Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 2ΜΜ ΣΤΟ 5ο ΔΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (ΤΑΫΓΕΤΟΥ 8)


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/                      αρ. πρωτ.  996                 23/10/2023


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 2ΜΜ ΣΤΟ 5ο ΔΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (ΤΑΫΓΕΤΟΥ 8)

Με οργάνωση και αποφασιστικό αγώνα, με συσπείρωση στο Σωματείο μας, μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, μόρφωση για όλα τα παιδιά!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε για μια ακόμη χρονιά αντιμέτωποι με την επιλεκτική ανικανότητα της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης. Για μια ακόμη χρονιά το ΥΠΑΙΘΑ ξεπέρασε τον εαυτό του, αφού η νέα ηγεσία του ήδη έχει παραγάγει «έργο»!

Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς:

·       «Εξαφάνισαν» 20.000(!) κενά σε εκπαιδευτικούς αφού την πρώτη φάση προσλήφθηκαν 28.353, στη δεύτερη φάση προσλήφθηκαν 12.779 ενώ τα συνολικά κενά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης είναι πάνω από 47.000!

·       Τραγικές ελλείψεις με την παράλληλη στήριξη αφού χιλιάδες παιδιά που δικαιούνται παράλληλη στήριξη είτε δε θα έχουν είτε στην καλύτερη περίπτωση θα μοιράζονται τον εκπαιδευτικό!

·       Ενώ μπορούσε να «τρέξει» το σύστημα και να προσληφθούν αναπληρωτές, προτίμησαν να το «τρέξουν» μετά τη 1η Σεπτέμβρη και με αυτό τον τρόπο να αφαιρέσουν κάμποσα ημερομίσθια από τους αναπληρωτές (που με τον πενιχρό μισθό τους μετράνε ακόμα και το 50λεπτο).

·       Χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές έχασαν τις θέσεις τους στους πίνακες εξαιτίας των λαθών του συστήματος και το ΥΠΑΙΘΑ αρνήθηκε να τα διορθώσει!

Το ΥΠΑΙΘΑ και η κυβέρνηση για να καλύψει την έλλειψη του προσωπικού, προχωρά σε: υποχρεωτικές υπερωρίες, συγχωνεύσεις τμημάτων και μετακινήσεις μαθητών. Έτσι φαίνεται αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την βοήθεια στους μαθητές στη μετα-COVID εποχής αλλά και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας…

Ο μισθός τελειώνει στα μέσα του μήνα…

Χιλιάδες συνάδελφοι, κυρίως αναπληρωτές και νεοδιορισμένοι, ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Ο εφιάλτης του ενοικίου των 500 και 600 ευρώ για σπίτια-τρύπες, οι μισθοί πείνας, τα πανάκριβα εισιτήρια που κάνουν αδύνατη τη μετακίνηση στο τόπο διαμονής διαμορφώνουν ένα πλαίσιο στο οποίο ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί αντικειμενικά να επιτελέσει απρόσκοπτα το παιδαγωγικό του ρόλο.

Το συνεχές κύμα ακρίβειας, ο πληθωρισμός να τρέχει με πάνω από 10% στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τα υπέρογκα ενοίκια (στην περίπτωση που βρεθεί σπίτι), οι τιμές στην ενέργεια που συνεχίζουν να χτυπάνε κόκκινο συντελούν, ώστε ο μισθός μας να φτάνει πλέον για τις 10 πρώτες μέρες του μήνα. Η αύξηση που όλο το καλοκαίρι κοκορεύονταν η κυβέρνηση ότι θα δοθεί στους Δημόσιους Υπαλλήλους ουσιαστικά δεν υφίσταται γιατί ήδη έχει εξανεμιστεί!

Και μέσα σε όλα αυτά, εξοργιζόμαστε ακούγοντας τα κυβερνητικά επιτελεία και τα παπαγαλάκια τους να πασχίζουν να πείσουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο για το νέο εργασιακό έκτρωμα Γεωργιάδη. Είναι απίστευτο το 2023 να δουλεύει ένας εργαζόμενος 13 ώρες την ημέρα, 6 ή και 7 ημέρες την εβδομάδα, με συμβάσεις μηδενικών ωρών και αυτό να παρουσιάζεται ως πρόοδος. Και αν τυχόν αντιδράσουμε και απεργήσουμε να αντιμετωπίζουμε βαρύτατες ποινές!

Επιπλέον, η κυβέρνηση έκανε ακόμα ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που καταργεί τις Σχολικές Επιτροπές και της Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας. Τα ήδη υποχρηματοδοτούμενα σχολεία θα φτωχύνουν ακόμα περισσότερο και θα ανοίξει ο δρόμος να μετατραπούν σε σχολεία αυτόνομες μονάδες με τους διευθυντές να πασχίζουν να βρουν πόρους με κάθε τρόπο, να μπαλώνουν όπως όπως τα προβλήματα, ενώ το κράτος θα παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Με αυτές τις διατάξεις επιταχύνεται η εφαρμογή του ν. 4692/20 μέσα από τον οποίο έχουν θεσμοθετήσει την αναζήτηση πόρων και χορηγών από την σχολική μονάδα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται μπροστά στις ανάγκες των σχολείων και μάλιστα όταν το ματωμένο πλεόνασμα απογειώθηκε στα 5,6 δισ. για την περίοδο του Ιανουαρίου έναντι στόχου 2,314 δισ. ευρώ (!!)

Με συσπείρωση στο σωματείο μας μπορούμε να εμποδίσουμε την αντιδραστική αξιολόγηση είτε της σχολικής μονάδας είτε την ατομική που το υπουργείο επιχειρεί με κάθε τρόπο και μέσο να υλοποιήσει. Ήδη η συμπόρευση των συναδέλφων και των σχολείων του συλλόγου μας με τις συλλογικές αποφάσεις του σωματείου και του κλάδου είναι συντριπτική.

Δε θα επιτρέψουμε καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.  Λέμε όχι στο σχολείο των ταξικών διαχωρισμών και των εφήμερων δεξιοτήτων. Απαιτούμε άμεση- και χωρίς καμία προϋπόθεση- μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.

Διατρανώνουμε ότι κάθε απόπειρα νομοθέτησης γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ αποτελεί αιτία πολέμου.

Και φέτος συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου,
την αξιοπρεπή δουλειά,  τη μόρφωση των μαθητών!

Εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο μας, ώστε να κατοχυρωθούν μια σειρά από δικαιώματα σε αναπληρωτές και μόνιμους, για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος να ικανοποιηθούν ακόμα περισσότερες διεκδικήσεις μας. Το Σωματείο μας με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ έχει μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα. Καλούμε το ΔΣ της  ΔΟΕ άμεσα να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της 92ης ΓΣ της ΔΟΕ και να ξεκινήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα πρέπει να κλιμακώσουμε τη συλλογική μας απάντηση!

Η συμμετοχή όλων, μονίμων, νεοδιόριστων και αναπληρωτών στην έκτακτη γενική συνέλευση κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου συλλογικά και με όρους μαζικούς να δώσει ο σύλλογός μας και ο κλάδος τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, για το σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών. Επιπλέον, η συμμετοχή με απαρτία είναι αναγκαία, ώστε ο πρόεδρος του συλλόγου να παρευρεθεί με απόφαση στην ολομέλεια των προέδρων που η ΔΟΕ προγραμματίζει στο προσεχές διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: