Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ για την ανακήρυξη των φερόμενων αιρετών που προέκυψαν από τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/     αρ. πρωτ. 598                   4/01/2021

 

Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ για την ανακήρυξη των φερόμενων αιρετών που προέκυψαν από τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020

 

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία που έχει στήσει με αφορμή την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μετά τις «ψευδο-εκλογές» παρωδία της 7ης Νοέμβρη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραμένει αμετανόητη και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων προχωράει σε κληρώσεις δήθεν εκλεγμένων, για να καθοριστεί η σειρά εκλογής τους, ανακοινώνει αποτελέσματα σε μια προσπάθεια να επιβάλει «με το έτσι θέλω» την πολιτική του. Συνεχίζει στο δρόμο της επίθεσης ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, την αυτονομία των συνδικάτων και τη δυνατότητα παρέμβασης του κινήματος με στόχο την αποδυνάμωση των αγώνων που βάζουν φραγμό στις αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στη συντριπτική – καθολική αποχή σύσσωμου του κλάδου με ποσοστό 95%, από τις «ψευδο-εκλογές», δεν παίρνει υπόψη της τις καθολικές παραιτήσεις όλων των υποψηφίων. Ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι και η κυβέρνηση αυτό το γνωρίζει.

Για αυτό έσπευσε με το άρθρο 123 του ν. 4763/2020 το οποίο του λύνει τα

χέρια να θεσμοθετήσει με πραξικοπηματικό τρόπο την αντικατάσταση των

αιρετών  μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής

 διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο από

διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, προϊσταμένους εκπαιδευτικών

δομών διορισμένους από το αρμόδιο, κατά περίπτωση, όργανο του Υ. ΠΑΙ. Θ.

Ο κυβερνητικός εκβιασμός δε θα περάσει!

 

Ως Σύλλογος με συνέπεια στις μέχρι τώρα θέσεις μας:

 

  • Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στους άθλιους σχεδιασμούς τους Υπουργείου Παιδείας και κανένας να μη δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία – παρωδία που δεν έχει τη νομιμοποίηση των συναδέλφων. Άλλωστε το 95% των συναδέλφων είναι που δε στήριξε την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

 

 

·         Καλούμε τις παρατάξεις και τους συνδυασμούς που φέρεται να έχουν

«εκλέξει» αιρετό να καταθέσουν στους Συλλόγους τις παραιτήσεις τους,

ώστε να κατατεθούν στη Διεύθυνση Π.Ε Πειραιά απέναντι στην προσπάθεια

του Υπουργείου Παιδείας να συγκροτήσει Υπηρεσιακά Συμβούλια με βάση

τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020.

 

·         Καλούμε σε μη αποδοχή του ορισμού και  παραίτηση όποιων εκπαιδευτικών ορισθούν καθώς και των ήδη διορισμένων μελών. Τα παράνομα αυτά υπηρεσιακά συμβούλια δεν μπορούν ούτε πρέπει να λειτουργήσουν. Οι παρατάξεις οφείλουν να δεσμευτούν γι’ αυτό.   

 

·         Δηλώνουμε καθαρά ότι όποιοι δεχτούν  να νομιμοποιήσουν αυτή την κατάπτυστη και παράνομη διαδικασία αποδεχόμενοι τον ορισμό τους ως μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν πρόκειται να αναγνωριστούν  ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και δεν μπορούν να ανήκουν στα σωματεία μας από τη στιγμή που θα απαξιώσουν τις αποφάσεις των σωματείων και της ΔΟΕ.

 

·         Καταγγέλλουμε τη νέα ενέργεια του Υπουργείου για τον ορισμό δοτών «εκπροσώπων» με το άρθρο 123 του ν. 4763/2020.

 

·         Απαιτούμε την άμεση συνολική απόσυρση του νόμου 4763/2020 για την επαγγελματική εκπαίδευση και του σχετικού άρθρου 123.

 

·         Να  καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 

·         Απαιτούμε την παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή τη διεξαγωγή των ζωντανών εκλογικών διαδικασιών.

 

 

Ο κλάδος και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών

θα απομονώσουν  δοτούς και εγκάθετους  κάθε λογής.Δεν υπάρχουν σχόλια: