Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ! ΠΡΟΣΦΟΡΑ 300 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ


           http://spe-ploumpidis.blogspot.com/                    αρ. πρωτ.  963                 7/6/2023

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» πάντοτε στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τα προσφυγόπουλα στη δομή του Σχιστού με διάφορες μορφές αλληλεγγύης (τρόφιμα, ρουχισμό, παιχνίδια, σχολικά είδη, εκδηλώσεις, κτλ.). Έτσι, λοιπόν, σε συνέχεια της αλληλεγγύης το ΔΣ του συλλόγου προσφέρει 300 ευρώ από το ταμείο του σωματείου για την πραγματοποίηση της εκδρομής 13 προσφυγόπουλων (έντεκα που διαμένουν στο Σχιστό και με δύο του αστικού ιστού Πειραιά από την Ουκρανία) στο νησί της Σίφνου.

Στην εκδρομή αυτή θα συμμετέχουν παιδιά τα οποία φοιτούν στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού και τα οποία μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς δε θα συνοδεύονται από τους γονείς τους αλλά από τις ΣΕΠ και δύο ακόμη μητέρες.

Μέχρι και σήμερα  το νησί της Σίφνου επιδεικνύει υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καθώς φιλοξενεί συστηματικά παιδιά υψηλής ευαλωτότητας (πρόσφυγες, ορφανά, παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά με αναπηρία) με τους ντόπιους και τα καταστήματα που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία να αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς τη μετακίνηση, στέγαση και σίτιση αυτών και των συνοδών τους για μία εβδομάδα.

 

Τα χρήματα του συλλόγου θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ειδών θαλάσσης (αντηλιακά, καπέλα, πετσέτες κ.τ.λ.) και το απαραίτητο «χαρτζιλίκι».

 

Σαν σωματείο για όσο διάστημα  παραμένουν εδώ οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, διεκδικούμε αταλάντευτα το δικαίωμα στην εκπαίδευσή τους σε αποκλειστικά δημόσιες δομές. Επιπλέον, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονιών να σταθούν όρθιοι και συνεπείς στα ανθρωπιστικά τους καθήκοντα και στην προσφορά απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που αντιμετωπίσουν το ρατσιστικό δηλητήριο που έντεχνα κάποιοι καλλιεργούν.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: