Δράσεις συλλόγου

ΑΠΟΨΕΙΣ"ΔΙΑΓΡΑΦΗ"


H κοινωνία θα μπορούσε όχι άδικα να φέρει την ονομασία «κοινωνία του τηλεθεατή», όρος που αφ’ ενός μεν υποδηλώνει την εκ των έξω κατευθυνόμενη συμπεριφορά , αφ’ ετέρου δε, την απομόνωση δηλαδή την κατάσταση υπαρκτικού απομονωτισμού που δε σημαίνει παρά την ουσιαστική μας ανυπαρξία.
Π. Ξένος
Ύπνος Νήδυμος, Δοκίμιο κοινωνικής παθολογίας, Αθήνα 1993

Σήμερα 13/4/2020
….o πανικός της διασποράς της θανατηφόρας ασθένειας, δημιουργεί έναν κόσμο που καθοδηγείται πλέον από συγκεκριμένα κέντρα ισχύος. Ο εντολές τους εφαρμόζονται παγκόσμια από όλες τις κυβερνήσεις ακόμα και με τις δυνάμεις καταστολής,
απογυμνώνοντας τους ανθρώπους μπροστά σε μια θανατηφόρο επίθεση στην κατάσταση της πλήρους αδυναμίας, ενώ αναγορεύει στη θέση του θεού τον κυβερνοχώρο αφού δι’ αυτού τα πάντα γίνονται όπως ακριβώς δια του Θεού τα πάντα εγένοντο. Από την καθημερινή εργασία, τις ασχολίες, τις οικονομικές διεκπεραιώσεις, τον κρατικό έλεγχο, την εκπαίδευση, για να καταλήξει στην ηλεκτρονική ψηφιοποίηση του ανθρώπου, μια μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους σε ηλεκτρονική κατασκευή.
Η παγκόσμια διακυβέρνηση της πλέον παγκοσμιοποιημένης επικράτειας, η οποία πραγματοποιείται διά της διασποράς του θανάτου παγκοσμίως ώστε να φαντάζει δικαιολογημένη η κάθε χειρουργική επέμβαση στην κοινωνία που στοχεύει στην ολοένα και μεγαλύτερη μείωση του ανθρώπινου και την μετατροπή του σε μηχανικό κατασκεύασμα τήρησης εντολών, στελέχους της αναδυομένης νέας κοινωνίας, αυτή της παγκόσμιας τάξης η οποία  καθώς προωθείται μέσα από τις οικονομικές συνθήκες αφήνει να διαφανεί η πραγματική σημασία του όρου παγκοσμιοποίηση.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης σηματοδοτεί την κυριαρχία των πολιτικών ελίτ οι οποίες κατοχυρώνονται φέροντας ιδεολογικά ζητήματα τα οποία είχαν ήδη καταργηθεί. Οι ιδεολογίες υφίστανται μόνον ως ο τρόπος καταστροφής της λαϊκής συνοχής. Η υπερπλήρωση του λαϊκού ψυχισμού μέσω ιδεολογικών διαφορών παρουσιάζεται τηλεοπτικά – μια άλλη μορφή σύγκρουσης φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων – προτύπων συγκρότησης προσωπικοτήτων.
Έτσι η κοινωνία μετατρέπεται σε δραματική συνύπαρξη ομοιωμάτων προτύπων καθώς ο καθένας προβάλει τον εαυτό του στο πρόσωπο που του επιτρέπει η κοινωνία της μαζικής παραγωγής, κατανάλωσης και κουλτούρας.
Οι ιδεολογικοί χώροι που ψευδώς υποστασιάζονται στις πολιτικές παρατάξεις κατ’ ουσίαν δεν έχουν λόγο ύπαρξης καθώς όλοι αποτελούν φερέφωνα της πλανητικής πολιτικής. 
Και ενώ τα πρότυπα βρίθουν ευτυχίας τα ομοιώματα προτύπων αφανίζονται. Ο κοινωνικός χώρος είναι μαζικός χώρος, χώρος της μάζας η οποία υπόκειται στο νόμο της παγκοσμίου απόλυτης ισχύος η οποία διαπλάθει τη μάζα κατά τη χυδαιότητα των ελαφρών νοηματικών κατασκευών της.
Ο χώρος της πραγματικότητας – μοναδικά απαλλαγμένης και καθαρμένης από όσα καλύπτουν την αλήθεια είναι κατά το Στέητ Ντηπάρτμεντ ο κυβερνοχώρος. Μόνο εκεί ίσταται  η αλήθεια των πάντων και δι’ αυτού οφείλεται κάθε επιχείρηση ανάπλασης των στοιχειακών μαζών του πλασματικού πλέον ψευδούς και ουσιαστικά ανύπαρκτου κοινωνικού γίγνεσθαι, του κόσμου που ζούμε. Ό, τι αποτελεί τον κόσμο μας κατά το Στέητ Ντηπάρτμεντ (αρχές δεκαετίας ’90), άνθρωποι, ζώα, φυτά, η γη, η σύμπασα δημιουργία δεν αποτελούν παρά φαντασιακά αποκυήματα του κυβερνοχώρου ονομαζόμενα τυχαίες μεταβλητές.  Οι τυχαίες μεταβλητές δέχονται σύμφωνα με το θεωρητικό αμερικανικό μοντέλο οποιαδήποτε μετάπλαση, μεταποίηση, απόρριψη, αποθήκευση και φυσικά κατά την επαναμορφοποίηση της κοινωνίας  τον αφανισμό, τη διαγραφή.
Ήδη τα χρήματα σε περιοχές του πλανήτη αποσύρονται ως φέροντα τον ιό του θανάτου. Ήδη οι συναλλαγές γίνονται δια του κυβερνοχώρου κυρίως με κάρτες και διαδίκτυο ή με απευθείας διακίνηση χρημάτων μέσω του διαδικτύου. Ήδη διαγράφεται στην οπτική των επόμενων μηνών η τοποθέτηση υποδερμικά του μικροτσίπ το οποίο θα διαδεχτεί τις κάρτες συναλλαγής καθώς οι κάρτες θα αντικατασταθούν απ΄το χέρι του συναλλασσόμενου,  ήδη καθώς γίνεται λόγος από τα κυβερνητικά κέντρα η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα είναι γεγονός.
Κάτω από την οπτική αυτή, ο κόσμος, το θαύμα της ύπαρξης, ο άνθρωπος, το τέλειο δημιούργημα, μεταλλάσσονται βίαια σε παράγωγα του κυβερνοχώρου, σε υπάρξεις οι οποίες πολύ γρήγορα θα ελέγχονται καθολικά με τη βοήθεια των εμφυτευμένων πλέον ηλεκτρονικών εξαρτημάτων τα οποία θα εμφυτευθούν στα ανθρώπινα όντα,  γενόμενα αποδεκτά από την ανθρωπότητα υπό τη βία του φόβου και  του πανικού  της διασποράς του θανάτου και με την υποχρεωτική επιβολή τους από τις κυβερνήσεις οι οποίες ήδη δηλώνουν άμεση τήρηση των εντολών των εμπειρογνωμόνων. Ο άνθρωπος που δε θα τα αποδεχτεί αποβάλλεται πλήρως από την κοινωνία μη μπορώντας να ενεργήσει καμία συναλλαγή και ούτε να ζήσει  από ό, τι κατέχει, αν κατέχει, αφού δεν θα δύναται να το χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο: ουσιαστικά καταδικάζεται εις θάνατον: ΔΙΑΓΡΑΦΗ.

Π. ΞΕΝΟΣ
Διδάσκαλος Π.Ε.
Θεολόγος, αριστούχος του τμήματος Θεολογίας ΕΚΠ Αθηνών

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΞΟΡΙΑΣ- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΗΛΙΟΥΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Το παρόν κείμενο-χειρόγραφο του Πατέρα μου-αποτελεί ένα ντοκουμέντο για την περίοδο εκείνη του Εμφυλίου πολέμου στην οποία αναφέρεται. Θεώρησα ότι η δεύτερη έκδοση του βιβλίου θα έπρεπε να αποτελεί συνάμα και μια ιστορικά τεκμηριωμένη πηγή, πέρα από τη στενή αναφορά των όσων συγκλονιστικών γεγονότων περιγράφει ο Πατέρας μου. Εμπλουτίζοντάς το με ιστορικά αρχεία από πηγές, αφηγήσεις, ντοκουμέντα και αναφορές, απώτερος σκοπός είναι ο αναγνώστης να μπορεί να εισέλθει στο κλίμα της εποχής εκείνης, και να συναισθανθεί την τραγικότητα του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου. Στην Ελλάδα η βία, η τρομοκρατία και ο εγκλεισμός χιλιάδων «υπόπτων» αριστερών σε κρατητήρια, φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνδέονταν με τη θέσπιση από το επίσημο κράτος (με τη συνδρομή των «φίλων συμμάχων» Άγγλων και κατόπιν Αμερικανών) εκτάκτων νόμων και μέτρων που στόχευαν στην ανατροπή των κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών αλλαγών που είχαν οικοδομηθεί με την ΕΑΜική Αντίσταση. Το βιβλίο περιγράφει με έντονα συναισθηματικό λυρισμό τους σαράντα μήνες που καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο Πατέρας μου από το Έκτακτο Στρατοδικείο Λάρισας τον Μάιο του '47, καθώς σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε η γραφομηχανή και παράνομο έντυπο υλικό ως μέλος της ΕΠΟΝ Τυρνάβου. Η αφήγηση των γεγονότων απεικονίζει ανάγλυφα την περιπέτεια ενός νεαρού ανθρώπου μόλις 20 ετών, με συγκεκριμένη ιδεολογική τοποθέτηση, ο οποίος έρχεται σε αντιπαράθεση με το καθεστώς που ήταν «κυρίαρχο» τα χρόνια εκείνα. Η περιγραφή των βασανιστηρίων που υπέστη ο ίδιος, όσο και οι λοιποί συγκρατούμενοί του, αναμφίβολα δημιουργούν έντονα συναισθήματα πόνου, ντροπής, οργής...Η κλιμάκωση των βασανιστηρίων εντείνει ακόμα περισσότερο την αβεβαιότητα της ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου. Ο επίλογος του πατέρα μου στο βιβλίο νομίζω ότι τα περικλείει όλα! «Γιούρα, Μακρόνησος, Αίγινα, Ακροναυπλία, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Πύλος, Τρίκαλα, Βόλος, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και όλα τα ξερονήσια, είναι τα φριχτά μπουντρούμια που μεταχειρίστηκαν για να χτυπήσουν τη Δημοκρατική Ιδεολογία του Ελληνικού Λαού-Είναι τα κάστρα που στάθηκαν ακλόνητα στη λυσσασμένη μανία των τραμπούκων βασανιστών-Είναι οι ιεροί βωμοί που συγκίνησαν το ελεύθερο πνεύμα ολόκληρης της προοδευτικής ανθρωπότητας». Μηλιούλης Δημοσθένης, Μάης 2019.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ (272 σελ), ΤΗΛ. 6974388394 & 6949566114, στο email demis2_@outlook.com.gr ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ.


Από τις 23 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου) μέχρι τις 4 Μαίου, κάθε μέρα στο 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, βραβευμένοι και διακεκριμένοι Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφοι θα δημιουργήσουν μοναδικές στιγμές για και μαζί με τα παιδιά.
Για δύο εβδομάδες, οι πολυβραβευμένοι εικονογράφοι Πέτρος Μπουλούμπασης, Ίριδα Σαμαρτζή, Μάρια Μπαχά, οι κορυφαίοι συγγραφείς Μάκης Τσίτας, Αργυρώ Πιπίνη, Χριστίνα Φραγκεσκάκη, Κέλλυ Σταμουλάκη, Φίλια Δενδρινού, Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου, Τζένη Κουτσοδημητρούλου, η εμψυχώτρια και εκδότρια Άννα Παπαφίγκου και η μουσικός και συγγραφέας Τατιάνα Ζωγράφου, θα μας μαγέψουν με ξεχωριστές αφηγήσεις και εργαστήρια!
                                     spe-ploumpidis.blogspot .com   Αρ. πρωτ. 4   22-11-2017
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Το Δ.Σ. τoυ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ’’ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ’’ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα – Ν. Πέραμο Αττικής.
Με μια ώρα μπόρας χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές, φτωχοί άνθρωποι, καταστράφηκαν οικογένειες.
Όταν η αντιπλημμυρική προστασία αντιμετωπίζεται ως κόστος, γραφικότητα, γραφειοκρατία ή υπερβολή και όχι ως σύγχρονη βασική κοινωνική ανάγκη με ευθύνη του κράτους, ο εργαζόμενος λαός θα το πληρώνει πολύ ακριβά και με τη ζωή του.
Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν επιλέγονται γιατί δεν είναι ανταποδοτικά. Δεν είναι διόδια για να αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη.
Η αναφορά κάθε φορά στο κόστος των αντιπλημμυρικών έργων, η ανυπαρξία των αναγκαίων υποδομών, αναδεικνύει την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία των εργαζομένων. Η εστίαση στα ακραία καιρικά φαινόμενα και η λογική ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά είναι προκλητική και εξοργιστική. Δεν πρέπει να συνηθίζουμε! Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε την απώλεια της ζωής ως φυσικό φαινόμενο.
Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι τεράστιες, εγκληματικές!
Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής από καιρικά φαινόμενα αποτελεί δυστυχώς ένα χαρακτηριστικό επαναληπτικό γεγονός που φέρνει στο φως με τον πιο τραγικό τρόπο, τον επίκαιρο στόχο που αναμασά η κυβέρνηση: “Ποια ανάπτυξη, για ποιους, με τι χαρακτηριστικό και για ποιές ανάγκες”.
Απαιτούμε και διεκδικούμε:
  • Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.
  • Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολο τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις.
  • Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολόγητος απών από την εργασία του.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης και είσπραξης χρεών από Δημόσιο και ιδιώτες.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
  • Άμεσος σχεδιασμός, χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.
Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα.
Το Δ.Σ. καλεί τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων να συλλέξουν ό,τι μπορούν από τα αναγκαία πράγματα (αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα) άμεσα  μέχρι την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και να ειδοποιήσουν τα μέλη του δ.σ. για την παραλαβή αυτών.
Συλλέγουμε:
Συσκευασμένα τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν άμεσα (φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες, γάλατα εβαπορέ, γάλατα μακράς διάρκειας).
Εμφιαλωμένα νερά
Παιδικές τροφές, πάνες,  μωρομάντηλα
Είδη προσωπικής καθαριότητας και υγιεινής
Κουβέρτες, αδιάβροχα, γαλότσες
Γραφική ύλη ( μολύβια, τετράδια, κτλ. για τα κατεστραμμένα σχολεία        ..........................................................................................................................

 ..........................................................................

Εκδήλωση για τη νέα χρονιά- Κόβουμε την πίτα του συλλόγου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
  Με τη θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» που παρουσιάζει
                  «Το μαύρο ψαράκι»
Παραμύθι του μεγάλου Ιρανού παιδαγωγού Σαμάντ Μπεχραγκι
Η μουσική ομάδα του συλλόγου μας  θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα  στο συνθέτη Μάνο Λοΐζο 
               
       ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
                    στο 5ο Δημ.Σχ.Κερ/νίου -11 το πρωί........................................................................................................................................................

     Πάμε θέατρο......

 «Το μεγάλο μας τσίρκο»
    ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7 μ.μ.
    Θέατρο «Ακροπόλ» Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα

Το εμβληματικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία.  Μέσα από τραγούδια και σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνική ιστορίας:  η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.  

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Σκηνικά-κοστούμια: Έρση Δρίνη
    ΠΑΙΖΟΥΝ : Μαρίνα Ασλάνογλου ,Τάσος Νούσιας, Κική Μπάκα , Αλέξανδρος Τσακίρης ,Γιώργος   
      Αρμένης…….

Το πούλμαν του συλλόγου θα ξεκινήσει 5.45  μ.μ. από την πλατεία Ηρώων στο Πέραμα και 6.00  μ.μ. από Σαλαμίνος και 25ης Μαρτίου στο Kερατσίνι.
Τιμή εισιτηρίου:15 Ευρώ
Τα εισιτήρια πρέπει να προπληρωθούν μέχρι και την Παρσκευή 23/11(είναι προϋπόθεση του θεάτρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: