Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 47ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΤΗ


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/                  αρ. πρωτ.  961                 29/5/2023

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του σήμερα στα ναυπηγεία στο Πέραμα.

Ακόμη 2 εργάτες τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται. Κανένα μέτρο ασφάλειας, ούτε τεχνικός ασφαλείας δεν υπήρχαν, όπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας που βρίσκεται στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Μόνο τον τελευταίο μήνα μετράμε νεκρούς και τραυματίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στα ναυπηγεία της Σύρου, στα ναυπηγεία Σπανοπουλου.

Ενώ η Κυβέρνηση πανηγύριζε, οργάνωνε φιέστες, και ο Υπουργός Γεωργιάδης προκαλούσε μιλώντας για «χαμογελαστά πρόσωπα» οι εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, για μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων σε Πέραμα, Σκαραμαγκά, Ελευσίνα, Σύρο.

Από την αρχή του 2023 το συνδικάτο έχει πραγματοποιήσει τέσσερις απεργίες με την κυβέρνηση, την μεγαλοεργοδοσία, τους ανθρώπους της, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ, να τρομοκρατούν, να συκοφαντούν. Τέτοια ανάπτυξη θέλουν με την εκμετάλλευση να απογειώνεται, με αποτέλεσμα, εργαζόμενοι να μην γυρνάνε ζωντανοί στο σπίτι τους, στις οικογένειες τους.

Δεν θα μετράμε νεκρούς για τα κέρδη τους!

Δεν θα γίνουν οι χώροι δουλειάς κοιλάδες των Τεμπών!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με όλους τους κλάδους για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!

Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!



Δεν υπάρχουν σχόλια: