Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ " ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ'' ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣEIΣ PISA

 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «Ν.ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέραμα 17/5/2024

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 16 Μαΐου σύσκεψη με τη συμμετοχή της  Ένωσης Γoνέων Περάματος και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» με θέμα τις «εθνικές διαγνωστικές εξετάσεις PISA», που πρόκειται να διεξαχθούν την Τετάρτη 22/5/2024 ανάμεσα σε μαθητές/-τριες ΣΤ΄ Δημοτικού.

Τα σχολεία που επιλέχθηκαν από το Υπουργείο στον Δήμο Περάματος είναι το Δημοτικό  Ν. Ικονίου, το 3ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό και το 5ο Δημοτικό, δηλαδή Ποσοστό της τάξης του 50% των Δημοτικών της πόλης, που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί, συγκριτικά με τα αντίστοιχα ποσοστά των υπόλοιπων Δήμων της χώρας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος δυνατός συντονισμός της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής και ο καθορισμός ενιαίας στάσης απέναντι στο διαγωνισμό της PISA. Διαπιστώθηκε ότι εκπαιδευτικοί και γονείς ανησυχούν για την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης μέσω του διαγωνισμού της PISA.

Θεωρούμε ότι επιχειρείται η κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών και η μετάθεση των ευθυνών για τις ολέθριες συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στη δημόσια εκπαίδευση, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς !

Κάτι τέτοιο δε θα το επιτρέψουμε !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: