Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ


          http://spe-ploumpidis.blogspot.com/                  αρ. πρωτ.  960                 28/5/2023

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών-Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» έχοντας λάβει γνώση του θέματος που έχει δημιουργηθεί από την καταγγελία γονέων μαθήτριας της Α’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος η οποία αναφέρεται στον δάσκαλο και σε μαθητές της τάξης επισημαίνει τα εξής:

·        Η σχέση εκπαιδευτικών και γονέων στα πλαίσια της παιδαγωγικής διαδικασίας θα πρέπει να διαπνέεται από κλίμα αγαστής συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του σχολείου και να μη δυναμιτίζεται από μονομερείς ενέργειες που σκοπό έχουν  να στοχοποιήσουν και να βλάψουν τόσο τον συνάδελφο όσο και τη σχολική κοινότητα.

·        Με το σχολείο είμαστε ως ΔΣ σε διαρκή επαφή και επικοινωνία και γνωρίζουμε ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες παιδαγωγικές ενέργειες που χρειάζονται μέσα στην τάξη και σχετίζονται με τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών από τις οποίες πηγάζουν οι δυσκολίες στη συμπεριφορά τους και δεν οφείλονται σε «bullying» ή «παραβατικότητα», όπως λανθασμένα υποστηρίζουν στην καταγγελία τους οι γονείς. Επιπλέον, από τη διερεύνηση του θέματος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διαφαίνεται η πρόθεση του σχολείου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά και εποικοδομητικά στα παιδαγωγικά ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έργου.

·        Αυθαίρετοι χαρακτηρισμοί τύπου «bullying» και «παραβατικότητα» επιφορτίζουν και στιγματίζουν ένα ολόκληρο τμήμα και τη σχολική κοινότητα και διαταράσσουν σοβαρά το παιδαγωγικό κλίμα της τάξης δυσχεραίνοντας το έργο του δασκάλου.

·        Επικροτούμε τη στάση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του σχολείου, αλλά και των γονέων της συγκεκριμένης τάξης που από την πρώτη στιγμή διαχώρισαν τη θέση τους μη συνυπογράφοντας τη συγκεκριμένη καταγγελία, επιλέγοντας τον δρόμο της αρμονικής συνεργασίας  με το σχολείο.

·        Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε πλάι στον συνάδελφο ο οποίος εξαναγκάστηκε σε αποχώρηση από το σχολείο με άδεια άνευ αποδοχών μην αντέχοντας την ψυχολογική πίεση που βίωνε από τους γονείς της μαθήτριας.

·        Δε θα επιτρέψουμε ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών τη στοχοποίηση με σκοπό την επαγγελματική βλάβη. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι και δε θα πρέπει να νιώθουν μόνοι τους σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια: