηγίας,  μέσω του Δήμου.
Τέλος για το θέμα της εξασφάλισης ενός μικρογεύματος, ως  αίτημα όπως και για τα νυχτερινά σχολεία (ΕΠΑΛ) Περάματος,   ζητήσαμε να συμπεριληφθούν στην κατανομή αυτή και  οι 35 μαθητές/τριες του ΔΥΕΠ Ικονίου.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε για όλα τα παραπάνω σε άμεσο χρονικό διάστημα.
Θα επανέλθουμε δυναμικά, αν δεν υλοποιηθούν όσα διεκδικούμε.

                          









Δεν υπάρχουν σχόλια: