ΑNEΞ.ΡIZ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (προηγούμενο)


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 εκπ/κών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


ΟΤΑΝ Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.
Συνάδελφοι.
Για άλλη μια φορά η γνωστή παράταξη της διαστρέβλωσης, της παραπληροφόρησης και του ψεύδους, προσπαθεί να πείσει για κάτι που δεν έκανε το παραμικρό.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν ως ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ σας ενημερώνουμε ότι:
1.    Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο σύλλογός μας και ο σύλλογος της Προόδου με στάση εργασίας, τους οποίους  δεν αναφέρει το δελτίο τύπου, παρουσιάζοντας ότι συμμετείχε μόνο ο γραμματέας «του συλλόγου Π.Ε «Νίκος Πλουμπίδης».
2.    Στην αντιπροσωπεία που συνάντησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ήταν και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος και της Προόδου Πειραιά.
3.    Όσο για το λόγο που τους δόθηκε ως συνδικαλιστική παράταξη από την ΕΛΜΕ (φανταστείτε να ζήταγαν το λόγο οι Παρεμβάσεις του Πειραιά ή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λαφαζάνης τι θα γινόταν), είναι στα πλαίσια της πολιτικής ταύτισης  με τη μειοψηφία του δς της ΕΛΜΕ  Πειραιά.
4.    Όσο για την ευθύνη της δντριας που έδωσε τα ονόματα στην αστυνομία η λαλίστατη παράταξη του ΠΑΜΕ δεν είπε κουβέντα.

Αυτά……….


............................................................................

Tι έγινε κάποτε στις 17-11-73 
σ’ ένα γυμνάσιο του Π. Φαλήρου.
Τι έγινε σήμερα στο 2ο Λύκειο Κερατσινίου………

Ήταν τότε Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 1973.
Πήγαινα Β΄ Γυμνασίου στο Π. Φάληρο. Στο πρώτο διάλειμμα οι μαθητές-τριες  της Ε΄ και ΣΤ΄ γυμνασίου φεύγουν από το σχολείο κι ανεβαίνουν στο Πολυτεχνείο. Τα ξημερώματα του Σαββάτου το τανκ εισβάλλει…. Τα παιδιά είναι μέσα. Φεύγουν, κρύβονται και την άλλη μέρα (τότε λειτουργούσαν και το Σάββατο τα σχολεία) δεν έρχονται σχολείο.
Μεσημέρι του Σαββάτου η ασφάλεια έρχεται στο σχολείο και ζητάει το απουσιολόγιο. Ένας καθηγητής μας θεολόγος προθυμοποιείταινα τους το παραδώσει. Όμως ο γυμνασιάρχης μας κ.Τόγιας και η καθηγήτρια  βιολογίας κ.Φράγκου αρνούνται να δώσουν τους απόντες μαθητές!
ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΟΥΝΤΑ!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΘΗΡΙΑ!
Κι έμειναν για πάντα αυτοί οι καθηγητές μέσα στις καρδιές μας και μας οδηγούν στο δρόμο της εντιμότητας και της γενναιότητας!
Τέτοιοι άνθρωποι θα είναι πάντα τα πρότυπά μας.
Αντίθετα οι καταδότες θα είναι πάντα τα σκουπίδια της ζωής.

                                                                  Στέλιος Φωκιανός
                                                   Δάσκαλος στο 5ο Δημ. Σχολείο Κερατσινίου 
 

.....................................................................

    των  αιρετών Κουτσώνη Βύρωνα
                      και Πετρίδου Θεώνης
  
  εκλεγμένων με  το  ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
                                             ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ 


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΠΥΣΠΕ  ΠΕΙΡΑΙΑ        στις  5-02-2014                  

Την Τετάρτη 5/02/2014 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Πειραιά και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Θέμα 1ο :Επανατοποθετήσεις αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών
Επανατοποθετήθηκαν αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70,ΠΕ 11.

Θέμα 2ο :Γνωμάτευση για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή
Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς   ΠΕ 70 ,ΠΕ 20.

Θέμα 3ο :Αίτημα επιλογής και τοποθέτησης Υποδιευθυντή
Δεν εγκρίθηκε η τοποθέτηση Υποδιευθύντριας στο 2ο ΔΣ Περάματος.
Οι δύο αιρετοί μειοψηφήσαμε στην πρόταση για  μη τοποθέτηση από το ΠΥΣΠΕ Υποδιευθύντριας στο 2ο ΔΣ Περάματος, γιατί θεωρούμε ότι   στην τοποθέτηση Υποδιευθυντή πρωταρχικό ρόλο παίζει η λειτουργικότητα της Σχολικής Μονάδας.

Θέμα 4ο :Ορισμός Υποδιευθυντών-Υπεύθυνων Ολοήμερου
Έγινε η τοποθέτηση Υποδιευθυντών-Υπεύθυνων Ολοήμερου.
Φέτος μέσα στα πλαίσια των περικοπών που κάνει το ΥΠΑΙΘ εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων, ήρθε εγκύκλιος η οποία ορίζει στις συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες έναν και μόνο Υπεύθυνο-Υποδιευθυντή Ολοήμερου σε αντίθεση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα σε δύο συστεγαζόμενα στα οποία πέρυσι έπαιρναν το επίδομα θέσης και οι δύο Υπεύθυνοι-Υποδιευθυντές τώρα να το παίρνει μόνο ο ένας!
Οι δύο αιρετοί διαφωνήσαμε με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και δε συμμετείχαμε στη διαδικασία για τα συστεγαζόμενα.

Συνάδελφοι-ισσες,
Είμαστε ήδη στον Φεβρουάριο και τα προβλήματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται συνεχώς. Καθημερινά δημιουργούνται λειτουργικά κενά που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν μιας και οι προσλήψεις αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού αλλά και μέσω ΕΣΠΑ είναι ελάχιστες!Ζητάμε άμεσα να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού για να καλύψουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες!

Ακόμη υπάρχουν συνάδελφοι που ενώ έχουν πάρει την απόσπασή τους δεν αποδεσμεύονται γιατί δεν υπάρχει κανείς να τους αντικαταστήσει. Ταυτόχρονα συνεχίζεται ο γολγοθάς χιλιάδων συναδέλφων που φέτος δεν πήραν απόσπαση και βρίσκονται εγκλωβισμένοι μακριά από τις οικογένειές τους.

Η εγκύκλιος των μεταθέσεων δεν έχει εκδοθεί ακόμη!Στον τύπο αυτές τις μέρες έχει γραφτεί ότι οι φετινές μεταθέσεις και αποσπάσεις θα είναι πολύ λιγότερες από πέρυσι.Η πολύμηνη αυτή καθυστέρηση δείχνει ξεκάθαρα τις αυθαίρετες επιλογές και την ανοργανωσιά του ΥΠΑΙΘ που παίζει με την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων και κρύβει σίγουρα πολλούς κινδύνους.

Οι μεταταγμένοι συνάδελφοί μας από την Β΄θμια, κι ενώ ανακοινώθηκαν και νέες μετατάξεις, ακόμα περιμένουν τις οργανικές που τους υποσχέθηκε το Υπουργείο βιώνοντας όσο περνάει ο καιρός όλο και μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια.

Παράλληλα το ΥΠΑΙΘ και οι κατά τόπους μηχανισμοί του έχουν εξαπολύσει  μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε συναδέλφους και αιρετούς (περιπτώσεις Γ.Χρόνη,Ελ.Παπαδοπούλου,Ιφ.Γεωργαλά) διώκοντάς τους πειθαρχικά για λόγους ¨αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας¨ ή δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ οι διώξεις είναι πολιτικές και στόχο έχουν την τρομοκρατία όσων αντιστέκονται στα σχέδιά τους.Καταγγέλουμε τα σχέδιά τους,συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους-ισσες μας.Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει!

Ταυτόχρονα γίνεται η προσπάθεια επιβολής της αυτοαξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο προσπαθεί  να περάσει την αυτοαξιολόγηση -αξιολόγηση η οποία οδηγεί στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Μέχρι τώρα βέβαια έχει αποτύχει  αφού τα σεμινάρια των Σχολικών Συμβούλων σε όλη την Ελλάδα έχουν ακυρωθεί είτε έχουν πραγματοποιηθεί με φαιδρό τρόπο,έχουν μαζευτεί από τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών χιλιάδες υπογραφές συναδέλφων ενάντια στην αξιολόγηση και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας για την αυτοαξιολόγηση καρκινοβατεί.


ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
                                                  
                                                Κουτσώνης Βύρων                                                                                                                                                                                                                                                               
                                                                                      Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ  Πειραιά
                                                                   τηλ. 6972643025 e-mail: vironkoutsonis@gmail.com
                                                                   Αναπληρώτρια  Πετρίδου Θεώνη τηλ.6937114024
                                                                  
                                                                   εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της
                                                                     ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
                                                                  (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)
                                                                     

.......................................................................

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ(Σχετικά με τη νέα «φωτισμένη» ΚΑΙ με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ».

Συνάδελφοι.
Η παράταξη του ψεύδους και των εντυπώσεων ξαναχτύπησε ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΨΕΥΔΗ και στρεβλώσεις αυτή τη φορά.
Τα περί Ικονίου απαντάμε ότι δεν υπήρχε θέμα στη συνάντηση για την αυτοαξιολόγηση. Συνεπώς για μας δεν έμπαινε θέμα αποτροπής σεμιναρίου. Φυσικά θεωρούμε θεμιτό η κάθε παράταξη να κάνει τις παρεμβάσεις με όποιο τρόπο θέλει.
Τα περί αντιπροέδρου λέμε ότι το δς έχει μέλη με αρμοδιότητες. Τα μέλη αυτά είναι και εργαζόμενοι στα σχολεία τους και υπάρχει πιθανότητα να έχουν και άλλες υποχρεώσεις. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν αν οι εκπρόσωποι της ΑΡΠΑ, παρεμβαίνουν ή όχι στις δράσεις του συλλόγου. Βέβαια κανένα μέλος της ΑΡΠΑ δεν έχει κάνει χρήση της συνδικαλιστικής άδειας που δικαιούνται εδώ και χρόνια, πλην του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ. Από του χρόνου θα το ξανασκεφτούμε…
Ξαναλέμε ότι οι συνάδελφοι δντες δεν χρειάζονται εκπροσώπηση αν δεν το έχετε καταλάβει συναγωνιστές του ΠΑΜΕ, αυτό γράψαμε και στην ανακοίνωση, αλλά η τέχνη της στρέβλωσης αποτελεί προνόμιο.
Η κ. Μίλεση και οι σχ. Σύμβουλοι γνωρίζουν από πέρσι, αλλά και φέτος ότι ο σύλλογος, αλλά και όλοι οι σύλλογοι, βρίσκονται στην κατεύθυνση αποτροπής των σεμιναρίων και το έχουν επιτύχει. Άλλωστε υπάρχει η απόφαση (ομόφωνη) του συνεδρίου. Αν τώρα οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ παρεμβαίνουν γιατί θεωρούν ότι οι σύμβουλοι ή οι δντες δεν το έχουν κατανοήσει, εμείς θεωρούμε ότι έχει γίνει κατανοητό και μένει να αποδειχτεί αν πραγματοποιηθούν σεμινάρια. Τώρα αν αρέσκονται να ακούνε τη φωνή τους αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.
Τώρα σχετικά με το 4ο Δ.Σχ. Περάματος, ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων είχε ήδη ενημερώσει σε δύο επισκέψεις για τη «θέση του κλάδου» σχετικά με τις ομάδες εργασίας. Και στο Πέραμα έγινε συνάντηση δντων και το ΠΑΜΕ δεν έκανε παρέμβαση (γνωστές επαναλήψεις), στους δντες, γιατί τα είχαν εμπεδώσει φαίνεται.
Σχετικά με το σεμινάριο του συμβούλου ειδικής αγωγής κ. Μπαλαμώτη στον Πειραιά αναφέρουμε ότι: 1. Το θέμα δεν ήταν η αυτοαξιολόγηση. 2. Ο κ Μπαλαμώτης ανέφερε στην αρχή ότι η συνάντηση έχει άλλο θέμα και δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ειδικά σεμινάρια. 3. Ο τοπικός σύλλογος είχε προκηρύξει στάση εργασίας. 4. Παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι συλλόγων. 5. Παρευρέθηκε και το ΠΑΜΕ. Συνεπώς τζάμπα μάγκες.
Σχετικά με τη συνάντηση της κ Μίλεση, το δς είχε επικοινωνήσει και είχε ενημερωθεί από την ίδια και η πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του δς. Για τα περί του συλλόγου της «Προόδου», δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί.
Η ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.
Το ΠΑΜΕ όπως σας έχουμε ενημερώσει, ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα είχε συμφωνήσει στην ΔΟΕ. Ένα μήνα μετά το μετάνιωσε.
Οι απαντήσεις:
1.     Ο αντιπρόεδρος όχι μόνο στο 2ο , αλλά και σε άλλα σχολεία που επισκέφτηκε όπου του ζητήθηκε η γνώμη έλεγε το ίδιο, δηλαδή να υπογράψουν και στα δύο, αν το επιθυμούν, κάνοντας σαφές τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο. Αυτό είχαμε πει και στο δς. Αυτό έγινε και από πολλούς συναδέλφους. Υπογράψανε και στα δύο. Επίσης στο 2ο, στο 4ο, στο 3ο, Περάματος, στο Ικόνιο, αλλά και στο 18ο&24ο Κερατσινίου, αναγκαστήκαμε να πάμε τα άλλα μέλη του δς, γιατί κατά την πάγια τακτική τα μέλη του ΠΑΜΕ, δεν ενημερώνουν για τις δράσεις του συλλόγου, αν δεν είναι μέσα στη δική τους απομονωτική πολιτική αντίληψη. Ξέρετε τι υπογραφές παρέδωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ; Μόνο από το 18&24 Κερατσινίου που είχε περάσει ο αντιπρόεδρος και συζήτησε με τους συναδέλφου και απλά τυχαία πέρασε και τις βρήκε έτοιμες, καθώς και από το 3 Περάματος κάτω από την πίεσή μας, όπου δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
2.     Στο δς ουδέποτε ειπώθηκε ότι οι υπογραφές που θα συγκέντρωνε το ΠΑΜΕ θα αποτελούσαν υπογραφές του συλλόγου. Δηλαδή οι θέσεις των παρατάξεων ανεξάρτητα από τους συσχετισμούς να αποτελούν και θέσεις της εκλεγμένης συλλογικότητας.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3.     Το κείμενο του ΠΑΜΕ δεν ανέφερε πουθενά ότι είναι παραταξιακό με αποτέλεσμα να μπερδεύονται κάποιοι συνάδελφοι. Συμπεριφέρθηκαν ως κλεφτοκοτάδες.
4.     Η πράξη αυτή αποτελεί μνημείο μικροκομματισμού, διασπαστικής πρακτικής και συνδικαλιστικής χυδαιότητας.
5.     Όσο για τις «εξαφανίσεις», των υπογραφών του ΠΑΜΕ στα σχολεία 12 και 3 Κερατσινίου υπάρχουν υποψήφιοι του ΠΑΜΕ εκεί και μάλλον θα ήταν καλό να απευθυνθούν σε αυτούς. Αν πάλι γνωρίζουν ποιος το έκανε ας μας πουν. Διαφορετικά συκοφαντούν και σπιλώνουν τους συναδέλφου κατά την πάγια τακτική τους εδώ και χρόνια. Εμείς γνωρίζουμε ότι από το 2ο Περάματος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός έσβηνε υπογραφές συναδέλφων με διορθωτικό.
6.     Όσο για τα περί επικοινωνίας με την πρόεδρο και τα περί διαλόγου σύντομα και μέσα από το δς θα απαντήσουμε, γιατί έχει ξεφύγει ο «εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ».
Γνωρίζουμε ότι αυτά απογοητεύουν και αφήνουν αδιάφορους τους συναδέλφους. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την πολιτική, τη συνδικαλιστική και προσωπική αξιοπρέπεια, απέναντι στους συκοφάντες.
Συνάδελφοι.
Είμαστε 20 χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα και υπηρετούμε με συνέπεια και ήθος όλα αυτά που πρεσβεύουμε πολιτικά. Θα συνεχίσουμε να λέμε αυτά που πιστεύουμε με θάρρος όπως πάντα και κοντά στην καθημερινότητα των συναδέλφων στα μικρά και μεγάλα προβλήματα.
Συνεχίζουμε. Τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο από δω και πέρα.

Φλεβάρης 13              ......................................................................................

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
εκπ/κών  Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
(Σχετικά με την ανακοίνωση περί παρουσίας του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στη συνάντηση δ/ντων σχολικής συμβούλου στο Κερατσίνι)

Συνάδελφοι.
Η παράταξη του ψεύδους και των εντυπώσεων ξαναχτύπησε.Πραγματοποιήθηκε χτες (28/1) συνάντηση της συμβούλου κ. Μίλεση με τους δ/ντες των σχολείων του Κερατσινίου και όχι με όλους τους δ/ντες των σχολείων του συλλόγου. Η συνάντηση δεν περιελάμβανε το θέμα της αξιολόγησης, όπως είχε φροντίσει να ενημερωθεί το δ.σ και να ενημερώσει και τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ. Η παρουσία μιας παράταξης σε ένα σεμινάριο είναι θεμιτή και θετική. Εκείνο όμως που δεν είναι θετικό και αποτελεί ντροπή είναι η στοχοποίηση παρατάξεων, η αλλοίωση θέσεων και η δίκη προθέσεων.
Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε αν είμαστε κατά της αξιολόγησης ή αν αγωνιζόμαστε γι αυτό το θέμα. Το γνωρίζουν όλοι.
Τα περί αντιπροέδρου είναι αλήθεια, όπως είναι αλήθεια ότι εξαιτίας κάποιων δυσκολιών (βροχή, καθυστέρηση μιας συναδέλφισσας να παραδώσει τα έγγραφα για τις κάρτες του ΟΑΣΑ και επειδή το ραντεβού στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ και του ΟΑΣΑ ήταν συγκεκριμένο δεν ήταν εφικτό να παρευρεθεί. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι συνάδελφοι στο 6 ΔΣχ. Περάματος και του 8ου ΔΣχ Περάματος). 
Τα περί επισημάνσεων που έκανε στους δ/ντες ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ- γραμματέας, όλοι γνωρίζουν ότι είχαν ειπωθεί και στη συνάντηση που είχαμε μαζί τους. 
Οι δ/ντες δεν θέλουν εμψύχωση, είναι έμπειροι συνάδελφοι και γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και τι θέλουν οι ίδιοι. Αν καθότανε λίγο στη συνάντηση ο γραμματέας- εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, θα είχε πάρει την απάντηση. Αλήθεια ο λαλίστατος γραμματέας- εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, γιατί στις 27 του μήνα δεν παραβρέθηκε και στη συνάντηση δ/ντων σχολικής συμβούλου, στο 4ο ΔΣχ Περάματος (σχολείο που ενημερώνει και είναι ένα λεπτό από το σχολείο που εργάζεται) να εμψυχώσει και αυτούς τους δ/ντες.
Πολύ φτήνια για τόσο σοβαρά θέματα. Είναι η γραμμή στραβή την έφαγαν και οι εκπρόσωποι… 

Θα επανέλθουμε.

...............................................................................

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ-ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ 
ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΙΣ «ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

...............................................................

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και είχαμε έξαρση των απαγορεύσεων και του αυταρχισμού, απέναντι σε κάθε για αγωνιστική κινητοποίηση.
8/1/2014: Απαγόρευση των «συναθροίσεων» την ημέρα της φιέστας υποδοχής, με την αιτιολογία «της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές και της αναμενόμενης έντασης»(!!!),  χρήση ΜΑΤ και χημικών, σύλληψη  του συντρόφου μας Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους των Παρεμβάσεων, πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και τωρινό μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, τον οποίο οδήγησαν με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ και τον παραπέμπουν με την κατηγορία συμμετοχής σε «απαγορευμένη» διαδήλωση και αντίστασης κατά της αρχής!
9/1/2014: Απαγόρευση της εισόδου των συμπαραστατών του Παύλου στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ομάδα των ΜΑΤ, έκλεισε την πόρτα του κτηρίου 7. Στις διαμαρτυρίες των συμπαραστατών, τα ΜΑΤ απάντησαν σπρώχνοντας και τραυματίζοντας συναδέλφους καθώς και τον Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές της Αθήνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση.
9/1/2014: Χτύπησαν με τα ΜΑΤ και χημικά τους Σχολικούς Φύλακες, που συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις.
11/1/2014: Με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά, απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς και στους σχολικούς φύλακες, της Θεσσαλονίκης, του Έβρου και της Κοζάνης να ενωθούν με τους συναδέλφους από  Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Αθήνα, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στα διόδια του Πυργετού το πρωί του Σαββάτου 11/1. Οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων, που ήταν τέτοιας έντασης που  προκάλεσαν κάταγμα του χεριού του συναδέλφου και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Γρηγόρη Καλομοίρη και μώλωπες και μικροτραυματισμούς σε αρκετούς άλλους.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση εγκαινιάζει την περίοδο της προεδρίας σαν μια περίοδο απαγόρευσης κάθε αντιΕΕ και αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, κάθε αγώνα διεκδίκησης που εναντιώνεται στους μνημονιακούς σχεδιασμούς.  
Φαίνεται πως η κυβέρνηση φοβάται  την οργή που φέρνουν στην επιφάνεια οι αγώνες, φοβάται τη δυνατότητα συγκρότησης κοινού αγωνιστικού μετώπου, φοβάται πως ανοίγει και πάλι η δυνατότητα για ανατροπή. Γι αυτό δε διστάζει να καταλύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, να απαγορεύει και να καταστέλλει.
Οι μεγάλες παράτες των εκατομμυρίων, για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, συνοδεύτηκαν με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της απαγόρευσης της οποιασδήποτε λαϊκής διαμαρτυρίας. Πρόκειται για κυνική ομολογία πως, τα δημοκρατικά δικαιώματα, «βλάπτουν σοβαρά την ασφάλεια» κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.
Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό και απαιτούμε:
* Την αθώωση του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου

* Την παραίτηση του Διευθυντή της ΓΑΔΑ 
και του υπουργού Ν. Δένδια.

* Την περιφρούρηση των Εργατικών και Δημοκρατικών Ελευθεριών του λαού μας, το δικαίωμα της ελευθερίας στη συγκέντρωση και διαδήλωση.

Οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι και η νεολαία θα επιβεβαιώσουν τους φόβους τους.
Η αντίσταση, η ελευθερία και η σκέψη δε φυλακίζονται.
Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή θα μας σταματήσουν. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και όσοι την υπηρετούν.
Για την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ και το ευρώ. Για να  υπάρξει ένα μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα και μια αριστερά που δε θα φοβούνται να θέσουν αυτούς τους στόχους. Αλλά και να τους παλεύουν με μαχητική πράξη αντάξια. Που να στέκουν στα ίσα απέναντι στο μπόι της αντιλαϊκής επίθεσης κι όχι να υποχωρούν μπροστά στα κάθε φορά φασιστικής έμπνευσης «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Που δεν θα αρκείται να καταγγέλλει την απαγόρευση των διαδηλώσεων αλλά θα καλεί και σ’ αυτές, σπάζοντας την τρομοκρατία στο δρόμο.
Με μεγαλύτερη ορμή, οργάνωση κι αποφασιστικότητα, να σπάσουμε την τρομοκρατία στους δρόμους του αγώνα και του λαϊκού ξεσηκωμού. Να συγκρουστούμε με την πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας. Να τους ανατρέψουμε! 
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ,
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ!
...........................................................................
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 εκπ/κών  Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.

                                    Ως εδώ η αθλιότητα.

    Συνάδελφοι.
   Σχετικά με τη νέα αθλιότητα του ΠΑΜΕ – ΕΣΑΚ-ΔΕΕ «σχετικά με το τελευταίο ενημερωτικό του συλλόγου, το πρώτο δηλαδή μετά τη συγκρότηση του νέου δσ», σας ενημερώνουμε ότι για άλλη μια φορά η παράταξη του ψεύδους, της μιζέριας, της τεμπελιάς, του κουτσομπολιού και του κομματικού παραγοντισμού, συνεχίζει την ίδια ακριβώς τακτική που πιστεύαμε ότι είχε συνταξιοδοτηθεί. Κι όμως είναι εδώ κουρεμένη μεν, αλλά στον ίδιο δρόμο.
   Εδώ και δύο χρόνια περίπου η ΔΟΕ συνεργάζεται με τον κ. Γιάννη Μπαλάγκα σε θέματα συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, οικονομικά. Εδώ και δύο χρόνια οι συνάδελφοι θέτουν ερωτήματα και απαντιούνται από τον ειδικό της Ομοσπονδίας. Εδώ και δύο χρόνια, η μοναδική παράταξη που δεν ασχολήθηκε ποτέ με τέτοια ζητήματα ήταν η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ-ΠΑΜΕ. Ούτε ένα ερώτημα δεν φέρανε ΠΟΤΕ από τα σχολεία που ενημερώνουν ως δσ, από συναδέλφους. Αντίθετα έσπρωχναν συναδέλφους σε ιδιώτες δίνοντας τηλέφωνα και δ/νσεις.
   Εδώ και δύο χρόνια κάνουμε αυτό που η συνδικαλιστική μας αντίληψη επιβάλει. Αφού ο ειδικός συνεργάτης της ΔΟΕ πληρώνεται, θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα των συναδέλφων να ενημερώνονται για το ειδικό τους ερώτημα. Η διαδικασία αυτή γίνεται με αποστολή των στοιχείων μέσω του δσ και όχι ατομικά.
   Στην πρώτη συνεδρίαση του δσ συμφωνήθηκε τη διαδικασία αυτή και μόνο λόγο εμπειρίας, να αναλάβει «ο αντιπρόεδρος και πρώην πρόεδρος». Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ-ΕΣΑΚ-ΔΕΕ δεν είπαν τίποτα (προφανώς χάζευαν, ή σκέφτονταν το νέο τους ψέμα). Επίσης ήταν σαφές ότι τα μέλη του δσ που ενημερώνουν τα σχολεία συγκεντρώνουν τα αιτήματα και τα στέλνουν στον αντιπρόεδρο, τα πρωτοκολλεί και τα αποστέλλει.
   Όσο για τα περί παραγοντισμού ξαναλέμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στα σχολεία, υπερασπιζόμενοι την πολιτική μας άποψη, για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Υπερασπιζόμενοι το ανεξάρτητο ταξικό κίνημα στη ζωή των συνδικάτων. Δεν κρύψαμε ποτέ ποιοι είμαστε και τι θέλουμε.
   Συνάδελφοι, παρότι ξέρουμε ότι αυτά κουράζουν, απογοητεύουν, μιζεριάζουν και εν τέλει αποδυναμώνουν το συνδικάτο, θεωρούμε ότι και οι απολίτικες ανακοινώσεις θα απαντιούνται από εδώ και στο εξής. Οι ψεύτες και συκοφάντες θα μπαίνουν στη θέση τους.

                                                      Δεκέμβρης 13


.....................................................................................................................................................

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 εκπ/κών  Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ
1.   ΠΑΣΚ: 174  και 22 στο Γενικό Συμβούλιο (376-38)
2.   ΔΑΚΕ: 153 και 19 στο Γενικό Συμβούλιο ( 236-24)
3.   Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία
      114 και 14 στο Γενικό Συμβούλιο (Αριστερή Ενότητα 84-9)
4.   ΔΑΣ-ΠΑΜΕ 91 και 11στο Γενικό Συμβούλιο (ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ. 96-10)
5.   Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Κινήσεις –Συσπειρώσεις:
      68 και 8 στο Γενικό Συμβούλιο (43 -4)
6.   Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή 63 και 8 στο Γενικό Συμβούλιο (διάσπαση της ΠΑΣΚ)
7.   Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Δ.Υ.  8 και 1 στο Γενικό Συμβούλιο
8.   ΕΡΓ.ΑΣ.-ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ (εκπαιδευτικός όμιλος-Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών)
     (ΜΛ ΚΚΕ @ ΚΚΕ μλ): 8 και 1 για το Γενικό Συμβούλιο
9.   Δίκτυο Εργαζομένων (ΔΗΜΑΡ): 8 και 1 για το Γενικό Συμβούλιο
10.  Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση 2
11.  Ενωτική Πρωτοβουλία 1
Άκυρα 2
Σύνολο 692
Με το βλέμμα στραμμένο στους αγώνες, με την καθημερινή δράση στους χώρους δουλειάς, με την πολιτική αντίληψη και τις θέσεις μας, οι ανεξάρτητες ταξικές δυνάμεις των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων, διπλασίασαν τις δυνάμεις τους στο Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα. Ενάντια στη γραφειοκρατική λογική, προτάξαμε και στην ΑΔΕΔΥ όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια ανάπτυξης ενός ενιαίου κινήματος στο δημόσιο. Ενός κινήματος που στοχεύει στην ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών, όλων αυτών των πολιτικών της βάρβαρης καπιταλιστικής επίθεσης. Αταλάντευτα προσπαθήσαμε να Ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε το αποτέλεσμα αυτό να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Θα συνεχίσουμε με την καθημερινή μας παρουσία στα σχολεία και τους αγώνες με ήθος, ύφος και χαμόγελο. Δεν έχουμε εκλογικές αυταπάτες γνωρίζουμε καλά ότι οι μεγάλες ανατροπές, οι μεγάλες αλλαγές και τα μεγάλα κινήματα, έρχονται από την ίδια τη βάση των εργαζόμενων. Δεν μας ενδιαφέρει «να κάνουμε τους αγώνες ψήφους», αλλά το ακριβώς αντίστροφο : να αξιοποιήσουμε τη δύναμη και την παρουσία μας σε κάθε όργανο, ώστε να ανοίγουν δρόμοι για την κίνηση της βάσης του κλάδου σε μια κατεύθυνση ταξική χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις.  

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:
ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις των εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε Κομοτηνή, Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις, όπου με τη μαζική συμμετοχή (μετά από αποφάσεις των Συλλόγων) ακύρωσαν –μπλόκαραν τα σεμινάρια επιμόρφωσης συμβούλων - στελεχών για την αξιολόγηση.

Η μαζική κινηματική δράση μέσα από συλλογικές διαδικασίες ενάντια στην αξιολόγηση, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την αλλαγή της κατάστασης στην εκπαίδευση και στην κοινωνία συνολικά. Τα «μικρά» αυτά κινηματικά γεγονότα δείχνουν το δρόμο για το εκπαιδευτικό κίνημα και το πώς μπορεί να αντιπαλέψει την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των μνημονίων,  της ΕΕ και του ΔΝΤ.

 Ο φόβος (της αξιολόγησης, της απόλυσης, της αγωνίας για προγράμματα, των περικοπών) πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο! Κάθε Σύλλογος, κάθε σύλλογος διδασκόντων, κάθε μαζική διαδικασία να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές, την κυβέρνηση και τη διοίκηση.

 Η συλλογική μαζική δράση αποδεικνύει ότι, είναι δυνατόν να υπάρξουν νίκες-κατακτήσεις, αρκεί να διαπνέεται από αποφασιστικότητα στις μορφές, στους στόχους αλλά και στο περιεχόμενο. Δεν είναι ανίκητοι!! Δεν θα  «παίζουμε» μόνο άμυνα αλλά και επίθεση.

Δεν παλεύουμε για μια πιο «δίκαιη», πιο «καλή», «άλλη» αξιολόγηση. Την απορρίπτουμε συνολικά,(για μαθητές , εκπαιδευτικούς, σχολεία) φιλοσοφικά, πολιτικά, παιδαγωγικά.

Το υπουργείο επιδιώκει να «στοιχίσει» τα στελέχη της εκπαίδευσης στην αντιεκπαιδευτική της πολιτική και να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς με την αξιολόγηση και την εφαρμογή της. Επιδιώκει την παράλυση και την υποταγή με ένα καταιγισμό μέτρων, εγκυκλίων και παράνομων διοικητικών πράξεων. Από κοντά και τα πειθαρχικά και οι απειλές για παραπομπή.

 Στοχεύει με αυταρχικό- κυνικό τρόπο, στην οικοδόμηση του σχολείου της αγοράς και την απόλυτη υπαγωγή της εκπαιδευτικής πράξης και σκέψης των μαθητών και των εκπαιδευτικών  στο κεφάλαιο και στις επιχειρήσεις.
Στοχεύει στη νομιμοποίηση του νέου κύματος απολύσεων-διαθεσιμότητων στην εκπαίδευση.

Επόμενος σταθμός του κινήματος η «επιμόρφωση» των διευθυντών. Σε κάθε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης, κυβέρνηση και διοίκηση θα πρέπει να νιώσουν έντονα την καυτή ανάσα του κινήματος.

·          Μπλοκάρουμε τα σεμινάρια, παλεύουμε για την ακύρωση τους.
·          Καλούμε και τους συναδέλφους διευθυντές να μην πάρουν μέρος και να συνταχτούν με το κίνημα και τους συλλόγους .
Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις  θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενίσχυση του κινήματος, των συλλόγων, των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών. Θα βρίσκονται χωρίς ταλαντεύσεις δίπλα στη μαχόμενη ζωντανή εκπαίδευση.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, ΜΑΖΙΚΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
......................................................................................................................................................


........................................................................

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που στήριξαν στις εκλογές του Συλλόγου μας την ελπίδα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και να οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας. Ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε το αποτέλεσμα αυτό να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Θα συνεχίσουμε με την καθημερινή μας παρουσία στα σχολεία και τους αγώνες με ήθος, ύφος και χαμόγελο.

Δεν έχουμε εκλογικές αυταπάτες : γνωρίζουμε καλά ότι οι μεγάλες ανατροπές, οι μεγάλες αλλαγές και τα μεγάλα κινήματα, έρχονται από την ίδια τη βάση των εργαζόμενων. Δεν μας ενδιαφέρει «να κάνουμε τους αγώνες ψήφους», αλλά το ακριβώς αντίστροφο : να αξιοποιήσουμε τη δύναμη και την παρουσία μας σε κάθε όργανο, ώστε να ανοίγουν δρόμοι για την κίνηση της βάσης του κλάδου σε μια κατεύθυνση ταξική χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις. Με το βλέμμα στους αναγκαίους αγώνες: για να φύγει η τρόικα, το μνημόνιο και οι εγχώριοι υποστηρικτές του, για την υπεράσπιση όλων των δημόσιων αγαθών, ενάντια στη λιτότητα και στις περικοπές του εργατικού εισοδήματος, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του, για να σταματήσει το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού αισθανόμαστε την ανάγκη,  Να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας σε κάθε κριτική,να μαθαίνουμε από τα λάθη μας για να μην τα επαναλαμβάνουμε, να αντιμετωπίζουμε τις αδυναμίες μας, αλλά κυρίως να εργαστούμε για τη συγκρότηση ενός λαϊκού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, εκτιμώντας πως αυτό αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους σήμερα.
...........................................................................................

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


 εκπ/κων  Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος      ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε

            ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ
Η ολοκληρωτική διάλυση της ζωής του λαού προχωράει δίχως σταματημό. Τη στιγμή που η Συγκυβέρνηση (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ), δήθεν "διαπραγματεύεται" με την τρόικα, προωθεί νέες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, ετοιμάζει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, διαλύει παιδεία- υγεία, καταργεί την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνει τις απολύσεις και επιβάλει κεφαλικούς φόρους.
Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ από κοινού συνεχίζουν τη πολιτική καταλήστευσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των λαϊκών στρωμάτων. Συνεχίζουν την πολιτική των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Πετάνε στο καιάδα της ανεργίας χιλιάδες νέους, ενώ η απλήρωτη εργασία έχει γίνει η νέα συλλογική σύμβαση. Χτυπάνε απεργούς, εργαζόμενους που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, συλλαμβάνουν μαθητές, στοχοποιούν αγωνιστές, κατασυκοφαντούν εργαζόμενους, χτυπάνε όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.
Επιβάλουν νέο ολοκληρωτισμό μέσω της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, τη θεωρία των δύο άκρων, ενώ επιδιώκουν να βγάλουν στην παρανομία όποιον «παραβιάζει» κανονισμούς της Ε.Ε. !!! Μετά την δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο, επιδιώκουν να μετατρέψουν την Χρυσή Αυγή από θύτες σε θύματα.
Την ίδια στιγμή 500 εκατομμυριούχοι στην χώρα τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αυξήσει κέρδη και κεφάλαια κατά 20%. Πάνω απ όλα φροντίζουν να διασώσουν τις τράπεζες και προσφέρουν γη και ύδωρ προκειμένου να διασφαλιστούν και να αυξηθούν τα κέρδη του Κεφαλαίου. Θα πάρουν και άλλα μέτρα γιατί η πολιτική τους είναι ξεκάθαρη: για να καταφέρουν να ξεπεράσουν τη βαθιά κρίση του συστήματος, εντείνουν την υπερεκμετάλλευση, την εξαθλίωση και τον ολοκληρωτισμό.
Καμιά αυταπάτη.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να κάνει δική του υπόθεση την ανατροπή της πολιτικής του Κεφαλαίου, των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μνημονίων. Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας με την κυβερνητική, κρατική και εργοδοτική βία πρέπει να κορυφωθεί. Η μάχη για να ξηλωθεί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και ο φασισμός σε κάθε γειτονιά πρέπει να συνεχιστεί. Γιατί σήμερα η πάλη για το ψωμί και την ελευθερία πάνε μαζί! 
Ακολουθώντας κατά γράμμα την περίφημη «θεραπεία σοκ» του Φρίντμαν, με βάση την οποία τα πλήγματα πρέπει να συγκεντρώνονται ταυτόχρονα ώστε να επιβληθούν άμεσα και αμετάκλητα οι αλλαγές στην κλονισμένη από την κρίση εκπαιδευτική κοινότητα, το Υπουργείο Παιδείας εξαπολύει ένα πρωτοφανή καταιγισμό νομοσχεδίων, κειμένων και προτάσεων.
Ο στόχος είναι σαφής : να δημιουργηθεί με κινηματογραφικούς ρυθμούς ένα εντελώς νέο θεσμικό πλαίσιο σε όλα τα επίπεδα. Ένα νομικό πλαίσιο που θα προσφέρει την απαραίτητη βάση για να οικοδομηθεί το «νέο» σχολείο με ταμπέλα δημόσιου και όρους λειτουργίας ιδιωτικού.
Σχολείο φθηνό, αυταρχικό, εξοντωτικό και ελιτίστικο, σχολείο όχι γνώσεων και παιδείας, αλλά λειτουργικών δεξιοτήτων, σχολείο όπου θα βασιλεύει το πνεύμα του ανταγωνισμού, της ταξικής διαφοροποίησης και του επιχειρείν.
Βιώνοντας αυτή την πραγματικότητα, οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες μέσα από τη συμμετοχή μας στους αγώνες, τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, συνειδητοποιούμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν λύνονται χωρίς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.
Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων του δημόσιου δωρεάν σχολείου, θεωρούμε την ανατροπή με μαζικούς κοινωνικούς δημοκρατικούς αγώνες της αντιλαϊκής κυβέρνησης αλλά και την αντιπαράθεση με κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας αντιδραστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο, μαχητικό, πανεκπαιδευτικό, λαϊκό, κοινωνικό μέτωπο που θα προβάλλει στόχους και αιτήματα που θα απαντούν στην κρίση από τη σκοπιά των εκπαιδευτικών, ευρύτερα των εργαζομένων και των συλλογικών τους συμφερόντων.
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία που προκάλεσε την κρίση και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Να φύγουν τρόικα - Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. από τη χώρα.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια:
        Στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ που έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό φερέφωνο του υπουργείου παιδείας, υπερασπίζοντας όλες τις νεοφιλελεύθερες επιλογές στην εκπαίδευση.
Στην κομματική πρακτική της ΠΑΣΚ, που αποτέλεσε και αποτελεί το μηχανισμό στήριξης του ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας μέσα από ψευτο-διαφοροποιήσεις και λογότυπα την πολιτική τους ταύτιση με τους μηχανισμούς της διοίκησης.
Στις συνδικαλιστικές επιλογές του ΠΑΜΕ-ΕΣΑΚ οι οποίες είναι σταθερά έτοιμες να καταγγείλουν τους πάντες και τα πάντα (και κυρίως όσους ανοίγουν δρόμους για μαζική δράση). Αντί να στηρίζουν πρωτοβουλίες πραγματικού αγωνιστικού συντονισμού, προτιμούν το δρόμο της περιχαράκωσης και της κομματικής καμπάνιας. Σταθερά προσπαθούν να μην παίρνονται αποφάσεις αποδυναμώνοντας το σύλλογο, δεν προτείνουν τίποτα (πλην ΠΑΜΕ) και βγαίνουν και ως τιμητές δράσεων.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Σ΄ αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για την ανάδειξη του δ.σ του συλλόγου μας. Κρίνονται οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα του σωματείου μας και η κατεύθυνσή του.Απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό πρέπει τώρα να σηκώσουμε το κεφάλι και με τη δύναμη των σωματείων μας να αντιπαρατάξουμε τον ενωμένο πανεργατικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής και όλων όσων την υλοποιούν και τη στηρίζουν. Με αγώνες από τα κάτω ας διεκδικήσουμε να αποσυρθούν άμεσα όλα τα αντιλαϊκά – αντικοινωνικά μέτρα. Ας διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια για τα παιδιά μας, τους συνταξιούχους, για μας τους ίδιους.     
Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.
Στο ψηφοδέλτιο της Α.Ρ.ΠΑ συμμετέχουν οι:
1) ΒΥΡΙΝΗ ΝΤΙΝΑ                            Νηπιαγωγός  24ο . Νηπ. Κερατσινίου
2)ΔΙΑΚΑΚΗ ΤΖΕΝΗ                          Δασκάλα 10ο . Δ. Σχ. Κερατσινίου
  3) ΚΑΛΟΞΥΛΟΥ ΦΟΥΛΗ                 Γαλλικών 1ο,7ο,10ο,23οΔ.Σχ.Κερ/νίου
4)ΚΑΛΛΩΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                    Δάσκαλος  8ο  Δ. Σχ. Περάματος
5)ΚΟΤΣΟΚΟΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ                  Δάσκαλος  5ο  Δ. Σχ. Περάματος
6)ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΛΕΝΑ        Δασκάλα  5ο  Δ. Σχ. Περάματος
7)ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ                  Θεατρολόγος3ο-20ο Δ.Σχ.Κερ/νίου
8)ΚΩΣΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ                             Τμ.Ένταξης 14ο  . Δ. Σχ. Κερατσινίου
9)ΛΕΠΤΟΥΡΓΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ             Δασκάλα 12ο  . Δ. Σχ. Κερατσινίου
10)ΜΑΤΑΚΟΥΛΙΑ ΤΖΕΝΗ                      Νηπιαγωγός  3ο  . Νηπ. Κερατσινίου
11)ΜΙΧΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ                   Δασκάλα  22ο  . Δ. Σχ. Κερατσινίου
12)ΜΠΕΛΟΥ ΛΟΥΙΖΑ                              Δασκάλα  5ο  Δ. Σχ. Περάματος
13)ΜΠΕΛΛΟΣ ΤΑΣΟΣ                              Γυμναστής 1ο  Δ. Σχ. Περάματος
14)ΜΠΟΥΖΑ ΧΡΥΣΑ                                 Δασκάλα  1ο  Δ. Σχ. Περάματος
15)ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ                         Δασκάλα  1ο  Δ. Σχ. Κερατσινίου
16)ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ                  Δάσκαλος   1ο  Δ. Σχ. Περάματος
17)ΤΗΛΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ                       Μουσικός 5ο  Δ. Σχ. Περάματος
18)ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ         Δάσκαλος 20ο  . Δ. Σχ. Κερατσινίου
19)ΤΣΙΤΣΙΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                  Δάσκαλος  4ο  Δ. Σχ. Περάματος
20)ΦΩΚΙΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ                          Δάσκαλος 5ο  . Δ. Σχ. Κερατσινίου
21)ΨΑΛΙΔΑΚΟΥ ΑΝΤΑ                                Δασκάλα 11ο  . Δ. Σχ. Κερατσινίου
    
ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ                                                                                                                                 ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ                                                                                  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

..............................................................................................................................................................
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Ξεσηκώσου, δάσκαλε! Το μέλλον εξαρτάται κι από σένα!
(Η χρήση του όρου «δάσκαλος» μέσα στο κείμενο, δεν αφορά την ειδικότητα αλλά το ρόλο)

Σε βαθύ τούνελ μπήκε η δημόσια εκπαίδευση και οι εργαζόμενοι σ’ αυτή. Σοβαρές ανατροπές προωθούνται με ταχύτατους ρυθμούς, δικαιώματα του παρελθόντος εξαφανίζονται σε μια στιγμή.
Ενάμιση μήνα τώρα τα γεγονότα ξεπερνούν τη φαντασία!
Τι περιμένεις, δάσκαλε; Οι λίστες έχουν ήδη τα ονόματα των διπλανών σου!

·                     Χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στις σχολικές μονάδες της Α’ Βάθμιας εξαιτίας των μηδενικών διορισμών εκπαιδευτικών και της απόλυσης 10.000 αναπληρωτών.
·                     Ελάχιστες  αποσπάσεις εκπ/κών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
·                     Έγγραφο του υπουργείου όπου απαγορεύει στους μόνιμους και τους αναπληρωτές τακτικού προϋπολογισμού να καταλαμβάνουν τη θέση δασκάλου στο ολοήμερο.
·                     Με βάση αυτό δημιουργία πλασματικών υπεραριθμιών στα ΠΥΣΠΕ και αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών στην περιφέρεια για να καλύψουν κενά σε άλλα ΠΥΣΠΕ.
·                     Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ (για πρώτη φορά σε θέσεις δασκάλων) αποκλειστικά για την «απαγορευμένη» θέση του εκπαιδευτικού στο ολοήμερου
·                     Απαγόρευση αποσπάσεων στα τμήματα ένταξης και έγγραφο του υπουργείου που απαγορεύει στο μόνιμο προσωπικό να καταλαμβάνει τις κενές θέσεις
·                                          Προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών ΕΣΠΑ για τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία
·                     Προετοιμασία προσλήψεων νηπιαγωγών για τα νηπιαγωγεία και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για τα ειδικά σχολεία, μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ των 425-490 ευρώ
·                     Συζήτηση για μετατροπή μέρους του αναλυτικού προγράμματος (όπως η ευέλικτη ζώνη, η τοπική ιστορία) σε πιλοτικά προγράμματα ώστε να επιτρέπεται η κάλυψή τους με εκπαιδευτικό προσωπικό ΕΣΠΑ

Καταργώντας αυτές τις θέσεις για το μόνιμο προσωπικό, δημιουργεί πλήθος πλασματικών υπεραριθμιών, οδηγώντας έτσι πολλούς εκπαιδευτικούς σε υποχρεωτικές μετακινήσεις εκτός του ΠΥΣΠΕ τοποθέτησής τους, σε κατάργηση ουσιαστικά των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σε καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και κανόνων. Όσο θα μετατρέπεται σταδιακά όλο το δημόσιο σχολείο σε μια “πιλοτική δομή”, η σταθερή απασχόληση θα γίνει ανάμνηση του παρελθόντος, ενώ η συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας για την παροχή δημόσιας και δωρεάν παιδείας θα περιορίζεται αυστηρά στις προδιαγραφές των διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εφόσον αυτά θα είναι διαθέσιμα.
Σε ποιο σχολείο θα δουλεύεις, δάσκαλε;

·                     Με μια υπογραφή του υπουργού παιδείας, το ολοήμερο δημοτικό, τα τμήματα ένταξης, τα ειδικά σχολεία κι απ’ ότι φαίνεται και το ολοήμερο νηπιαγωγείο μετατράπηκαν από δημόσιο κατοχυρωμένο δικαίωμα και δομή που υποχρεωτικά παρέχεται από το κράτος, σε πιλοτική δομή που δίνεται όταν και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ΕΣΠΑ.
·                     Τα δημοτικά σχολεία υπολειτουργούν. Εκατοντάδες κενά σε ειδικότητες, νηπιαγωγούς, δασκάλους. Τα δημοτικά αδυνατούν να καλύψουν πλήρως το πρωινό πρόγραμμα, εκατοντάδες ολοήμερα νηπιαγωγεία δε λειτουργούν, τα ειδικά σχολεία λειτουργούν εκ περιτροπής!
·                     Το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο του σχολείου προσαρμόζεται ακόμα πιο έντονα στις επιταγές των τεχνικών δελτίων του ΕΣΠΑ και των κατευθύνσεων της ΕΕ με την εισαγωγή πιλοτικών προγραμμάτων εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδεολογικών κατευθύνσεων, δεξιοτήτων και κατάρτισης της καπιταλιστικής αγοράς εργασίας.
·                     Το υπουργείο προχωρά στην αύξηση των μαθητών στα τμήματα κατά 10%


Κοίταξε κατάματα το μέλλον, δάσκαλε! Είναι ζοφερό αν δε δράσεις!

Είναι σαφές ότι ο χώρος της εκπαίδευσης αλλά και συνολικά το δημόσιο, μπήκε σε εντελώς νέα περίοδο. Όσα διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι με τις διαθεσιμότητες στη δευτεροβάθμια κι όσα συμβαίνουν τώρα στην πρωτοβάθμια, δεν είναι περιστασιακά στιγμιότυπα με ημερομηνία λήξης.
Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο δέχονται πρωτοφανή, σε βιαιότητα, επίθεση.
Μήτρα όλων αυτών είναι οι συμφωνίες κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου για χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο και για την αντικατάσταση της σταθερής και μόνιμης εργασίας και κάθε εργασιακού δικαιώματος με την ελαστική εργασία, οι συμφωνίες για κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα, βασικών κοινωνικών αγαθών όπως της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης. Το κεφάλαιο και όλα τα οικονομικά και πολιτικά επιτελεία του για να αντιμετωπίσουν την καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει συνεχώς, έβαλαν στο εκτελεστικό απόσπασμα και πυροβολούν  κάθε εργατικό δικαίωμα στη δουλειά και στα κοινωνικά αγαθά.

Όχι ξανά στα λερωμένα βρακιά της εξουσίας, δάσκαλε! Η αξιοπρέπεια δε χαρίστηκε, κατακτήθηκε!

 Κι όλα αυτά μέσα σε πρωτόγνωρο καθεστώς παρανομιών και αυταρχισμού, με τα στελέχη της διοίκησης με ωμούς εκβιασμούς, παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα, να προχωρούν σε όργιο απειλών, ανομιών και ρουσφετιών!

·                                          Με την παραβίαση της μοριοδότησης των αποσπάσεων μια και έγιναν από περιοχές που το υπουργείο ονομάτισε πλεονάζουσες, σε περιοχές που ονομάτισε ελλειμματικές, κατά παράβαση της νομοθεσίας
·                     Με μετακινήσεις σε άλλα ΠΥΣΠΕ, μόνιμων εκπαιδευτικών και την ίδια στιγμή πρόσληψη αναπληρωτών ΕΣΠΑ για να καλύψουν τις κενές θέσεις που δημιούργησε η μετακίνησή των παραπάνω
·                     Με παραβίαση της μοριοδότησης και του τρόπου πρόσληψης των αναπληρωτών όταν υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε άλλα ΠΥΣΠΕ από αυτά που προσελήφθησαν
·                                          Με πρόσληψη αναπληρωτών ΕΣΠΑ για δομές που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του κοινωνικού συνόλου
·                     Με απόπειρα προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες, μέσω του ΟΑΕΔ κατά παράβαση του συντάγματος
·                     Με πλήρη ακύρωση των ΠΥΣΠΕ και με αποφάσεις μονοπρόσωπων οργάνων, όπως των διευθυντών εκπαίδευσης και των περιφερειακών διευθυντών

Οι παραβιάσεις αυτές δεν οφείλονται σε ανικανότητα ή σε διοικητικές αστοχίες. Όταν το κράτος θέλει να καλύπτει τις όποιες ανάγκες με περισσεύματα και περικοπές, όταν δεν προχωρά σε καμία πρόσληψη, τότε η μετακίνηση του εκπαιδευτικού προσωπικού οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε τόπο, θα γίνεται νόμος. Κι αυτός ο νόμος δεν μπορεί να περιέχει κανόνες στην εφαρμογή του. Απαιτεί να μην υπάρχει καμία προστασία του εργαζομένου, απαιτεί αυθαιρεσία ώστε εκτός των άλλων να ικανοποιούνται και τα ρουσφέτια της κάθε φορά εξουσίας!

Τούτη τη ζούγκλα, δάσκαλε, μην την αντέχεις και μην τη συνηθίζεις!

Στην εξέλιξή του το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει την κατάργηση της προστασίας της οργανικής θέσης με διάφορους τρόπους και τερτήπια ώστε οι απολύσεις να γίνονται πιο εύκολα χωρίς τα συνταγματικά εμπόδια. Η τροπολογία που είδε το φως της δημοσιότητας για τις οργανικές στη σχολική μονάδα είναι ένας τρόπος για την προώθηση αυτού του σχεδίου. Η αφαίρεση της οργανικής του υπαλλήλου από το υπουργείο και το ΠΥΣΠΕ στο οποίο ανήκει, επιδιώκει ώστε η διαθεσιμότητα-απόλυση να γίνεται πια στη σχολική μονάδα όταν οι οργανικές θέσεις σ’ αυτή, θα μειώνονται λόγω όλων των παραπάνω.

Ταυτόχρονα με αυτό προωθείται η μοριοδότηση του εκπαιδευτικού μέσω της αξιολόγησης και των προσόντων. Ένας μαγικός αριθμός θα μας ακολουθεί και θα καθορίζει τη σειρά μας στις υπηρεσιακές μεταβολές και στη λίστα της διαθεσιμότητας. Αυτή η διαδικασία, με όποιο τρόπο κι αν εφαρμοστεί τελικά, αν επιτρέψουμε να ισχύσει, θα μετατρέψει το σχολείο σε ζούγκλα εσωτερικού ανταγωνισμού, υποταγής και πειθάρχησης στην εξουσία της διοίκησης και όλων των παρατρεχάμενων της!

Ο καπιταλισμός το λέει κινητικότητα. Εσύ όμως, δάσκαλε, ξέρεις, σφαγή είναι!

Το νέο κράτος της εποχής της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπό του. Σ’ αυτό το κράτος, οι δημόσιες δομές, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, τα κοινωνικά αγαθά, δεν είναι δεδομένα. Στην Ελλάδα των Ελεύθερων Οικονομικών ζωνών, στην Ελλάδα της υπερεκμετάλλευσης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση της ανεργίας και της παρατεταμένης ύφεσης, της καταστροφής της εργασίας, οι δημόσιες δομές και τα κοινωνικά αγαθά θα συρρικνώνονται, θα υποβαθμίζονται, θα καταστρέφονται και πολλές φορές θα ιδιωτικοποιούνται. Ότι γνωρίσαμε ως σύγχρονη εκπαίδευση, υγεία, ασφάλιση… ξεθεμελιώνεται από τον καπιταλιστικό Προκρούστη! Το νέο κράτος έχει δομές κινούμενη άμμο. Σ’ αυτό το κράτος, ο εργαζόμενος θα βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς κινητικότητας. Με δικαιώματα που θα αμφισβητούνται κάθε στιγμή, σε μόνιμη μετακίνηση όχι μόνο από τον ένα τόπο στον άλλο αλλά και εργασιακή περιπλάνηση, από μόνιμος σε μειωμένου ωραρίου, σε ωρομίσθιο, σε ανασφάλιστο «ωφελούμενο» των 425 ευρώ, σε διαθέσιμο και σε απολυμένο. Σ’ αυτή την εκπαίδευση, σ’ αυτό το κράτος δεν υπάρχουν δικαιώματα ούτε νομιμότητες. Υπάρχει μόνο το «δίκαιο του ισχυρού» και τα ρουσφέτια του.

Κοίταξε το μέλλον κατάματα, δάσκαλε! Κι άλλαξέ το!

Σε χειρότερες εποχές από τη δική μας, υπήρξαν μαχητικοί αγώνες που υποχρέωσαν τις εξουσίες να πάρουν πίσω μέτρα κι άλλοι που κατέχτησαν δικαιώματα. Έχεις δίκιο, δάσκαλε, δεν ήταν απλοί αγώνες. Είχαν θυσίες και κόπους, οργάνωση και σχέδιο, στόχο και αποφασιστικότητα, κινδύνους και ρίσκα από τους εργάτες. Όμως έτσι, κερδίζεται η ζωή!
Να καθυστερήσουμε και να μπλοκάρουμε τις εξελίξεις
Με τους αγώνες μας σήμερα, να απονομιμοποιήσουμε τα κυβερνητικά μέτρα στη συνείδηση του λαού, να δημιουργήσουμε συνθήκες κυβερνητικής αστάθειας, μαχητικό ρεύμα ικανό να υποχρεώσει την κυβέρνηση σε αναδίπλωση, ώστε να μην μπορεί να ασκεί απρόσκοπτα την πολιτική της και να παίρνει αντεργατικά μέτρα στην εκπαίδευση και την κοινωνία. 
Καμία εξουσία δεν είναι ανίκητη απέναντι σε αποφασισμένο, μαχητικό και οργανωμένο λαϊκό ποτάμι.
Να ανατρέψουμε και να κατακτήσουμε
Με τους αγώνες μας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου όπως αυτή εκφράζεται με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, το χρέος και την αποπληρωμή του, την ΕΕ και το ΔΝΤ, να επιδράσουμε καταλυτικά στις πολιτικές εξελίξεις. Να οδηγήσουμε σε ανατροπή κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής από ένα μαζικό εργατικό ρεύμα που θα έχει στην προμετωπίδα των αγώνων του τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τις εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Δάσκαλε, ξέρεις ότι η εκπαίδευση μπήκε σε «κολασμένη» περίοδο. Διάλεξε όχθη!

Από δω και πέρα τα διλήμματα είναι μεγάλα. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στην κόλαση! Να αγωνιστούμε για να μη ζήσουμε στη ζούγκλα του ανταγωνισμού όπου ο ένας θα βάζει τρικοπλοδιά στον άλλο για να επιβιώσει. Έλα, να οργανώσουμε τον αγώνα μας:

·                     Οργανώνουμε ΓΣ σε όλους τους συλλόγους ως τις αρχές Νοεμβρίου και ολομέλεια προέδρων στις 8-10/11 για τις εξελίξεις, το αγωνιστικό πρόγραμμα του κλάδου για αντιμετώπιση της επίθεσης στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς. Συμμετέχεις, παίρνεις μέρος στις αποφάσεις και στην οργάνωσή τους.
·                     Οι ΓΣ αποφασίζουν και συντονίζονται με τους άλλους συλλόγους, οργανώνουν κοινή δράση.

Προτείνουμε:

·                     Κάθε σχολείο και σύλλογος προχωρά σε καμπάνια ενημέρωσης των εργαζόμενων, των γονιών, των συνδικάτων. Κάλεσμα σε ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ για συντονισμό της δράσης
·                     Κάθε σύλλογος δημιουργεί απεργιακό ταμείο και αποφασίζει τον τρόπο λειτουργίας του και δράσεις ενίσχυσής του.
·                     Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προχωρούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις, μαζί με τους γονείς, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων διεκδικώντας αποφασιστικά την κάλυψη όλων των κενών με άμεση πρόσληψη αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό με νέο έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη όλων των αναγκών των νηπιαγωγείων και δημοτικών. Μαζικές παραστάσεις σε ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ

·                     Κινητοποίηση σε υπουργείο Παιδείας


·                     Αποφασίζουμε ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, για γενικό ΞΕΣΗΚΩΜΟ και αποφασιστική σύγκρουση σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα με γενική πολιτική απεργία διαρκείας απέναντι στην γενική καταστροφή, το Νέο Μνημόνιο και Δανειακή Σύμβαση που ετοιμάζουν. Διέξοδος και ελπίδα υπάρχει αν βρούμε το δρόμο της γενίκευσης της σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ .
Ο συντονισμός των συλλόγων και των επιτροπών αγώνα είναι η απάντηση στη σημερινή ηγεσία του κλάδου που βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Έπεσαν όλες οι μάσκες, διαλύθηκε κάθε αυταπάτη. Η γαλαζοπράσινη συμμαχία βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία! Η εκπαίδευση και ο κλάδος βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουνάμι και η ΔΟΕ καταγγέλλει «…κυκεώνα προχειρότητας, κακού σχεδιασμού και ανικανότητας…» (διεκδικητικό πλαίσιο-πρόγραμμα δράσης ΔΣ ΔΟΕ 6/9/2013) ενώ τα συνδικαλιστικά στελέχη της συγκυβέρνησης ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, αναφέρονται σε ανίκανα στελέχη στο υπουργείο και σε αναλγησία. Για την πλειοψηφία της ΔΟΕ δεν υπάρχει καπιταλιστική κρίση, χρέος και μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ. Η πολιτική τους γραμμή αποκαλύπτεται ξεκάθαρα από το διεκδικητικό πλαίσιο-πρόγραμμα δράσης που καταθέτουν 6 Σεπτέμβρη στον κλάδο όταν η επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει, κι αυτό αφού υποχρεώνονται από τις αποφάσεις των συλλόγων. Ούτε ΓΣ ούτε ολομέλεια προέδρων δεν ήθελαν να βάλουν. Ακολουθώντας ως καλοί «υπάλληλοι» τις πολιτικές και συνδικαλιστικές κατευθύνσεις των «αφεντικών τους», προσπάθησαν με ψέματα συκοφαντίες και ανοιχτή υπονόμευση, να αποτρέψουν τον ενιαίο απεργιακό συντονισμό με τη Β’ βάθμια και τη διαμόρφωση πανίσχυρου απεργιακού μετώπου, που πραγματικά μπορούσε να κλονίσει τη συγκυβέρνηση και να ανατρέψει την επίθεση.
Ακόμα και τώρα που τόσα έχουν συμβεί, πάντα με καθυστέρηση κι αφού ο τόπος έχει βουίξει κι αφού η απόπειρα αποσιώπησης από τη μεριάς της ΔΟΕ δεν πιάνει, τότε έρχεται ασθμαίνοντας να ψελλίσει δυο κουβέντες για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Ο κλάδος δέχεται δριμύτατη επίθεση και η ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ δεν έχουν καμία πρόταση αγώνα για την περίοδο. Περιμένουν αν, όταν, όποτε και τι θα αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για να κρυφτούν πίσω τους. Στους συλλόγους οι δυνάμεις τους είναι άφαντες και σε όποιους συλλόγους έχουν πλειοψηφίες ακολουθούν την κεντρική γραμμή των παρατάξεων της συγκυβέρνησης, αποσιώπηση και μπλοκάρισμα. Τη μάχη μέχρι τώρα τη σήκωσαν σύλλογοι, που αποκάλυψαν, συντονίστηκαν, οργάνωσαν, πήραν μαχητικές πρωτοβουλίες.
Αυτός είναι ο δρόμος για την οργάνωση της πάλης μας. Να συντονιστούν τα σωματεία, να αποφασίσουν κοινές δράσεις, να τις οργανώσουν.  Σ’ αυτό οι Παρεμβάσεις θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Καλούμε κι άλλες δυνάμεις πολιτικές και συνδικαλιστικές στον κλάδο να συμβάλλουν σ’ αυτό. Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό με τη στάση του και τη συμμετοχή του να κάνει πράξη το συντονισμό των συλλόγων και την οργάνωση του αγώνα.
 Καλούμε το ΠΑΜΕ να σταματήσει την υπονόμευση κάθε απόπειρας συντονισμού, την παντελή απουσία του από οποιαδήποτε κοινή δράση, την άρνησή του να συμπορευτούν οι σύλλογοι ακόμα και σε μια ανακοίνωση, την υπονόμευση κάθε μαχητικής απόπειρας που δεν ελέγχει, τον πόλεμο που εξαπολύει στους μαχητικούς απεργιακούς αγώνες διάρκειας.
Καλούμε την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝΕΚ-ΕΡΑ) να συμβάλλει στο συντονισμό των σωματείων, να θέσει τις δυνάμεις της σ’ αυτόν χωρίς προαπαιτούμενα που καθορίζονται από τις προτεραιότητες του πολιτικού της φορέα για την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας.

Η ΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!
ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ
ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ!
...............................................................................................................................
Δήλωση των εκπροσώπων
των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Θανάση Αγαπητού 6975308409
Γιάννη Νικολάρα 6974750410
paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr                                    


                                                                                                                      Τετάρτη 23-10-2013
Όταν το ΠΑΜΕ ξεπερνά τα όρια της συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης και καταφεύγει στα ψέματα, στη συκοφάντηση και στη στοχοποίηση του «μοναδικού εχθρού» που είναι οι Παρεμβάσεις –Κινήσεις- Συσπειρώσεις.

Συνάδελφισσες/οι,  όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του ΠΑΜΕ στην εκπαίδευση μαζί με τα «νεκροταφεία των ελεφάντων» στην ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αμφισβήτησαν και υπονόμευσαν  τη δυνατότητα του κινήματος να συγκρουστεί μαζικά και να αμφισβητήσει την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ, που με ιδιαίτερο βίαιο τρόπο εξελισσόταν σ’ όλο το δημόσιο τομέα και στην εκπαίδευση. Έγιναν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΜΕ μέρος του μηχανισμού του συστήματος που χτύπησε στη γένεση του τον ηρωικό αγώνα των καθηγητών, αποτρέποντας από την πρώτη στιγμή την ανεξέλεγκτη δυναμική και τον ανατρεπτικό πολιτικό ρόλο  που θα μπορούσε να έχει ένα ενιαίο-ενωτικό και μαχητικό απεργιακό μέτωπο όλου του εργαζόμενου κόσμου.
Στις συνελεύσεις, στις άλλες διαδικασίες του κινήματος, αλλά κυρίως τις μέρες της απεργίας,  μιλώντας στο όνομα των απεργών αλλά δρώντας εναντίον τους, αμφισβήτησαν ανοιχτά και προκλητικά τον ίδιο τον απεργιακό αγώνα και καλλιέργησαν με απίθανο πάθος τη λογική της ήττας και των αδιέξοδων αγώνων. Ακόμα και όταν υπήρχαν συγκεκριμένες αποφάσεις από πολύ μαζικές Γ.Σ. πρότειναν και στήριζαν μαζί με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης την ίδια μορφή αγώνα  που συγκέντρωνε ελάχιστες ψήφους από το σώμα των καθηγητών, όμως παρ’ όλα αυτά επέμεναν προκλητικά στη λανθασμένη και απαξιωμένη αυτή γραμμή.
Τα γεγονότα της προηγούμενης περιόδου και η αδικαιολόγητη πλήρη ταύτιση τους με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των επίσημων ηγεσιών ήταν επόμενο να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και ερωτήματα στο εσωτερικό των αγωνιστών της βάσης του ΠΑΜΕ, που αναζητά και προβληματίζεται. Αυτόν τον κίνδυνο η ηγεσία του ΠΑΜΕ προσπάθησε για μια ακόμη φορά να αποτρέψει λέγοντας ψέματα και καταγγέλλοντας τις Παρεμβάσεις στη ΔΟΕ πως δεν ψήφισαν την 24ωρη που αποφάσισε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 του Νοέμβρη.
Ποια είναι η αλήθεια: Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 15 και 16/10 (δηλαδή πριν την απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) συζητήθηκε το θέμα "παραπέρα πορεία του κλάδου -προτάσεις -πρόγραμμα δράσης της ΔΟΕ". Στη συνεδρίαση κάθε παράταξη κατέθεσε τη συνολική της πρόταση, τόσο όσο αφορά το περιεχόμενο όσο και τη μορφή. Στη συνέχεια η απόφαση διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε ΜΟΝΟ από τις παρατάξεις της συγκυβέρνησης ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ, που περιελάμβανε και την ΠΡΟΤΑΣΗ προς την ΑΔΕΔΥ για απεργιακή κινητοποίηση στις 6/11. Το ΠΑΜΕ που μας καταγγέλλει πως εμείς δεν ψηφίσαμε την απεργία ψήφισε κι αυτό την δικιά του πρόταση. Το ίδιο έκανε η ΕΡΑ.
   Εμείς συζητώντας το πρόγραμμα δράσης της ομοσπονδίας κι όχι μια απεργία μόνο, καταθέσαμε τη συνολική μας πρόταση για τους αγώνες της περιόδου. Με ανατρεπτικό περιεχόμενο και συνδέοντας τα εκπαιδευτικά αιτήματα με την ανάγκη ανάσχεσης και ρήξης με την πολιτική του κεφαλαίου, τονίσαμε και προτείναμε την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος που με πυρήνα τη μαζική δημοκρατία των αγωνιζόμενων, θα παλέψει για να ανατρέψει τη γραμμή της ήττας και με τη λογική του παρατεταμένου διακλαδικού απεργιακού αγώνα θα διεκδικήσει τη νίκη και το δίκιο του κόσμου της εργασίας.
Αυτή την πρόταση ψηφίσαμε και αυτή στηρίζουμε στις διαδικασίες του κινήματος ως αναγκαία και ικανή να κλονίσει τη συγκυβέρνηση και να ανατρέψει την επίθεση. Ταυτόχρονα δηλώσαμε πως εμείς και τώρα και πάντα ήμασταν και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των απεργιακών αγώνων. Το ίδιο έκανε και το ΠΑΜΕ ψηφίζοντας τη δικιά του πρόταση. Όλα τα άλλα που λέει είναι ψέματα και πρέπει η ηγεσία του να λογοδοτήσει γι’ αυτή την αναξιοπρεπή και αντιαριστερή τακτική.
   Ορισμένα ερωτήματα προς την ηγεσία του ΠΑΜΕ:
Εκτιμούν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πως μπορεί να ηττηθεί η βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης Ε.Ε. –κεφαλαίου με το απεργιακό ημερολόγιο των γνωστών 24ωρων απεργιών που κηρύττουν όλο και πιο αραιά ξυπνώντας από τον βαθύ ύπνο της συναίνεσης των προνομίων και της υποταγής, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ;

Πιστεύει η συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ πως μπορεί να υπάρξουν νικηφόροι μαζικοί αγώνες όταν χαμηλώνουμε τους στόχους και το περιεχόμενο; Αυτό δε δηλώνει η απεργιακή πρόταση-κάλεσμα που κατέθεσαν σ’ όλο το κίνημα αρχές του Οκτώβρη, που δεν υπάρχει ούτε λέξη ούτε μία αναφορά στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε., τα μνημόνια, το χρέος, τα δάνεια το ευρώ. Είναι απαγορευμένες λέξεις ή τώρα αυτή είναι η «σωστή γραμμή» που  μπορεί πιο εύκολα να στηριχθεί και από τις μνημονιακές συνδικαλιστικές  δυνάμεις; Αυτό το πολιτικό περιεχόμενο μπορεί να απαντήσει στο βάθος και στην ένταση της επίθεσης που δέχεται σήμερα ο κόσμος της εργασίας;

Είναι η αναγκαία μορφή και κλιμάκωση της πάλης, να προτείνεις εδώ και δύο μήνες σκληρής αντιπαράθεσης, μία 24ωρη «καλά προετοιμασμένη» απεργία αρχές Οκτώβρη, να την κηρύττεις στη συνέχεια 23 Οκτώβρη και να τη ..μεταθέτεις στη συνέχεια για τις 6 Νοέμβρη, επειδή τότε θέλει η συνδικαλιστική αριστοκρατία;

Είναι το ίδιο να παίρνονται αποφάσεις για απεργιακούς αγώνες από μαζικότατες Γ.Σ. όπως έγινε από το Μάη μέχρι το Σεπτέμβρη στους καθηγητές και παρόλα αυτά  να βγαίνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και να υπονομεύουν -καταγγέλλουν αυτές τις διαδικασίες και να  μη λες κουβέντα  τώρα για τις απεργιακές αποφάσεις που είναι αποτέλεσμα κομματικών-παραταξιακών γραφείων, συμβιβασμών με τους «νεκροθάφτες του κινήματος» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στην καλύτερη περίπτωση αποφάσεων Δ.Σ;

 Είναι σίγουρη η συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ πως οι αγώνες διαρκείας οδηγούν στον εκφυλισμό κι όχι οι αγώνες διαμαρτυρίας που γίνονται για συμβολικούς και μόνο λόγους, χωρίς καμιά προοπτική νίκης; Μπορεί τον εργαζόμενο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να συγκινήσει και να κινητοποιήσει σήμερα, η προηγούμενη παράδοση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος της μιας 24ωρης ανά δίμηνο ή τρίμηνο για λόγους πολιτικού συμβολισμού και συνδικαλιστικής νομιμοποίησης; Βοηθά τον αγώνα των εργατών και των κλάδων που βίαια τώρα πλήττονται η αποκλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων κι όχι η ένταση και η κορύφωση τους;

Είναι φυγή στις κοινοβουλευτικές και κυβερνητικές λύσεις η πρόταση και η στάση των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων για ένταση των αγώνων και στήριξη με κάθε τρόπο των κι νηματικών-απεργιακών  διαδικασιών κι όχι η γραμμή της ηγεσίας του ΠΑΜΕ που λέγοντας πως οι αγώνες δεν έχουν καμιά ελπίδα να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, σπέρνουν την απογοήτευση και στέλνουν μια ώρα νωρίτερα  τον κόσμο στην αγκαλιά της κάλπης και των κυβερνητικών αυταπατών;

 Τέλος και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί, είναι σωστό να αποκαλείς μια συνδικαλιστική συλλογικότητα που αυτοπροσδιορίζεται και το έχει αποδείξει μέχρι τώρα πως δεν έχει καμιά σχέση με τον κομματικό συνδικαλισμό, παράταξη συγκεκριμένου πολιτικού φορέα; Εμείς ποτέ μέχρι τώρα ακόμα και τις κυβερνητικές παρατάξεις δεν τις ταυτοποιούσαμε με τους κομματικούς φορείς τους. Το ίδιο κάναμε και με το ΠΑΜΕ που ποτέ δεν το αναφέραμε ως παράταξη συγκεκριμένου κόμματος. Το δικαίωμα να παλεύουμε για ένα συνδικαλισμό ταξικό, ανεξάρτητο, αυτόνομο που δεν εξυπηρετεί κομματικά παιχνίδια και συμφέροντα δεν διαπραγματευόμαστε. Αυτή τη μορφή του συνδικαλισμού θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να υπερασπιζόμαστε όχι μόνο ως επιθυμητή  αλλά και ως αναγκαία σήμερα. Η ηγεσία του ΠΑΜΕ φαίνεται πως κολλά και αντιγράφει και σ’ αυτό το θέμα τη λασπολογία και τους κρυφούς πόθους των ηγεσιών της συνδικαλιστικής συγκυβέρνησης  (ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ) που επίμονα στοχοποιούν με κάθε τρόπο τις Παρεμβάσεις και τα συνδικαλιστικά στελέχη της. Ο δρόμος αυτός της επίθεσης χωρίς όρους και όρια, με ψέματα και συκοφαντίες δεν οδηγεί πουθενά, δίνει άλλοθι και χείρα βοηθείας στις δυνάμεις της αντίδρασης και του κεφαλαίου. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ηγεσία του ΠΑΜΕ τόσο καλύτερα για το κίνημα και για τους αγωνιστές που σ’ αυτό συσπειρώνονται και δίνουν καθημερινά τη μάχη στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!

 
.................................................................................................................................

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 εκπ/κων  Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος

                                      ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.
Πάνω στο ήδη πληγωμένο σώμα της εκπαίδευσης, με διαδικασίες «εξπρές», το υπουργείο και η κυβέρνηση κατεδαφίζουν ότι απέμεινε όρθιο. Με τον ίδιο τρόπο που αρπάζουν από όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία ότι έχει απομείνει, με αποτέλεσμα η ανεργία να αυξάνεται, ο μισθός να μειώνεται, οι φόροι στα ύψη, οι τράπεζες να τρίβουν τα χέρια... 
Φέτος, τα σχολεία μας άνοιξαν χωρίς χιλιάδες εκπαιδευτικούς που χρόνια πρόσφεραν στο δημόσιο σχολείο. Τη φετινή χρονιά δεν έγινε ΚΑΝΕΝΑΣ διορισμός εκπαιδευτικού. Οι 10.000 αναπληρωτές που κάλυπταν πραγματικές ανάγκες, απολύθηκαν. Πετάχτηκαν στο δρόμο 2.200 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα χιλιάδες συνταξιοδοτήθηκαν.
Απέναντι σε αυτή τη δραματική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, το Υπουργείο απάντησε συρρικνώνοντας, υποβαθμίζοντας και καταργώντας εκπαιδευτικές δομές.
Συγκεκριμένα:
· καταργεί τον εκπαιδευτικό του ολοημέρου, την ενισχυτική διδασκαλία,
· επιδιώκει την αναστολή των τμημάτων ένταξης,
· αυξάνει τους μαθητές ανά τμήμα σε 28 (από 25),
· λειτουργεί πολλά ειδικά σχολεία εκ περιτροπής, 
· κλείνει νηπιαγωγεία και καταργεί τα ολοήμερα τμήματά τους όπου δεν έχει νηπιαγωγούς, διώχνει τα προνήπια
·  προετοιμάζει συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία
·  μετατρέπει μόνιμες δομές του δημόσιου σχολείου (όπως το ολοήμερο) σε πιλοτικές δηλαδή σε δομές περιστασιακές που θα εξαρτώνται από τα κονδύλια ΕΣΠΑ και δε θα είναι σταθερή υποχρέωση του κράτους
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα το δημόσιο σχολείο να λειτουργεί με «ότι έχει κι όπως λάχει»! Γι’ αυτό κατήργησαν τους εκπαιδευτικούς στα ολοήμερα. Για να τους πάρουν να καλύψουν κενά σε άλλες περιοχές που έλειπε εκπαιδευτικό προσωπικό από το πρωινό πρόγραμμα.
Γι’ αυτό άλλα σχολεία έχουν ολοήμερο και άλλα όχι. Όσο κι αν προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, η αλήθεια δεν κρύβεται. Τα σχολεία ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ γιατί η κυβέρνηση και το Υπουργείο ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. Με αυτό τον τρόπο θα λειτουργήσουν όλη τη χρονιά, αν δεν τους σταματήσουμε.

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Οι εξελίξεις δεν είναι προσωρινές! Είναι φανερό ότι η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό την ομηρεία των υπευθύνων της δημοσιονομικής προσαρμογής που επιθυμούν ένα φτηνό ευέλικτο σχολείο, συχνά χωρίς εκπαιδευτικούς, προθάλαμο του μορφωτικού αποκλεισμού των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων. 
Στην Ελλάδα των Ελεύθερων Οικονομικών ζωνών, στην Ελλάδα της υπερεκμετάλλευσης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση της ανεργίας και της παρατεταμένης ύφεσης, της καταστροφής της εργασίας, οι δημόσιες δομές και τα κοινωνικά αγαθά θα συρρικνώνονται, θα υποβαθμίζονται, θα καταστρέφονται και πολλές φορές θα ιδιωτικοποιούνται. Ότι γνωρίσαμε ως σύγχρονη εκπαίδευση, υγεία, ασφάλιση… ξεθεμελιώνεται!
Το νέο κράτος έχει δομές κινούμενη άμμο. Σ’ αυτό το κράτος, ο εργαζόμενος θα βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς κινητικότητας. Με δικαιώματα που θα αμφισβητούνται κάθε στιγμή, σε μόνιμη μετακίνηση όχι μόνο από τον ένα τόπο στον άλλο αλλά και εργασιακή περιπλάνηση, από μόνιμος σε μειωμένου ωραρίου, σε ωρομίσθιο, σε ανασφάλιστο «ωφελούμενο» των 425 ευρώ, σε διαθέσιμο και σε απολυμένο.
Σ’ αυτή την εκπαίδευση, σ’ αυτό το κράτος δεν υπάρχουν μορφωτικά δικαιώματα για τα παιδιά μας ούτε νομιμότητες. Υπάρχει μόνο το «δίκαιο του ισχυρού» και φυσικά τα ρουσφέτια του.
Σ’ αυτό το σχολείο, δε θέλουν ο εκπαιδευτικός να είναι δάσκαλος. Τον θέλουν δούλο, υποταγμένο, φοβισμένο, ανασφαλή, ώστε να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα όλες τις εντολές. Γι’ αυτό όλες οι εντολές δίνονται με χειρόγραφα χαρτάκια, με Δελτία Τύπου, με τηλεφωνήματα. Διοικούν υπολογίζοντας μόνο στο καθεστώς φόβου που εγκαθιδρύουν!

Μπορούμε να αγωνιστούμε.
Είναι αναγκαιότητα πλέον να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Να μη περιμένουμε να απολυθούν συνάδελφοί μα ς τον Ιούνιο. Να μη κοιτάζουμε τίνος είναι η σειρά για την απόλυση. Κι αν τη γλιτώσεις σήμερα η αυριανή μέρα θα σε αφορά εσένα το φίλο σου το παιδί σου.
Είναι αναγκαιότητα για ένα παρατεταμένο αγώνα διαρκείας μέσα από απεργίες και κάθε είδους κινητοποιήσεις που θα δίνουν το στίγμα της ανατροπής αυτής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή.
Είναι αναγκαιότητα να ενισχύσουμε τη συλλογική δράση, να στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας κάθε είδους αγώνα. Να εναντιωθούμε στις χορηγίες του Νιάρχου και της κόκα κόλα, στην αυθαιρεσία του σχολικού σύμβουλου, του δντ εκπσης, του δντη μας.
Είναι αναγκαιότητα να αγωνιστούμε για τη διεκδίκηση όλων αυτών που οι παλιότεροι συνάδελφοι με τους αγώνες τους μας πρόσφεραν.
Είναι αναγκαιότητα να πετάξουμε το φασισμό της ΧΑ έξω από τα σχολεία μαζί με όλους τους συνεργάτες τους. Καμία ανοχή στους φασίστες.

Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και των παιδιών μας.


 

 


..................................................................................................................

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

                                                                                Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013


Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή αγώνας ρήξη ανατροπή!
Τις μέρες αυτές χιλιάδες καθηγητές, χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου, με τον παρατεταμένο αγώνα και την πενθήμερη απεργία, επέβαλαν την επιστροφή του κινήματος και την εισβολή στο πολιτικό σκηνικό αγώνων με πολιτικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά.
Οι εργαζόμενοι με διαδικασίες βάσης αντιστάθηκαν στην επιδρομή και πάλεψαν για την ανατροπή της, γιατί καθημερινά διαπιστώνουν συνεχίζονται τα άμεσα χτυπήματα που επιφέρει η πολιτική της συγκυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. με χιλιάδες απολύσεις-διαθεσιμότητες-κλείσιμο σχολείων –νοσοκομείων.
Ταυτόχρονα όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ και προετοιμάζεται νέο μνημόνιο και διαιώνιση της καταστροφής και φτωχοποίησης για τον κόσμο της εργασίας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, από τις συνελεύσεις του Μαΐου, οι καθηγητές πρώτα απ’ όλα δημιούργησαν μια αίσθηση απειλής για την κυβέρνηση, που αποφασισμένη να αποτρέψει τις απρόβλεπτες μαζικές λαϊκές εξεγέρσεις, ενεργοποίησε όλους τους μηχανισμούς του συστήματος για να χτυπήσει στη γένεση του αυτόν τον ηρωικό αγώνα. Το σύστημα αξιοποίησε ακόμα και τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα, για να σταματήσει τη νέα ανάταση του  εργατικού κινήματος. Πρώτα απ’ όλα όμως, επειδή φοβάται την ανεξέλεγκτη δυναμική και τον ανατρεπτικό πολιτικό ρόλο του σκληρού απεργιακού μετώπου που μπορούσε τώρα να συγκροτηθεί, αξιοποίησε τις χρυσές εφεδρείες του αστικοποιημένου κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε ρόλο πυροσβέστη.
ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ η παράταξη του μαύρου μετώπου στον κλάδο
Η γαλαζοπράσινη πλειοψηφία (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ) στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, από την πρώτη στιγμή που διαμορφώθηκε η δυνατότητα για απεργιακό αγώνα διαρκείας από τον «αδελφό» κλάδο των καθηγητών, ανέλαβε διατεταγμένη υπηρεσία να σταματήσει με κάθε τρόπο τη συμπόρευση όλης της εκπαίδευσης. Κρύφτηκε πίσω από τις ψοφοδεής κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και προσπάθησε να αποτρέψει τις διαδικασίες βάσης που δεκάδες σύλλογοι κόντρα στις επιλογές της ηγεσίας υλοποίησαν. Έκαναν ότι μπορούσαν για να απομαζικοποιήσουν τις Γ.Σ. επιβάλλοντας ασφυκτικά χρονικά όρια, καλλιεργώντας την απογοήτευση και τη λογική της αναποτελεσματικότητας και του χαμένου μεροκάματου. Ακολουθώντας ως καλοί «υπάλληλοι» τις πολιτικές και συνδικαλιστικές κατευθύνσεις των «αφεντικών τους», προσπάθησαν με ψέματα συκοφαντίες και ανοιχτή υπονόμευση, να αποτρέψουν τον ενιαίο απεργιακό συντονισμό και τη διαμόρφωση πανίσχυρου απεργιακού μετώπου, που πραγματικά μπορούσε να κλονίσει τη συγκυβέρνηση και να ανατρέψει την επίθεση.
Πούλησαν τον κλάδο στην πιο κομβική στιγμή της επίθεσης
Η προδοσία τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί συντελείται την ίδια ώρα που η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο δέχονται πρωτοφανή, σε βιαιότητα, επίθεση. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε μετακινήσεις εκτός του ΠΥΣΠΕ που ανήκουν, για να καλύψουν τα κενά που δημιουργεί η πολιτική της ανεργίας, των μηδενικών διορισμών, των απολύσεων αναπληρωτών και των συμφωνιών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο.  Σε ολόκληρη τη χώρα καταργούνται χιλιάδες θέσεις στα ολοήμερα σχολεία, δημιουργώντας τις επόμενες λίστες των διαθεσίμων, προετοιμάζεται η αναστολή των τμημάτων ένταξης, κλείνουν νηπιαγωγεία, διώχνονται οριστικά τα προνήπια, ειδικά σχολεία λειτουργούν εκ περιτροπής. Αποτέλεσμα όλων αυτών, να δημιουργούνται λίστες πλασματικών υπεραρίθμων που τα ΠΥΣΠΕ τους μετακινούν υποχρεωτικά σε άλλα ΠΥΣΠΕ, να μη γίνονται αποσπάσεις ώστε οικογένειες να διαλύονται και χιλιάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με μισθούς πείνας να βιώνουν αδιέξοδο! Κι όλα αυτά μέσα σε πρωτόγνωρο καθεστώς παρανομιών και αυταρχισμού, με τα στελέχη της διοίκησης με ωμούς εκβιασμούς, παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα, να προχωρούν σε όργιο απειλών, ανομιών και φυσικά ρουσφετιών! Αυτή την κρίσιμη στιγμή όπου το συνδικαλιστικό κίνημα όφειλε να αντιτάξει αποφασιστικούς αγώνες για να προστατεύσει στοιχειωδώς τους εκπαιδευτικούς, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΜΕ, από το πρώτο δευτερόλεπτο της απεργίας των καθηγητών καθησύχασαν την κυβέρνηση στέλνοντας μήνυμα υπακοής στις επιταγές της! Σε πολλούς συλλόγους όπου έχουν την πλειοψηφία,  έγιναν μετακινήσεις χωρίς μια ανακοίνωση, μια διαμαρτυρία. Αντίθετα, άφησαν τους συναδέλφους να παλεύουν μόνοι τους με τη διοίκηση. Ένας και μοναδικός στόχος: να μην κουνηθεί φύλλο, να μην ταραχτεί το κυβερνητικό σχέδιο!
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κυβερνητικοί εταίροι
Στην ίδια κατεύθυνση και τα «νεκροταφεία των ελεφάντων» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που όχι μόνο σφύριζαν αδιάφορα, αλλά αρνήθηκαν και αγνόησαν το κάλεσμα για αγώνα διαρκείας. Η  ΓΣΕΕ δεν έκανε τίποτε και ακόμα αυτή τη δήθεν αποφασισμένη απεργία στις 24/9 την τελευταία στιγμή την αρνήθηκε. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι αποδεδειγμένα πια εχθρός του κινήματος. Η ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των χιλιάδων απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων περιορίστηκε στις γνωστές απεργίες διαμαρτυρίας, με πυροσβεστική λογική μπλόκαρε τους κλάδους αποτρέποντας αυτό που τώρα ήταν αναγκαίο και όπλο πανίσχυρο, τη συμπόρευση των κλάδων που χτυπιούνται από το ασταμάτητο πογκρόμ των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. Η παράταξη της συγκυβέρνησης ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ αλλά και ΠΑΜΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση λειτούργησαν στις υπόλοιπες ομοσπονδίες του δημοσίου (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΥΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ κ.λπ.) με τη λογική των αποσπασματικών και μικρής έντασης απεργιών.
ΠΑΜΕ : Μνημείο πολιτικής και ταξικής ανευθυνότητας
Όμως δυστυχώς, στην ίδια υπονομευτική λογική κινήθηκε και η ηγεσία του ΠΑΜΕ που λέγοντας συνεχώς πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για παρατεταμένους απεργιακούς αγώνες, έδωσε μάχη για να μην υπάρχει συντονισμός και απεργιακή κλιμάκωση. Έπαιξε την κρίσιμη αυτή περίοδο το ρόλο του κυματοθραύστη, κερδίζοντας «διδακτορικό ηττοπάθειας». Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη υπονόμευση της απεργίας και του απεργιακού αγώνα, μνημείο  πολιτικής και ταξικής ανευθυνότητας αλλά και μεγαλύτερη δυσφήμιση της Αριστεράς και της κομμουνιστικής πρωτοπορίας, από την τακτική του ΠΑΜΕ. «Μιλώντας στο όνομα των απεργών αλλά δρώντας εναντίον τους». Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα όλων των κινήσεων και των τοποθετήσεων του ΠΑΜΕ… Το ΠΑΜΕ έχοντας την πολιτική εκτίμηση ότι δεν μπορούν να νικήσουν οι αγώνες και ότι οι απεργίες ευνοούν την αντιπολίτευση, συνειδητά πολέμησε το ξεδίπλωμα ενός αποφασιστικού αγώνα. Αντί να προσπαθήσει να ενισχύσει τον ξεσηκωμό του κόσμου της εκπαίδευσης, επένδυσε στην ήττα του, ξεχνώντας ότι η ήττα είναι κοινή για όλους. Με αυτή την τακτική στηρίζει την προσπάθεια της συγκυβέρνησης και της επίθεσης κεφαλαίου - Ε.Ε. - ΔΝΤ, ενάντια στον λαϊκό ξεσηκωμό, το συντονισμό των αγώνων και των κλάδων. Βάζει φρένο στην κλιμάκωση, ειδικά όταν το μαζικό κίνημα πάει να γίνει πολιτικά επικίνδυνο και να προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση και την αντιδραστική πολιτική. Θεωρεί "υπερεπαναστατισμό" τον παρατεταμένο αγώνα και τις μαχητικές μορφές πάλης, γι’ αυτό και προκλητικά ταυτίζει και ψηφίζει στην ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ παντού τελικά, τις απεργιακές προτάσεις των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, έχοντας ως άλλοθι ότι δήθεν διαχωρίζεται στο περιεχόμενο!!! Είναι αδιόρθωτη η ηγεσία του ΠΑΜΕ, γιατί ενώ σ’ όλες τις μαζικές διαδικασίες βάσης οι προτάσεις της  αν και στηρίζονται απ’ όλο το μπλοκ της συγκυβέρνησης δε συγκεντρώνουν παρά ελάχιστες ψήφους, επιμένει στην ίδια λανθασμένη γραμμή.  Αντικειμενικά λοιπόν βοηθά το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικα να περνούν τα αντιδραστικά νομοσχέδια όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και δίνει άλλοθι και χείρα βοηθείας σε ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ για το φρενάρισμα του απεργιακού κύματος.
To   πιο επικίνδυνο όμως είναι πως στην προσπάθειά τους να κρατήσουν αρραγές το εσωτερικό τους, καταφεύγουν στη γνωστή παλιά μέθοδο της όξυνσης και της καταγγελίας του «εσωτερικού εχθρού του κινήματος», των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων. Έχουν περισσέψει το τελευταίο διάστημα οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί και οι προσωπικές επιθέσεις.
Η μάχη είναι μπροστά μας!
Είναι σαφές ότι ο χώρος της εκπαίδευσης αλλά και συνολικά το δημόσιο, μπήκε σε εντελώς νέα περίοδο. Όσα διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι στη δευτεροβάθμια κι όσα συμβαίνουν τώρα στην πρωτοβάθμια, δεν είναι περιστασιακά στιγμιότυπα με ημερομηνία λήξης. Το νέο κράτος της εποχής της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπό του. Σ’ αυτό το κράτος, οι δημόσιες δομές, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, τα κοινωνικά αγαθά, δεν είναι δεδομένα. Στην Ελλάδα των Ελεύθερων Οικονομικών ζωνών, στην Ελλάδα της υπερεκμετάλλευσης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση της ανεργίας και της παρατεταμένης ύφεσης, της καταστροφής της εργασίας, οι δημόσιες δομές και τα κοινωνικά αγαθά θα συρρικνώνονται, θα υποβαθμίζονται, θα καταστρέφονται και πολλές φορές θα ιδιωτικοποιούνται. Ότι γνωρίσαμε ως σύγχρονη εκπαίδευση, υγεία, ασφάλιση… ξεθεμελιώνεται από τον καπιταλιστικό Προκρούστη! Το νέο κράτος έχει δομές κινούμενη άμμο. Σ’ αυτό το κράτος, ο εργαζόμενος θα βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς κινητικότητας. Με δικαιώματα που θα αμφισβητούνται κάθε στιγμή, σε μόνιμη μετακίνηση όχι μόνο από τον ένα τόπο στον άλλο αλλά και εργασιακή περιπλάνηση, από μόνιμος σε μειωμένου ωραρίου, σε ωρομίσθιο, σε ανασφάλιστο «ωφελούμενο» των 425 ευρώ, σε διαθέσιμο και σε απολυμένο. Σ’ αυτή την εκπαίδευση, σ’ αυτό το κράτος δεν υπάρχουν δικαιώματα ούτε νομιμότητες. Υπάρχει μόνο το «δίκαιο του ισχυρού» και τα ρουσφέτια του.
Μας αξίζει καλύτερη ζωή! Να τη διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε γι’ αυτή!
Συνάδελφοι/ισσες, ότι και να κάνουν τα επιτελεία του συστήματος, κάθε μέρα που περνά ο χείμαρρος της οργής φουσκώνει και γίνεται ποτάμι συλλογικού αγώνα για την ανατροπή. Αυτό είναι δεδομένο και χρέος των κλάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επίθεσης, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, είναι να λειτουργήσουν ως ατμομηχανή για τη συνολική αντεπίθεση του λαού.
Όμως η εμπειρία της απεργίας των καθηγητών δείχνει πως για να ξεδιπλωθούν και να νικήσουν οι αγώνες είναι απαραίτητη η ανασυγκρότηση του κινήματος, η ρήξη και η υπέρβαση του αθεράπευτα κυβερνητικού συνδικαλισμού, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Με την ελεγχόμενη και υποταγμένη πλειοψηφία της ΔΟΕ δεν μπορείς να οδηγήσεις τον κλάδο σε τίποτα άλλο παρά μόνο στην ήττα. Απέδειξαν ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ όλες αυτές τις μέρες με την προδοτική τους στάση, πως κάνουν αποτελεσματικά την δουλειά τους και ελπίδα να αλλάξουν και να σκεφτούν έστω και την τελευταία στιγμή τη ζωή και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, δεν υπάρχει!!!!! Το χρέος και το στοίχημα της περιόδου είναι αν μπορούμε κι αν υπάρχουν οι τρόποι για να ανατρέψουμε αυτή τη γραμμή της ήττας και της υπονόμευσης του πραγματικού και αναγκαίου αγώνα.
Η απάντηση νομίζουμε πως έχει δοθεί καθαρά. Αποφασιστικοί και νικηφόροι αγώνες μπορούν να ξεσπάσουν. Αυτοί οι αγώνες χρειάζεται να αποφασιστούν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες θα συμμετέχουμε μαζικά οι εργαζόμενοι. Εκεί υπάρχει ανάγκη να συζητηθεί ουσιαστικά ο συντονισμός των σωματείων και των Γ.Σ. ώστε οι αγώνες να οργανώνονται ξεπερνώντας τα σχέδια των υποταγμένων ηγεσιών.  Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, να  πνεύσει επιτέλους, ένας νέος άνεμος δημιουργίας.
Αν κάθε κλάδος, κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενος, κόντρα στις ξεπουλημένες ηγεσίες παλέψει για τη συγκρότηση ενός αποφασιστικού, απεργιακού μετώπου, που θα δίνει δύναμη και προοπτική και θα συσπειρώνει το σύνολο των δυνάμεων που θέλουν ν’ ανοίξουν δρόμους αμφισβήτησης και ανατροπής της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής.
Τις επόμενες μέρες, με ψηλά το κεφάλι να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για τη μεγάλη μάχη που είναι μπροστά μας, διεκδικώντας στόχους για:
1)    Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, απόκρουση πλευρών της επίθεσης, βελτίωση της θέσης των εκπαιδευτικών, όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες πίσω στα σχολεία.
2)             Σπάσιμο της βάρβαρης επιδρομής κεφαλαίου-Ε.Ε.-ΔΝΤ και ανατροπή της, με τους κομβικούς στόχους της διαγραφής του χρέους, της εξόδου από το ευρώ και την Ε.Ε.
3)             Τσάκισμα της κυβερνητικής-κρατικής και φασιστικής βίας και τρομοκρατίας και σάρωμα της Χρυσής Αυγής, με την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό που είναι το παρόν και το μέλλον του αστικού πολιτικού συστήματος και της Ε.Ε.
4)             Ανατροπή της συγκυβέρνησης που λεηλατεί τα πάντα, με τη δύναμη του μαζικού κινήματος, αλλά και κάθε άλλης κυβέρνησης που θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική.
 Συνάδελφε/ισσα, δε θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να μας γονατίσουν. Με μεγαλύτερο πείσμα κι αντοχές, γιατί ξέρουμε καλά πως  «χαμένα δεν είναι τα μεροκάματα» του αγώνα. Αλλά όσα μας κλέβουν καθημερινά και οι ζωές μας που νεκρώνονται.
Το επόμενο δεκαήμερο, να οργανώσουμε ΓΣ στους συλλόγους μας για να εκτιμήσουμε την πορεία της επίθεσης και των αγώνων μας, για να συντονιστούμε και να σχεδιάσουμε κοινή απεργιακή δράση και κινητοποιήσεις με άλλους συλλόγους-ΕΛΜΕ-σωματεία. Από αύριο πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά στους δρόμους πάλι του αγώνα. Γιατί εκεί υπάρχει η ελπίδα.  Εκεί θα τους νικήσουμε!
Είμαστε χιλιάδες
Κι είναι πέντε έξι
Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη! 


.....................................................................................................................................................

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Δημοσίου


ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗΣε αδιέξοδο φαίνεται ότι έχει βρεθεί η συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ, λόγω της επιμονής της κομματικής καθοδήγησης, ιδιαίτερα στο τελευταίο διάστημα, να παίζουν το ρόλο του κυματοθραύστη των απεργιακών αγώνων.  • Η πρότασή τους για 48ωρες απεργίες, είχε οικτρή τύχη στις Γεν. Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.
  • Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στις 21/9, «οχυρωμένοι» πίσω από τη δικαιολογία για καλή προετοιμασία των αγώνων (αυτοί που λίγους μήνες πριν, το μεσημέρι της 13ης Μάη, πρότειναν στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και ψήφισαν μαζί με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ 24ωρη απεργία για την επόμενη μέρα 14 Μάη για την επιστράτευση, αγνοώντας την κάθετη διαφωνία της ΟΛΜΕ, η οποία ζητούσε απεργία στις 17/5,  την πρώτη μέρα των εξετάσεων), εξήγγειλαν περήφανα, την πρότασή τους για προειδοποιητική 24ωρη πανεργατική απεργία …στα μέσα Οκτώβρη!
  • Μέσα στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 21/9, αλλά κι έξω από αυτό, δεν σταμάτησαν να καταγγέλλουν την Ομοσπονδία Διοικ. Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπ/σης, γιατί μετά από αποφάσεις των πρωτοβάθμιων συλλόγων της, πήρε απόφαση για νέα πενθήμερη απεργία, χωρίς τις τυπικές διαδικασίες σύγκλισης των οργάνων της, τις οποίες το ίδιο το ΠΑΜΕ μπλόκαρε.
  • Η «συνθετική» τους πρόταση στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ ήταν «48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, με ανοιχτή ημερομηνία, όποτε βολεύει την κάθε Ομοσπονδία», εκφράζοντας μια πρωτότυπη άποψη για τον τρόπο που πρέπει να συντονιστούν οι αγώνες!
  • Παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα –για τον οποίο τελευταία κόπτονται– δεν επιτρέπουν 4 μήνες τώρα, με δικιά τους ευθύνη, τη συγκρότηση προεδρείου και την απεργιακή ενεργοποίηση στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στο οποίο υπάρχει πλειοψηφία των δυνάμεων της αριστεράς με πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ!
  • Στην Ολομέλεια Προέδρων της ΟΛΜΕ στις 20/9, η καθοδήγηση του ΠΑΜΕ, δούλεψε συστηματικά με μπλοκάκι και μεζούρα, για να μετρήσει αν μεταφέρονται σωστά τα νούμερα και δεν τους «κλέβουν» οι «ύποπτοι» Πρόεδροι (κάποιους από τους οποίους στόλιζε με κοσμητικά επίθετα ενώ τραμπούκισε και μια συναδέλφισσα) μην τυχόν και αποφασιστεί η 5ήμερη απεργία. Και βέβαια δεν επέτρεψαν να δοθούν οι 4 ψήφοι που χρειάζονταν (ήταν 284 και χρειαζόταν 288, οι ψήφοι μιας μικρής ΕΛΜΕ, μ’ άλλα λόγια**) για να βγει η συνέχιση της απεργίας.


Απ’ ότι φαίνεται η τακτική αυτή που έχουν επιλέξει, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη βάση του ΠΑΜΕ.

Γι αυτό το λόγο, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν αρραγές το εσωτερικό τους, καταφεύγουν στη γνωστή παλιά μέθοδο της όξυνσης και της καταγγελίας του «εσωτερικού εχθρού του κινήματος», των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων. Έχουν περισσέψει το τελευταίο διάστημα οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί και οι προσωπικές επιθέσεις.Με αυτήν τη λογική, επέλεξαν και στη συνεδρίαση του Γ.Σ. την ακραία όξυνση. Όταν ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων-Κινήσεων –Συσπειρώσεων Ηλίας Σμήλιος, από το βήμα κατήγγειλε την τακτική τους στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά και στην Ολομέλεια Προέδρων της ΟΛΜΕ της προηγούμενης μέρας να βάζουν μεζούρα στις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων και να προβοκάρουν ασταμάτητα κάθε αριστερή αγωνιστική φωνή (ο ένας πρόεδρος της ΕΛΜΕ είπε κάποτε αυτό, ο άλλος έκανε εκείνο, ο τρίτος «είναι» απεργοσπάστης…), που «θυμίζει ασφαλίτικες  λογικές και δεν έχει καμιά θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα», μια μικρή ομάδα τραμπούκων του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τους Α. Αρβανιτίδη και Η. Πατίδη, όρμησε εναντίον του φωνάζοντας ,τον πέταξε κάτω από το βήμα και δεν δίστασε να ασκήσει ακόμα και σωματική βία εναντίον του μέχρι να παρέμβουν οι υπόλοιποι Γενικοί Σύμβουλοι. Την ίδια τύχη, παρά λίγο να έχει λίγο αργότερα και ο συνάδελφος Γ.Α. επειδή τόλμησε να κάνει ένα σχόλιο για τους πανηγυρισμούς των τραμπούκων. Ο εκπρόσωπος δε του ΠΑΜΕ Α. Αρβανιτίδης, εκτόξευε συνεχώς απειλές κατά των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων όπως, «αρκετά σας ανεχτήκαμε», «αρκετά σας χαϊδέψαμε», «θα δείτε τι έχετε να πάθετε από δω και πέρα» και άλλα ευγενή σχόλια.Εμείς δηλώνουμε ότι

Με αυτή την τακτική στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της επίθεσης κεφαλαίου - Ε.Ε. - ΔΝΤ, ενάντια στον λαϊκό ξεσηκωμό, τον συντονισμό των αγώνων και των κλάδων, την πολιτικοποίηση του κινήματος. Μπαίνουν ενάντια στην κλιμάκωση, ειδικά όταν το μαζικό κίνημα πάει να γίνει πολιτικά επικίνδυνο και να προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση και την αντιδραστική πολιτική. Συνεισφέρουν στην ηττοπάθεια και στο "δεν μπορούμε", θεωρούν "υπερεπαναστατισμό" την απεργιακή κλιμάκωση και τις μαχητικές μορφές πάλης, απέχουν από τις απεργιακές επιτροπές και τα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων.  Γι αυτό ταυτίζονται στις μορφές πάλης και τις αποφάσεις με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, έχοντας ως άλλοθι ότι δήθεν διαχωρίζονται στο περιεχόμενο!!! Αντικειμενικά λοιπόν βοηθούν το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόϊκα να περνούν τα αντιδραστικά νομοσχέδια όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Το πολιτικό πρόβλημα που έχει η γραμμή του ΠΑΜΕ, που καταλήγει να στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, και να δίνει άλλοθι και χείρα βοηθείας σε ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ για το φρενάρισμα του απεργιακού κύματος, δεν καλύπτεται ούτε με κραυγές περί δήθεν αντικομουνιστών, ούτε με λάσπες περί δήθεν απεργοσπαστών (ας κοιτάξουν αλλού για απεργοσπάστες), ούτε με τραμπουκισμούς.

Οι εργαζόμενοι και το μαζικό κίνημα θα απομονώσουν αυτές τις πρακτικές και θα αποκαλύψουν την πολιτική γύμνια των προτάσεών τους.

        Μετά την απόρριψη της πρότασης που εκφράζει τη διάθεση των εργαζόμενων για παρατεταμένο αποφασιστικό απεργιακό αγώνα και 5ήμερη απεργία από την Ολομέλεια των Προέδρων της ΟΛΜΕ αλλά και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ο ΑΓΩΝΑΣ  περνά περισσότερο από κάθε άλλη φορά στα χέρια των Γενικών Συνελεύσεων.

Η ιστορία του εργατικού κινήματος λέει ότι πολλές φορές ξεπεράστηκαν τα «φρένα» του κινήματος κι οι τακτικές τους.

Και τότε, το κίνημα κατέγραψε κάποιες από τις μεγαλύτερες νίκες του!

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

Νίκος Αδαμόπουλος – Ζέτα Μελαμπιανάκη – Ηλίας Σμήλιος

**ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΛΜΕ 20/9
ΨΗΦΟΙ   ΥΠΕΡ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ 284
(απαιτούμενες ψήφοι 288)
ΨΗΦΟΙ ΚΑΤΑ 78
ΨΗΦΟΙ ΛΕΥΚΑ 70
ΨΗΦΟΙ ΣΥΝΟΛΟ 432
ΕΛΜΕ  ΥΠΕΡ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ  56
ΕΛΜΕ ΚΑΤΑ 13
ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑ 16
ΕΛΜΕ ΣΥΝΟΛΟ 85


...............................................................................


www.paremvasis.gr                                                                                                      Δευτέρα, 9 Σεπτέμβρη 2013
Δήλωση των εκπροσώπων
των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Θανάση Αγαπητού 6975308409, Γιάννη Νικολάρα 6974750410

ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ NA  ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Το υπουργείο παιδείας, σε συνέχεια των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που εφαρμόζει σε όλη την κλίμακα της εκπαίδευσης, υπηρετώντας με περισσό ζήλο τις εκπαιδευτικές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε συνέχεια της κατάργησης μορφωτικών δικαιωμάτων μαθητών τεχνικών λυκείων, αποφάσισε να σπάσει τον πιο «αδύναμο κρίκο» της εκπαίδευσης», τους μαθητές με ειδικές ανάγκες.
Μετά τις περικοπές σε θεραπείες των ασφαλιστικών ταμείων των γονιών μαθητών με αναπηρίες, θεσμοθετώντας προϋποθέσεις για ξεπούλημα δημόσιων δομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας, αποφάσισε να δώσει τη χαριστική βολή στις υποδομές της εναπομείνουσας και κατ’ όνομα πλέον δημόσιας και δωρεάν ειδικής εκπαίδευσης.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν σήμερα από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης σχετικά με τη φημολογία που υπήρξε για αναστολή λειτουργίας των τμημάτων ένταξης, επιβεβαιώνουν τον κεντρικό σχεδιασμό για το χώρο της ειδικής εκπαίδευσης. Η συγκυβέρνηση στα πλαίσια εφαρμογής των δεσμεύσεων της κυβέρνησης στην ΕΕ για «πλήρη ένταξη» των αναπήρων μαθητών  στις γενικές τάξεις, πιστά προσηλωμένη στις «ευκαιρίες» που της δίνουν τα μνημόνια, φαίνεται να επιδιώκει μέσω εγκυκλίου τη μεταφορά των εκπαιδευτικών των ΤΕ στα ειδικά σχολεία, λόγω των μηδενικών διορισμών που επέλεξε να κάνει, και με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που «θα περισσέψουν»  να καλύψει τα κενά των γενικών τάξεων.
Η πρακτική αυτή ενισχύει τις προϋποθέσεις κατασκευής και διεύρυνσης «υπεραριθμιών» στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.  
Το υπουργείο με την επιλογή του αυτή επιδιώκει να ζυγιάσει τις αντιδράσεις και τα αντανακλαστικά όχι μόνο του εκπαιδευτικού κινήματος, αλλά και του γονεϊκού, απέναντι σε ζητήματα που αφορούν στο πιο ευαίσθητο τμήμα του μαθητικού πληθυσμού.  
Με πρόφαση την κάλυψη κενών στα ειδικά σχολεία, και αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ξηλώνει τις δομές των τμημάτων ένταξης και ήδη έχει κλείσει δεκάδες τμήματα στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόνησσο.  Επιλέγει να «χρησιμοποιήσει» μέσω ΕΣΠΑ για συγκεκριμένο χρόνο (5μηνο), με συγκεκριμένο μισθό πείνας εκπαιδευτικούς που σε δεύτερη «μακρινή χρονικά φάση» θα στελεχώσουν ό,τι  θα αποψιλώσει.  Επιδιώκει ταυτόχρονα να καλλιεργήσει μια επίπλαστη αντίθεση ανάμεσα στις οικογένειες των μαθητών με βαριές αναπηρίες και των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες που βρίσκονται στα γενικά σχολεία, «προκρίνοντας» μια ειδική κατηγορία μαθητών απέναντι σε κάποια άλλη. Το εκπαιδευτικό τοπίο που θέλει να δημιουργήσει στοχεύει να βγάλει από το πεδίο της ειδικής αγωγής το τμήμα των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, το οποίο θα «χρεώσει» ποικιλοτρόπως στους εκπαιδευτικούς  γενικής αγωγής (επιδιώκεται να αποτελέσει άλλωστε και ένα βασικό κριτήριο αξιολόγησης τους). Ταυτόχρονα γίνεται «επικοινωνιακά και όχι ουσιαστικά αρεστό» απέναντι στις πιέσεις των γονιών μαθητών με βαριές αναπηρίες, που θέλουν να διεκδικήσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους.
Είμαστε σίγουροι ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος και το γονεϊκό κίνημα θα απαντήσει κατάλληλα σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Μέσα από τους αγώνες που αναπτύσσονται θα ανατρέψει αυτούς που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν παρόμοιες πολιτικές, που ακολουθούν τους νόμους και τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ..........................................................................................................................................................ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΛΑΔΟ

 Να χαράξουμε ένα νέο προσανατολισμό σύγκρουσης και νικηφόρας αντιπαράθεσης με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ στην εκπαίδευση και την κοινωνία
 Οι Ανεξάρτητες Αυτόνομες Αγωνιστικές Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις κατέθεσαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την προγραμματική πρόταση συγκρότησης που εκτιμούν πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης και σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία απαντά αγωνιστικά συνολικά για όλο τον κόσμο της εργασίας και τα λαϊκά συμφέροντα. Η συγκεκριμένη πρόταση επιδιώκουμε να αποτελέσει τη βάση συζήτησης όλων αυτών των δυνάμεων που κόντρα στη συνδικαλιστική συγκυβέρνηση (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ), είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν το μαχόμενο εκπαιδευτικό, την εκπαίδευση και τις λαϊκές ανάγκες.

Συνάδελφοι/ισσες,

·  Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και οξύνεται, ενώ η απάντηση της αστικής τάξης είναι η εκτεταμένη κοινωνική καταστροφή, ο εργασιακός μεσαίωνας, οι απολύσεις, η κατάργηση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η φτώχεια, η ανεργία η εξαθλίωση και φυσικά τα πολιτικά παιχνίδια κυβερνητικής διαχείρισης.

· Η μετάβαση από την τρικομματική κυβέρνηση, σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής, αλλά αποτελεί πλήγμα στο συνασπισμό επιβολής της πολιτικής της τρόικας, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Συνιστά μια συγκεκριμένη υποχώρηση στην άμεση διαχείριση της επίθεσης στο μέτωπο της ΕΡΤ και μια σημαντική ρωγμή στην απολυταρχική τακτική προώθησης της αντεργατικής πολιτικής.

Ο αστικός συνασπισμός εξουσίας, στη χώρα και στην ΕΕ, φοβάται την εργατική – λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια, που ήρθε στο προσκήνιο με το λουκέτο στην ΕΡΤ και με το ξέσπασμα των καθηγητών στις Γ.Σ. και την απεργία που δεν άφησαν να εκδηλωθεί και προσπαθεί να συντηρήσει την κυβέρνηση Σαμαρά, να προετοιμάσει μια νέα διάταξη των αστικών δυνάμεων, αξιοποιώντας και τις όποιες εφεδρείες του. Στόχος του είναι να εκτονώσει και να κτυπήσει τον λαϊκό αναβρασμό, προκειμένου να συνεχίσει τις "μεταρρυθμίσεις" (δηλαδή τα ξεπουλήματα δημόσιου πλούτου και την καρατόμηση των εργαζομένων) και κυρίως να προετοιμάσει το νέο, ακόμα πιο βάρβαρο, μνημόνιο. Γι  αυτό η νέα κυβέρνηση παρ ότι πιο αδύναμη θα επιχειρήσει με την επιθετικότητα και ακόμα πιο μεγάλο αυταρχισμό να επιβάλει τις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης.

Αυτό που αναδεικνύεται, άλλη μια φορά, είναι η δυνατότητα του κινήματος, μέσα από καμπές και εξάρσεις,  να ενισχύεται η αυτοπεποίθηση των εργαζομένων ότι μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς υπέρ των αγωνιστικών ανατρεπτικών τάσεων και δυνάμεων, να κλιμακώνουν τους αγώνες και  να προκαλούν κλονισμό στις μνημονιακές κυβερνήσεις όπως σε αυτές του Παπανδρέου και του Παπαδήμου παλιότερα.

· Με τα μνημόνια, τη δανειακή σύμβαση, το ευρωσύμφωνο, οι κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις  (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προηγούμενα)-(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ τώρα) σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιδιώκουν μια τεραστίων διαστάσεων αναδιανομή του πλούτου σε βάρος της εργασίας για το ξεπέρασμα της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου.

Πάνω από 1,5 εκατ. άνεργοι και εργασία απλήρωτη, επισφαλής, ελαστική στον ιδιωτικό τομέα χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ωράριο και δικαιώματα.

Ακόμη μεγαλύτερη φορολογική επίθεση, κύρια προς μισθωτούς, που φτάνει ως τη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας (πρώτη κατοικία, γη κ.λπ.), που συνδυάζεται με προκλητικές φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.

Ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων υποδομών. Διάλυση και ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, υγείας, παιδείας, ενημέρωσης, ενέργειας, νερού, γης κ.λπ. Καθεστώς «ανταποδοτικότητας», εμπορευματοποίησης, υποταγής στις επιχειρηματικές προτεραιότητες για ό,τι παραμένει στο κράτος.

· Η επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς εντείνεται με  την κατάργηση ουσιαστικά της μονιμότητας στο δημόσιο, μέσα από αλλεπάλληλα κύματα διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, Η απόλυση 8.000 αναπληρωτών στην εκπαίδευση είναι δεδομένη για τη συγκυβέρνηση. Η άμεση απειλή διαθεσιμότητας για περίπου 12.500 εργαζόμενου/ες από εκπαίδευση και Δήμους είναι προ των πυλών. Υποχρεωτικές μεταθέσεις, πειθαρχικά, αργίες. Οικονομική ασφυξία, αύξηση ωρών εργασίας. «Αναδιάρθρωση» του δημοσίου σχολείου με κατάργηση θέσεων εργασίας και εμπορευματοποίηση.

Αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, μετακινήσεις όσων περισσεύουν σε άλλο σχολείο, συγχωνεύσεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις, διωγμό των προνηπίων. Μείωση δαπανών, φτώχεια και συσσίτια. Αύξηση των ταξικών φραγμών, νομοσχέδια για Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο με εξετάσεις, πληροφορίες αντί για γνώση, μαθητεία και πρακτική άσκηση – απλήρωτη δουλειά σε εργοδότες. Αξιολόγηση για απολύσεις και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και για τη διασφάλιση της διαίρεσης μεταξύ τους.

· Ιδιαίτερα τονίζουμε την ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής απάντησης στα σχέδια της νέας συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, που πριν καν περάσει μια εβδομάδα από τη συγκρότησή της, επιταχύνει την αντεργατική επίθεση, μέσω χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Ζητούν ΤΩΡΑ λίστες “υπεράριθμων” εκπαιδευτικών που θα οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα και από εκεί στον καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί καλούνται να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της “δημοσιονομικής πειθαρχίας”, δηλαδή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας συλλογικού, δημόσιου αγαθού.

         Με τη λογική του ξαφνικού θανάτου, που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ, επιχειρούν μέσα στο καλοκαίρι, να τσακίσουν τον κόσμο της εκπαίδευσης και να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο. Παράλληλα με τις απολύσεις στην εκπαίδευση, ετοιμάζουν το κλείσιμο χιλιάδων δημοτικών παιδικών σταθμών, την απόλυση του προσωπικού στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, το λουκέτο σε νοσοκομεία και τον αποκλεισμό των προνηπίων από το δημόσιο νηπιαγωγείο. Με τη “δαμόκλειο σπάθη” της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών και με τα βρέφη και τα προνήπια χωρίς σχολείο και παιδικό σταθμό επιχειρείται να γραφτεί το success story της κυβέρνησης Σαμαρά.

·  Όλα αυτά αποφασίζονται σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, μιας σύγχρονης χούντας που καταργεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα. Το καθεστώς σήμερα δείχνει το πιο αποκρουστικό πρόσωπό του, με τις συνεχείς προληπτικές επιστρατεύσεις των αγωνιζόμενων κλάδων, με την κρατική τρομοκρατία να κυριαρχεί σε κάθε εκδήλωση αντίστασης κι ανυπακοής του λαού, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις των δικαιωμάτων στην απεργία, τη διαδήλωση, με την εργοδοτική τρομοκρατία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα να αναπτύσσεται ραγδαία με επίθεση φόβου και υποταγής των εργαζόμενων και τη φασιστική βία της Χρυσής Αυγής να επιδιώκει να χτυπήσει τους αγώνες και τη δράση των εργαζομένων, προωθεί τον εμφύλιο των φτωχών, στοχοποιώντας τους μετανάστες.

·   Η απεργία των καθηγητών αναγνωρίστηκε από όλους τους πυλώνες του κατεστημένου σαν μια επικίνδυνη, ανατρεπτική και αποτελεσματική μορφή αγώνα. Η ρωγμή που άνοιξε στο καθεστώς αποκάλυψε το σύνολο των δυνάμεων που συμπαρατάσσονται για να την κλείσουν: Τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης, τον γραφειοκρατικό-κρατικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ και η συστημική αριστερά των ΣΥΝΕΚ-ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) συνέβαλαν με τη στάση τους ώστε να μην εξελιχθεί η ρωγμή σε πραγματική σύγκρουση.

·    Ο κρατικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και ο συνδικαλισμός της συναίνεσης και της υποταγής στη ΔΟΕ έπαιξαν κεντρικό ρόλο για το πέρασμα αυτής της πολιτικής. Δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν κανένα αγώνα ανατροπής. Είναι απόλυτα προσδεμένες με την πολιτική των κυβερνήσεων και με τα κόμματα εξουσίας, τις οποίες υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι απόλυτα προσδεμένες με τα βασικά ιδεολογήματα άσκησης της σημερινής πολιτικής για το χρέος, την ανταγωνιστικότητα, την ΕΕ, το κέρδος και την κρίση.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε από μαζικές Γ.Σ. συγκεκριμένες αποφάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις αγωνίες των εκπαιδευτικών και θα υπηρετούν την αναγκαιότητα της σύγκρουσης με τις κεντρικές επιλογές κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν.

Συγκεκριμένα :

· Ο γενικός προσανατολισμός της Ομοσπονδίας πρέπει να αλλάξει. Η ΔΟΕ θα πρέπει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός λαϊκού κινήματος που θα διεκδικεί ξανά:

Το χαμένο πλούτο, που θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του, θα επιβάλει την παύση πληρωμής του. Να συμβάλλει στην αναγκαιότητα για ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής κυβέρνησης, τρόικας, μνημονίων, μεσοπρόθεσμων και όλης της αντεργατικής πολιτικής. Για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ-ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ενέργεια, νερό, λιμάνια κ.ά.), τον εργατικό έλεγχο. Για την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

·  Διεκδικούμε τη γνώση, την ελευθερία, τη δημιουργικότητα, το σχολείο των αναγκών και των ονείρων μας.

Παλεύουμε για ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο και δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική 2χρονη  προσχολική αγωγή, ανοιχτό σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό. Με παιδαγωγική ελευθερία, γνώση και αξιοπρέπεια. Χωρίς εξεταστικούς φραγμούς, αποθέωση της παπαγαλίας και της βαθμοθηρίας. Για να έχει κάθε νέος και νέα των 18 χρόνων απολυτήριο.

Για ένα σχολείο ενταγμένο σε μια εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν, με προϋπολογισμό που να καλύπτει κάθε λειτουργική ανάγκη, κάθε κόστος της δημιουργικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Με δωρεάν βιβλία, με υποστηρικτικά μέτρα για τη φτώχεια και την εγκατάλειψη, μακριά από τη φιλανθρωπία των ιδρυμάτων, των κυριών και των πλουσίων.

Ένα σχολείο που θα στηρίξει την προσπάθεια της κοινωνίας να βγει από την κρίση, τον κύκλο των μνημονίων και της χρεοκοπίας και όχι σχολείο της αγοράς που θα προετοιμάζει για μια Ελλάδα των ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών). Με γενική παιδεία που θα μορφώνει, θα ανοίγει ορίζοντες ώστε ο νέος να καταλαβαίνει και να αλλάζει τον κόσμο. Για συνειδήσεις με αλληλεγγύη, συλλογικότητα, δημιουργικότητα, δημοκρατικό ήθος και δημιουργική σχέση με τους αγώνες, την ιστορία, τον πολιτισμό του λαού. Πέρα από το ψέμα του ρατσισμού, του εθνικισμού και φασισμού. Με σεβασμό για το περιβάλλον, για να μην υποθηκεύεται το μέλλον του πλανήτη από το κέρδος.

Σχολείο χώρος δημιουργικής εργασίας για τους εκπαιδευτικούς. Με μόνιμη και σταθερή εργασία, ουσιαστική επιμόρφωση, αξιοπρεπείς αποδοχές και ασφάλιση. Με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, χωρίς διοικητικές παρεμβάσεις.

Για να μην περάσουν τα εκτρωματικά νομοσχέδια για την αντιδραστική αναμόρφωση του σχολείου, οι περικοπές, οι συγχωνεύσεις, η αξιολόγηση – χειραγώγηση, οι απολύσεις. Όχι στην αυτοαξιολόγηση, την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και  των εκπαιδευτικών, δηλαδή την κατηγοριοποίηση σχολείων – μαθητών - εκπαιδευτικών. Όχι στο σχολείο της αγοράς και των χορηγών. Κανείς αξιολογητής σε τάξεις και σχολεία. Δεν έχουν θέση στους συλλόγους οι αξιολογητές. Αποφασίζουμε και υλοποιούμε συλλογικά και οργανωμένα συγκεκριμένα μέτρα μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης, του νέου αυταρχικού πειθαρχικού δικαίου. Αναδεικνύουμε τη λογική των εργατικών αναγκών για τα ζητήματα που αφορούν τα  οικονομικά των  σχολείων και των  εκπαιδευτικών,  το ωράριο,  την προσχολική αγωγή, την ειδική αγωγή  τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά και την υγειονομική περίθαλψη.

 Για να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό νομοθετικό οπλοστάσιο. Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι(Αρσένη, Ευθυμίου, Γιαννάκου,  Διαμαντοπούλου)

·  Απαιτούμε τώρα δραστικά μέτρα για τη διαχείριση των οικονομικών της ΔΟΕ με κατάργηση των προνομίων, αποζημίωση των μελών της ΔΟΕ με βάση αποδείξεις, αποχή του ΙΠΕΜ από κρατικές ή ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις.

· Ο συνεχιζόμενος για τρίτη εβδομάδα αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα, κόντρα σε προεδρικά διατάγματα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και στις απειλές της καταστολής από την καταρρέουσα δικομματική πλέον συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας δείχνουν τον δρόμο.

Αυτός ο δρόμος είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός, πολιτικός αγώνας διάρκειας των συνδικάτων και των εργαζομένων για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης του κοινωνικού πολέμου, αλλά και συνολικά των πολιτικών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και της ΕΕ που εξαθλιώνουν τις ζωές μας.

Να μην φοβηθούμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν αν δεν τους αποτελειώσουμε τώρα θα είναι ζοφερότερο από το παρών που βιώνουμε.

Να μην δώσουμε χρόνο στην νέα συγκυβέρνηση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο..

·   Στις σημερινές συνθήκες απαιτείται συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων που να πρωτοστατεί σε πραγματικές μάχες ανυπακοής και ανατροπής. Εργαζόμαστε για ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα που θα έχει στην προμετωπίδα του τα ταξικά συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, που θα βασίζεται στην άμεση δημοκρατία,  την οργάνωση από τα κάτω και τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις γενικές συνελεύσεις, τις απεργιακές επιτροπές, τον οριζόντιο συντονισμό. Που θα συντονίζεται με όλες τις μορφές λαϊκής οργάνωσης, που θα προωθεί μορφές αλληλεγγύης και θα πρωτοστατεί στην οργάνωση αποφασιστικών αγώνων νίκης, που δε θα είναι το μακρύ χέρι του κράτους μέσα στα συνδικάτα αλλά ανεξάρτητο και χειραφετημένο από τον έλεγχο του κυβερνητικού καθεστωτικού συνδικαλισμού και των μνημονιακών δυνάμεων, θα επιδιώκει την ταξική ενότητα και θα εκφράζει τις ανάγκες και τις αγωνίες των μελών του κλάδου.

· Είναι φανερό ότι η μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών θα δοθεί στη βάση των εκπαιδευτικών, στις Γ.Σ. των συλλόγων και στο συντονισμένο αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Γι’ αυτό προτείνουμε:

Πρόγραμμα δράσης : Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων από τις 2 έως τις 6 Σεπτέμβρη, ολομέλεια προέδρων στις 7 Σεπτέμβρη με εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις ΓΣ που θα περιλαμβάνει το παραπάνω πολιτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο και συγκεκριμένα ως προς τη μορφή : Προτείνουμε, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  την κήρυξη πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, με στόχο να μην ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την εκπαίδευση. Απευθύνουμε την πρόταση αυτή και επιδιώκουμε να συντονιστούμε με ολόκληρο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα. Στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις απεργιακής συμπόρευσης και με άλλους κλάδους για την εκδήλωση απεργίας διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές. Μιας απεργίας που θα υπερβαίνει τα κλαδικά και θα έχει διακλαδικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά. Την τελευταία ημέρα αυτής θα ακολουθήσει νέος γύρος Γ.Σ. για την εκτίμηση της απεργιακής πορείας. Η συνέχιση του απεργιακού αγώνα με επαναλαμβανόμενες μορφές, η έκταση και η ένταση αυτών των μορφών θα εξαρτηθούν από το βαθμό ανάπτυξης του εργατικού κινήματος, τη δυνατότητα συμπόρευσης με άλλους κλάδους και βέβαια την εκφρασμένη θέληση των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις.

Επειδή οι συγκυβερνώντες είναι πραγματικά επικίνδυνοι και μπορεί να πιστεύουν ότι θα τσακίσουν τα δικαιώματα μας το καλοκαίρι που είναι κλειστά τα  σχολεία καλούμε το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ, αλλά κυρίως τους πρωτοβάθμιους συλλόγου, εδώ και τώρα να λάβουν όλα τα αναγκαία πολιτικά-συνδικαλιστικά και οργανωτικά  μέτρα άμεσης απάντησης στο ενδεχόμενο κυβερνητικής επίθεσης στα εκπαιδευτικά δικαιώματα. Παράλληλα καλούμε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης να  προετοιμάσει την πάλη του εκπαιδευτικού κινήματος και να  συμβάλει  στην οικοδόμηση ενός πανεργατικού μετώπου απόκρουσης της επίθεσης που θα σαρώσει την σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου. Άμεσα(την επόμενη βδομάδα) να καλέσει η ΔΟΕ σε συντονισμό τις ομοσπονδίες του δημοσίου για να μην περάσουν οι απολύσεις, η παραπέρα διάλυση του δημόσιου σχολείου, νοσοκομείου, κοινωνικών υπηρεσιών, κοινωνικών δομών των Δήμων κλπ

Για να ξεδιπλωθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής με άμεσο στόχο την ανατροπή της αντιδραστικής αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης (όπως και κάθε κυβέρνησης) που την υλοποιεί. Ο δρόμος της μαζικής, πολιτικοποιημένης, μαχητικής δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι το μοναδικό έδαφος στο οποίο ο λαός μας έχει πλεονέκτημα. Εκεί μπορεί να οικοδομήσει τις προϋποθέσεις της ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής.

Ως Παρεμβάσεις – Κινήσεις  - Συσπειρώσεις θεωρούμε  ότι τα προεδρεία των ΔΣ στις ομοσπονδίες και γενικά στα β΄/θμια συνδικαλιστικά όργανα  συγκροτούνται σε πολιτικο-συνδικαλιστική βάση. Η διαχείριση του συνδικάτου είναι μια  πολιτική και όχι ουδέτερη λειτουργία,  που έχει ταξικά χαρακτηριστικά και καθορίζεται κυρίως από τον πολιτικό προσανατολισμό του συνδικάτου, αλλά και τον διαμορφωμένο εκλογικό συσχετισμό.

Ως Παρεμβάσεις- Κινήσεις- Συσπειρώσεις παραμένουμε σταθεροί στην αντίληψη και στάση που θέλει η συμμετοχή μας στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να έχει ως κύριο μέλημα την υπεράσπιση των αποφάσεων των Γ.Σ. των Συλλόγων, την ανάπτυξη αγώνων από τα κάτω για ρήξη και ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

 Με βάση τους συσχετισμούς και το εκλογικό αποτέλεσμα του συνεδρίου διαμορφώθηκε πλειοψηφία της συνδικαλιστικής-προγραμματικής, μέχρι σήμερα  συγκυβέρνησης ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ, άρα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για προγραμματική αγωνιστική ταξική συγκρότηση του προεδρείου του Δ.Σ. Γι' αυτό παραμένουμε στη θέση που έχουμε καταθέσει τα προηγούμενα χρόνια:

Δε διεκδικούμε, ούτε αποδεχόμαστε καμιά θέση στο προεδρείο.

Δε ψηφίζουμε καμιά πρόταση για το προεδρείο.

Η φιλοκυβερνητική  πλειοψηφία της συναίνεσης και της υποταγής να συγκροτήσει το προεδρείο του νέου Δ.Σ.  της Δ.Ο.Ε

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Για τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ


Οι εκπρόσωποι στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Αγαπητός Θανάσης

Νικολάρας Γιάννης

..........................................................................................................................................
.www.paremvasis.gr                                                                                      Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

82Η Γ.Σ. ΔΟΕ

·    ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΛΗΞΗ ΓΙΑ «ΚΑΛΟ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΑΝ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

·    ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ,
ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ

Την ίδια στιγμή που η νέα συγκυβέρνηση επέλεγε τους υπουργούς που θα προωθήσουν  τις απολύσεις στο δημόσιο και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων βοούσαν για 8.000 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα μέσα στον Ιούλιο, η 82η ΓΣ της ΔΟΕ  έληξε χωρίς καμία απόφαση για το αγωνιστικό πρόγραμμα του κλάδου την επόμενη χρονιά. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ εκφύλισαν πλήρως τις διαδικασίες του συνεδρίου θέτοντας συνεχώς εκβιαστικά διλήμματα και διαδικαστικά θέματα για να υπερψηφιστούν τα οικονομικά πεπραγμένα και ο οικονομικός προϋπολογισμός που διατηρεί πλήρως τα οικονομικά προνόμια του επαγγελματικού συνδικαλισμού που υπηρετούν. Μοναδική αγωνία από την πλευρά τους επί τέσσερις μέρες που διήρκεσε η ΓΣ αντιπροσώπων, να βγει στις κάλπες το μαγικό νούμερο 6 (3 από ΔΑΚΕ και 3 από ΠΑΣΚ).

Είναι φανερό ότι η μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών θα δοθεί στη βάση των εκπαιδευτικών, στις ΓΣ των συλλόγων και στο συντονισμένο αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εκεί άλλωστε δέχτηκε σημαντικά πλήγματα η λογική της συναίνεσης και της υποταγής με πολλές συνελεύσεις να παίρνουν αποφάσεις αγώνα και ταυτόχρονα να καταποντίζουν εκλογικά την ΠΑΣΚ  στερώντας της 73 αντιπροσώπους, το 30% της δύναμής της και μία έδρα στο Δ.Σ. και τη ΔΑΚΕ με 13 αντιπροσώπους λιγότερους, το 8% της δύναμής της και 1 έδρα λιγότερη επίσης.

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις με 26 αντιπροσώπους και 21% αύξηση της δύναμής τους. Το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα στην εκπαίδευση θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε οι ΓΣ του Σεπτεμβρίου να πάρουν απόφαση για παρατεταμένο απεργιακό αγώνα νίκης με  την κήρυξη 5νθήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις ώστε να μην ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την εκπαίδευση.

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις έδωσαν με συνέπεια τη μάχη ενάντια στην παρελκυστική πολιτική κωλυσιεργίας των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις στην 82η Γ.Σ. για :
·          Την αλλαγή του προσανατολισμού της Ομοσπονδίας, ώστε το εκπαιδευτικό κίνημα να συμβάλλει στην αναγκαιότητα για ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής κυβέρνησης, τρόικας, μνημονίων, μεσοπρόθεσμων και όλης της αντεργατικής πολιτικής. Στη διαμόρφωση ενός λαϊκού κινήματος που θα διεκδικεί ξανά το χαμένο πλούτο, που θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του.
·          Συγκεκριμένα μέτρα μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης, πειθαρχικό δίκαιο, οικονομικά σχολείων και εκπαιδευτικών, ωράριο, προσχολική αγωγή, ειδική αγωγή και υγειονομική περίθαλψη.
·          Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων από τις 2 έως τις 6 Σεπτέμβρη, ολομέλεια προέδρων στις 7 Σεπτέμβρη με εισήγηση προς τις ΓΣ με συγκεκριμένο πολιτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο και πρόταση την κήρυξη πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, με στόχο να μην ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την εκπαίδευση.
·          Δραστικά μέτρα για τη διαχείριση των οικονομικών της ΔΟΕ με κατάργηση των προνομίων, μείωση της συνδρομής στα 20 € για την Ομοσπονδία, αποζημίωση των μελών της ΔΟΕ με βάση αποδείξεις, αποχή του ΙΠΕΜ από κρατικές ή ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις.

Επίσης, οι Παρεμβάσεις κατέθεσαν πρόταση για διαδήλωση των 600 αντιπροσώπων της 82ης ΓΣ στο χώρο της ΕΡΤ, πρόταση η οποία καταψηφίστηκε από ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπερψηφίστηκαν με οριακή πλειοψηφία, με εξαίρεση το πειθαρχικό δίκαιο όπου διαμορφώθηκε ομόφωνη απόφαση που απαιτεί την κατάργηση του ν.4093/12 (ο νόμος για το μεσοπρόθεσμο που θεσμοθετεί το νέο αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο). Μεγάλη μάχη δόθηκε στο ζήτημα των μέτρων ενάντια στην αξιολόγηση όπου ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ επέβαλαν με οριακή πλειοψηφία μια εντελώς γενικόλογη και ασαφή απόφαση. Σοβαρές ευθύνες έχουν Το ΠΑΜΕ και η ΕΡΑ που αρνήθηκαν για τους δικούς της λόγους η κάθε μια να συμβάλλουν σε ένα κοινό πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων αποτροπής της αξιολόγησης που θα μπορούσε να διεκδικήσει την πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση.

Ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκαν επίσης οριακά, με μόνη υποχώρηση από ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ τη μείωση της συνδρομής κατά 3 ευρώ ώστε να διασφαλίσουν τη διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης στη διαχείριση των οικονομικών της ΔΟΕ.

Οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις, συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα που θα έχει στην προμετωπίδα του τα ταξικά συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, θα βασίζεται στην άμεση δημοκρατία και την οργάνωση από τα κάτω, θα συντονίζεται με όλες τις μορφές λαϊκής οργάνωσης, θα προωθεί μορφές αλληλεγγύης και θα πρωτοστατεί στην οργάνωση αποφασιστικών αγώνων νίκης, που δε θα είναι το μακρύ χέρι του κράτους μέσα στα συνδικάτα αλλά θα επιδιώκει την ταξική ενότητα τους.Από τις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις εκλέχτηκαν οι: 
Αγαπητός Θανάσης, Νικολάρας Γιάννης
 

 

..............................................................................................................................................................
9oΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Των αιρετών Πειραιά
Χρήστου Προκόβα, prokovas@gmail.com  τηλ: 6970393907
Γιάννη Σιούλα  τηλ: 6945911721

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,
Στις 18-6-2013 το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πειραιά προσδιόρισε τα οργανικά κενά Γενικής και Ειδικής Αγωγής.
Ξεκινούν οι τοποθετήσεις σε κενές οργανικέςθέσεις.
Μέχρι τις 25-6-2013 μπορούν να κάνουν δήλωση τοποθέτησης,εάν επιθυμούν, οι συνάδελφοι που έχουν κριθεί οργανικά υπεράριθμοι τα προηγούμενα έτη. Οι παραπάνω συνάδελφοι μπορούν να κάνουν δήλωση μόνο για το σχολείο στο οποίο έχασαν την οργανική τους θέση.
Από τις 26-6 μέχρι 1-7 θα δηλώσουν σχολεία οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι:
· Βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πειραιά τη χρονιά που διανύουμε.
· Μετατέθηκαν από άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε.
· Έχουν κάνει αίτηση μετάθεσης εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πειραιά.
Τα οργανικά κενά θα επικαιροποιηθούν στις 26-6-2013 μετά την τοποθέτηση των οργανικά υπεράριθμων συναδέλφων.

*Οι πίνακες των επικαιροποιημένων οργανικών κενών
θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά στις 26 Ιουνίου.


.........................................................................................................................................................

8ο ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
                                                                                    Των αιρετών Πειραιά

                                                          Χρήστου Προκόβα

                                                       prokovas@gmail.com
                                                         τηλ: 6970393907

                                                    Γιάννη Σιούλα  τηλ: 6945911721


Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,

 Μετά την,απελπιστικά καθυστερημένη, ανακοίνωση από το υπουργείο των μεταθέσεων, ακολουθούν  τα εξής βήματα στις υπηρεσιακές μας μεταβολές.


 Μέσα στην  εβδομάδα θα επικυρωθούν τα οργανικά κενά και θα κληθούν να δηλώσουν σχολεία οι υπεράριθμοι συνάδελφοι από προηγούμενα έτη.


 Μετά την τοποθέτηση των υπεράριθμων, σε περίπου δέκα μέρες, θα δηλώσουν σχολεία στα υπόλοιπα οργανικά κενά:

    α. Κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί που δεν έχει ανανεωθεί η απόσπασή τους σε πειραματικά σχολεία και βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πειραιά.

    β. Οι εκπαιδευτικοί που πήραν μετάθεση από άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε.

γ. Οι συνάδελφοι που είχαν μείνει στη διάθεση τη χρονιά που διανύουμε .

δ. Όσοι έχουν κάνει αίτηση μετάθεσης εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πειραιά.

  Όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι θα έχουν προθεσμία πέντε ημερών να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης.


 Μετά την α φάση τοποθετήσεων θα ακολουθήσει β φάση,  στην οποία  θα κληθούν να υποβάλλουν ξανά δήλωση προτίμησης οι συνάδελφοι στα εναπομείναντα οργανικά κενά.
 

 Οι συνάδελφοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα πρέπει να δηλώσουν οπωσδήποτε σχολεία που έχουν κενές οργανικές θέσεις, επειδή δεν προβλέπεται να μείνουν εκπαιδευτικοί των παραπάνω ειδικοτήτων στη διάθεση.

 Σύμφωνα με το Π.Δ. 100/97,άρθρο 13, παρ. 2, κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να τοποθετηθεί υποχρεωτικά σε σχολεία με οργανικά κενά, αν δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποια σχολική μονάδα που επιθυμούσε, στη γ φάση των οργανικών τοποθετήσεων. Υπενθυμίζω πως μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων, πρέπει να κάνουν αίτηση αμοιβαίας μετάθεσης όσοι συνάδελφοι επιθυμούν.

 Με την ολοκλήρωση των προηγούμενων φάσεων θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις.

*Οι κενές οργανικές θέσεις και οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων προτίμησης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά. Στην ιστοσελίδα είναι αναρτημένες επίσης οι προϋποθέσεις για αμοιβαία μετάθεση.

...................................................................................................................................................

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.


3/6/2013

12.000 αναπληρωτές απολύονται, χιλιάδες οργανικές θέσεις καταργούνται [μαζί με τη μονιμότητα] μαζικές διαθεσιμότητες και απολύσεις μονίμων απειλούνται μέσα στο καλοκαίρι

Ή θ’ αντισταθούμε ή θ’ απολυθούμε!

Μετά την αναστολή της απεργίας, οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά στην απειλή των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. Η αύξηση του ωραρίου, τα δεκάδες χιλιάδες κατασκευασμένα από το Υπουργείο «πλεονάσματα» και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις [σε ανύπαρκτα κατά το Υπουργείο οργανικά κενά] οδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στην κατάργηση πολλών χιλιάδων οργανικών θέσεων, σε διαθεσιμότητα, σε μετάταξη [στην καλύτερη περίπτωση και για ελάχιστους] και βεβαίως σε χιλιάδες απολύσεις και μονίμων εκπαιδευτικών μέσα στο 2013 και το 2014.

Επίσης, οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου από τη νέα σχολική χρονιά, το κλείσιμο 1056 σχολείων και άλλων τόσων που σχεδιάζεται να κλείσουν τα επόμενα χρόνια, το στρίμωγμα μαθητών σε υπερφορτωμένες τάξεις, το κόψιμο μαθημάτων στο Γυμνάσιο και στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο, μαζί με τις μαζικές καταργήσεις τμημάτων κατευθύνσεων και γενικών μαθημάτων, η μείωση των ωρών των ξένων γλωσσών, η πρωτοφανής μείωση των μεταθέσεων και των αποσπάσεων που αναμένονται, σε συνδυασμό με την κακόφημη αξιολόγηση, η σχεδιαζόμενη νέα «αρχιτεκτονική» στη δομή και στη διοίκηση της εκπαίδευσης και η προοπτική περάσματος δομών του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου στους Καλλικρατικούς Δήμους και Περιφέρειες, μαζί με το συντριπτικό χτύπημα στα Πανεπιστήμια, είναι το σκοτεινό μέλλον που ανοίγει τους δρόμους των μαζικών απολύσεων αναπληρωτών και μονίμων. Σε πρώτη φάση περίπου 12 χιλιάδες αναπληρωτές, που για χρόνια κάλυπταν πραγματικά κενά σε κάθε γωνιά της χώρας, θα πεταχτούν στην ανεργία. Ένα ζωντανό και ευαίσθητο κομμάτι του κλάδου που δεν επιτρέπεται να το εγκαταλείψουμε. Και έπεται, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, η διαθεσιμότητα και τελικά η απόλυση χιλιάδων μονίμων που θα κριθούν «ολικά υπεράριθμοι» και για τους οποίους δεν θα υπάρξουν οργανικά κενά ούτε καν στις εσχατιές της χώρας.

Το Υπουργείο προσπαθεί να μας διασπάσει, είτε με τη διάκριση μεταξύ παλιών [προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 12 ετών] και νέων, είτε με την υποσχετική για νέες αναθέσεις μαθημάτων [από τη μια ειδικότητα στην άλλη] που θα υποσκάψει την ενότητα των επί μέρους κλάδων. Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι ενότητα – αλληλεγγύη – αγώνας – κανένας μόνος του στη διαθεσιμότητα και την απόλυση – όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε το φόβο και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

Ο φιλοκυβερνητικός συνδικαλισμός απαντάει με τον ίδιο προκλητικό τρόπο που απαντάει εδώ και 3 χρόνια. Έχει το θράσος να μας εγκαλεί ότι «καταστροφολογούμε» και επιμένει [!] ότι δεν θα απολυθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί… Όπως έλεγαν ότι με το νέο μισθολόγιο δε θα μειωθούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών αλλά μόνο των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, όπως έλεγαν ότι δεν θα αυξηθεί το ωράριο και ότι δεν θα προχωρήσει η αξιολόγηση… Αξιοποιεί, επίσης, το φόβο, την ανασφάλεια και την ομηρεία των συναδέλφων για να ασκήσει το μοναδικό «συνδικαλισμό» που γνωρίζει, αυτόν των πελατειακών σχέσεων.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Δεν χαιρόμαστε καθόλου που «καταστροφολογούμε», ούτε χαιρόμαστε που επιβεβαιωθήκαμε σε όλα όσα προβλέψαμε ότι θα συμβούν, ιδιαίτερα την τελευταία τριετία. Γιατί ζούμε κι εμείς με τους εξαθλιωμένους μισθούς, αντιμετωπίζουμε κι εμείς το φάσμα της απόλυσης, ζούμε κι αγωνιούμε μέρα-μέρα βλέποντας την κατάρρευση του δημόσιου σχολείου που υπηρετούμε…

Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος για τις απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών έχει ανοίξει διάπλατα. Είτε με τη ναζιστικής έμπνευσης παραφιλολογία για τους «ψυχικά ασθενείς» ή πολλούς συναδέλφους μας με σοβαρές παθήσεις που σκοπεύουν να τους ρίξουν στον καιάδα. Είτε με τις μαζικές αργίες με βάση το νέο πειθαρχικό, για αστικές ή υπηρεσιακές διαφορές ή και για πολιτικές πράξεις (όπως η περίπτωση του συναδέλφου δασκάλου Γκουλιώνη στη Λάρισα που συμμετείχε σε κινητοποίηση την 25η Μαρτίου), είτε με την υποχρεωτική μετάθεση ανά την Ελλάδα, είτε με τις ειδικότητες «υψηλού κινδύνου» (Πληροφορικής, Γυμναστές, Ξενόγλωσσοι και Τεχνικοί, ιδιαίτερα αν περάσει ο νόμος για το τεχνολογικό λύκειο που θα καταργήσει πολλές ειδικότητες και θα εισάγει τη «μαθητεία» αντί της εκπαιδευτικής διαδικασίας) που κατά χιλιάδες θα μείνουν χωρίς ωράριο, ώστε να μπουν στα προγράμματα «κινητικότητας» της Τρόικα και τελικά να απολυθούν, είτε με την εφαρμογή της αξιολόγησης και τους πίνακες «των μη επαρκών», είτε με ό,τι άλλο σκαρφιστούν οι νοσηροί εγκέφαλοι της ΤΑΣΚ ΦΟΡ και των ιθαγενών υπαλλήλων της.

Θα σταθούμε ως εργαζόμενοι και ως εκπαιδευτικοί ενωμένοι σαν μια γροθιά ή θα περιμένουμε ο καθένας μόνος του μήπως και περάσει ο τυφώνας χωρίς να μας ακουμπήσει; Ποια αξιοπρέπεια τότε θα διδάξουμε στους μαθητές μας, όντας διαλυμένοι σαν συλλογικότητα και εντελώς υποταγμένοι; Το τροϊκανό σχέδιο για τις απολύσεις στο δημόσιο είναι σαφές, συγκεκριμένο και διακηρυγμένο. 4.000 απολύσεις το 2013, 12.500 διαθεσιμότητες το 2013 και άλλες τόσες το 2014. Όσο είμαστε υπό την επιτροπεία της Τρόικα, όσο ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο μπορούν να επιβάλουν τις επιλογές τους, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της απόλυσης, άλλος νωρίτερα, άλλος αργότερα.

Η αγωνιστική κινητοποίηση σε κάθε συνεδρίαση των ΠΥΣΔΕ, για να μη συνταχθούν οι πίνακες με τους πλεονάζοντες και τους «ολικά υπεράριθμους» είναι επιβεβλημένη, συγκεντρώνει δυνάμεις και μας ενοποιεί, αλλά [όπως δείχνει και η πρόσφατη εμπειρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ] διαδικαστικό δρόμο να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους θα βρουν, αν δεν τους αντιμετωπίσουμε κεντρικά, πολιτικά και αποφασιστικά. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να αναμετρηθούμε και με το «φάντασμα της απεργίας που δεν έγινε» και με τα ερωτήματα που έθεσε. Πρώτον, ότι χρειάζεται αγώνας για ανατροπή του δημοσιονομικού προγράμματος της Τρόικα, που σημαίνει μετωπική σύγκρουση με την ίδια την Τρόικα, την κυβέρνηση, την Ε.Ε. Δεύτερον, ότι αυτός ο αγώνας θα είναι έτσι κι αλλιώς «παράνομος» ( επιστράτευση - δόγμα «νόμος και τάξη» του Σαμαρά), απαιτεί θυσίες αν θέλει να είναι επικίνδυνος και να ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική τους. Τρίτον, ότι πρέπει να ξεκινήσει τώρα και όχι σε ένα φανταστικό μέλλον όπου θα επιτευχθούν όλοι «οι όροι και οι προϋποθέσεις» που πιθανόν ο καθένας να χρησιμοποιεί σαν άλλοθι. Και τώρα, και το Σεπτέμβρη, γιατί αν επιτρέψουμε να απολύονται οι καθηγητές ένας-ένας, ειδικότητα-ειδικότητα, κλάδος-κλάδος αυτό θα σημάνει αυτόματα και το τέλος του συνδικάτου μας, άρα και της όποιας τωρινής και μελλοντικής δυνατότητάς μας για αποτελεσματική αντίσταση.
Όσοι παραμένουν ξύπνιοι για να μπορούν να ονειρεύονται την ΑΝΑΣΤΑΣΗ των ΖΩΝΤΑΝΩΝ, ξέρουν καλά ότι τα προβλήματα δεν είναι εκπαιδευτικά, είναι πρωτίστως πολιτικά και οικονομικά που αντανακλώνται στην εκπαίδευση.

Αυτά τα σχέδια πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, με την πιο πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση όλων όσοι σχετίζονται με το δημόσιο σχολείο, αλλά και όλων των εργαζομένων. Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, οι ΕΛΜΕ και οι διδασκαλικοί Σύλλογοι, οι απεργιακές επιτροπές και οι επιτροπές αγώνα, πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα, μαζί με τις Ενώσεις γονέων, που χέρι - χέρι με τους εκπαιδευτικούς πρέπει να αρνηθούν τη φτωχοποίηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Οργανωμένα. Όχι χωριστά, ούτε υποταγμένα. Με το σύνθημα που μας ενώνει: Ανατροπή αυτής της πολιτικής, που στέλνει εμάς και τα παιδιά μας στην κόλαση. Κυβέρνηση (και Χρυσή Αυγή) – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ – Κεφάλαιο φτιάχνουν φέρετρα και ψυχιατρεία για μάς και τα παιδιά μας. Γι’ αυτό και αν δεν αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο, πολλοί και σύντομα θ’ αλλάξουμε κόσμο…· Μαζική αντίσταση στις απολύσεις. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ!

· ΠΑΛΛΑΪΚΟ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Αντίστασης και Ανατροπής. Κάτω η πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

· Προτείναμε στην ΟΛΜΕ, και στο προηγούμενο ΔΣ και στο σημερινό [και δυστυχώς απορρίφθηκε], να προγραμματιστεί νέος κύκλος συνελεύσεων, με ΓΣ Προέδρων στις 15/6, με πρόταση για απεργιακές μορφές διαρκείας μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, με αιχμές: 1] σπάσιμο της ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ, 2] να μην υπογραφεί το ΠΔ – καμιά αναγκαστική μετακίνηση – διαθεσιμότητα – απόλυση, 3] να μην ψηφιστούν τα σχέδια νόμου για γενικό-τεχνολογικό λύκειο, 4] κατάργηση του νέου αντιδραστικού πειθαρχικού δικαίου.

· Να οργανώσουμε ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ! Με το συντονισμό των ΕΛΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, με το συντονισμό με άλλους αγωνιζόμενους κλάδους που βρίσκονται υπό την απειλή των απολύσεων [ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ], με την κινητοποίηση και τη συσπείρωση πρωτίστως των ζωντανών δυνάμεων του κλάδου μας, που απέδειξε ότι και θέλει και μπορεί να αντισταθεί και να νικήσει, κόντρα στους μοιρολάτρες, τους συμβιβασμένους και τους υπονομευτές.

· ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6, 11.30 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ και 
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/6, 12.30 ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΥΣ.
Οφείλουμε να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους ότι η παράταξη της ΠΑΣΚ ουσία και τύποις δε συμμετέχει στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, δηλαδή το ΔΣ συνεδριάζει με 8 ή και λιγότερα μέλη, ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

ΑΘΗΝΑ, 3/6/2013

............................................................................................................................................................
7ο ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                        
Των αιρετών Πειραιά
   Χρήστου Προκόβα  prokovas@gmail.com     Τηλ:6970393907
   Γιάννη Σιούλα  τηλ:6945911721

Εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των
 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

Τη Δευτέρα 27/5/2013 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πειραιά
με θέματα:
1. Επαναπροσδιορισμός όμορων ομάδων σχολείων της Α περιοχής μετάθεσης Πειραιά
Το συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 3-2, να ορίσει ως όμορες την ομάδα σχολείων της Σαλαμίνας με την ομάδα σχολείων Κερατσινίου-Δραπετσώνας-Περάματος. Μειοψήφησα, γιατί δεν μπορώ να θεωρήσω όμορες δύο περιοχές η μία εκ των οποίων είναι νησιωτική. Ο νόμος άλλωστε προβλέπει και τις συγκοινωνιακές συνθήκες ανάμεσα στα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για να χαρακτηριστούν δύο ομάδες όμορες.
Υπενθυμίζω πως, με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι ομάδες σχολείων και οι όμορες τους ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις οργανικών και λειτουργικών υπεραριθμιών. Ο/Η εκπαιδευτικός στην πρώτη φάση κάνει δήλωση προτίμησης για την ίδια ομάδα σχολείων και στη δεύτερη κάνει δήλωση προτίμησης για τα σχολεία των όμορων ομάδων.
Σύμφωνα με απόφαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. στις 7/12/2012 όμορες ομάδες για τα σχολεία Κερατσινίου-Δραπετσώνας-Περάματος ορίζονται επίσης τα σχολεία της ομάδας του Πειραιά και τα σχολεία της ομάδας Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Κορυδαλλού.
2.Γνωμάτευση για χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου. Δόθηκαν άδειες ιδιωτικού έργου σε δύο συναδέλφους, των κλάδων ΠΕ16 και ΠΕ11.
3.Εξέταση αιτήματος αναγνώρισης προϋπηρεσίας
Αναγνωρίστηκε προϋπηρεσία σε συνάδελφο κλάδου ΠΕ11.
4.Επανατοποθετήσεις εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Επανατοποθετήθηκαν, μετά από αίτησή τους, τρεις εκπαιδευτικοί ΠΕ70
και μία συνάδελφος ΠΕ06.
5.Παροχή κατ’ οίκον διδασκαλίας
Ανατέθηκε υπερωριακή απασχόληση σε συνάδελφο, για παροχή κατ’ οίκον διδασκαλίας σε μαθήτρια του 1ου Δ.Σ. Νίκαιας.
Από τις δύο εκπαιδευτικούς ΠΕ70 που είχαν υποβάλει αίτηση προτιμήθηκε, καθώς δεν υπήρχαν άλλες διαφορές στα τυπικά προσόντα, η συνάδελφος με την μεγαλύτερη προϋπηρεσία.
..........................................................................................................................................................ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 εκπ/κων  Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.                                                  
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΕ2011
2013
ΕΔΡΕΣ
ΑΡΠΑ

168
216
(2) (2)
ΠΑΣΚ

84
------
(1)(---)
ΕΣΑΚ

105
104
(1) (1)
ΔΑΚΕ

43
42
(0) (1)
ΥΠΕΡΒΑΣΗ

------
25
(-)  (0)
Α/Λ

27
31427
418

             
Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που στήριξαν στις εκλογές του Συλλόγου μας την ελπίδα αλλαγής σελίδας στη ζωή του συνδικάτου. Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα.

Δεν έχουμε εκλογικές αυταπάτες : γνωρίζουμε καλά ότι οι μεγάλες ανατροπές, οι μεγάλες αλλαγές και τα μεγάλα κινήματα, έρχονται από την ίδια τη βάση των εργαζόμενων. Δεν μας ενδιαφέρει «να κάνουμε τους αγώνες ψήφους», αλλά το ακριβώς αντίστροφο : να αξιοποιήσουμε τη δύναμη και την παρουσία μας σε κάθε όργανο της Ομοσπονδίας – και στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. – ώστε να ανοίγουν δρόμοι για την κίνηση της βάσης του κλάδου.  Με το βλέμμα στους αναγκαίους αγώνες: για να φύγει η τρόικα, το μνημόνιο και οι εγχώριοι υποστηρικτές του, για την υπεράσπιση όλων των δημόσιων αγαθών, ενάντια στη λιτότητα και στις περικοπές του εργατικού εισοδήματος, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του, για να σταματήσει το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού    αισθανόμαστε την ανάγκη :

- Να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας σε κάθε κριτική.

- Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας για να μην τα επαναλαμβάνουμε, να αντιμετωπίζουμε τις αδυναμίες μας.

Να εργαστούμε για τη συγκρότηση ενός λαϊκού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, εκτιμώντας πως αυτό αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους σήμερα.


 ..............................................................................................
..........................................................................

           ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
                       εκπ/κών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε


Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα : το φάντασμα της απεργίας των καθηγητών στις εξετάσεις. Όλες οι δυνάμεις του γερασμένου πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα : ο πρωθυπουργός και ο υπουργός παιδείας, οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι των Μέσων Μαζικής Προπαγάνδας και οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ που καταγγέλει την ΟΛΜΕ, ο βουλευτής που βγαίνει λίγες ώρες πριν την επιστράτευση και καμαρώνει στην τηλεόραση που η παράταξή του δεν στηρίζει την απεργία στις εξετάσεις, ο πονηρός πολιτευτής που αναρωτιέται με νόημα γιατί η κυβέρνηση δεν αφήνει να γίνουν οι εξετάσεις και μετά να περάσει τα μέτρα και οι αστυνομικοί που ψάχνουν εναγωνίως τους εκπαιδευτικούς να τους παραδώσουν τα φύλλα επίταξης.

Πέρα από τα αμέτρητα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχτηκε η πρόταση για απεργία στο εσωτερικό της ΟΛΜΕ, πέρα από την απίστευτη βαρβαρότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση πριν τη λήψη της απόφασης, τώρα έχουμε και το τελευταίο (μέχρι στιγμής) κομμάτι του παζλ : η ΑΔΕΔΥ αποφασίζει την κήρυξη απεργίας όχι την ημέρα που ζητά η ΟΛΜΕ (την Παρασκευή) αλλά την ημέρα που οι καθηγητές έχουν Γ.Σ. (την Τρίτη) ! Όλα συγκλίνουν σε ένα κοινό σημείο : στους καθηγητές δεν πρέπει να απαγορευτεί απλώς να κάνουν απεργία στις εξετάσεις. Πρέπει πάση θυσία να μην την αποφασίσουν κιόλας !
Δυο πράγματα βγαίνουν από όλα τα παραπάνω : Η απεργία των καθηγητών στις εξετάσεις αναγνωρίζεται πια από όλους τους πυλώνες του κατεστημένου σαν μια επικίνδυνη, ανατρεπτική και αποτελεσματική μορφή αγώνα. Και δεύτερον, η ρωγμή που άνοιξε (η πρόταση και μόνο για απεργία στις εξετάσεις) στο καθεστώς αποκαλύπτει το σύνολο των δυνάμεων που συμπαρατάσσονται για να την κλείσουν και να επιστρέψουμε στη γλυκιά κανονικότητα όπου οι κυβερνώντες θα είναι με το μνημόνιο και κάποιοι άλλοι θα τους καταγγέλλουν εκ του ασφαλούς. Τελεία εδώ ; Όχι. Την τελεία θα την βάλει ο λαός με τη στάση του και πρώτα και κύρια οι καθηγητές. Και δίπλα τους οι δάσκαλοι που πρέπει να σταθούν επάξια στο πλευρό τους.

ΥΓ: Για την αποκατάσταση της αλήθειας.
   1.     Η πρόταση για απεργία και μέσα στις εξετάσεις ήταν των Παρεμβάσεων στο δσ της ΟΛΜΕ.
  2.     Μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις και την τυχοδιωκτική παρέμβαση και διάλυση της συνεδρίασης του δσ της ΟΛΜΕ από το γνωστό στέλεχος του ψεύδους και της λάσπης (Αρβανιτίδη) του ΠΑΜΕ, περί δήθεν νομοσχεδίου για κατάργηση της απεργίας από το υπουργείο Εργασίας (επικαλέστηκε μάλιστα και το ΓΓ του ΚΚΕ, τόσο θράσος; τόσο σχέδιο διάλυσης; ή τόση ηλιθιότητα;, στη συνέχεια εξαφανίστηκε).
  3.     Το δσ της ΟΛΜΕ επανήλθε την επόμενη μέρα με την πρόταση που όλοι γνωρίζουμε και με βασική προϋπόθεση τις μαζικές συνελεύσεις για την απόφαση απεργίας με τις ψήφους των παρατάξεων πλην ΠΑΜΕ.
  4.     Για πρώτη φορά μετά από δύο περίπου χρόνια το ΠΑΜΕ δεν ψηφίζει κινητοποίηση (στο σύλλογό μας διατυμπανίζουν ότι αυτοί ψηφίζουν όλες τις κινητοποιήσεις, όχι όμως το πλαίσιο. (Άλλαξε κάτι;)
    5.     Στη συνέχεια η κυβέρνηση προχωράει στην πολιτική της επιστράτευσης και του φόβου.
   6.     Τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ καλεί ΔΟΕ ΑΔΕΔΥ για συμπαράσταση. Κι ενώ όλοι περίμεναν συμπαράσταση στην πρόταση της, πάλι ως δια μαγείας ο γνωστός  Αρβανιτίδης ισόβιο μέλος του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ προτείνει απεργία για την Τρίτη (τη μέρα που συνεδριάζουν οι ΕΛΜΕ, δηλαδή καθαρό χτύπημα των συνελεύσεων ή της απεργίας, γιατί και στα δύο δεν μπορούν να είναι. Ή τις συνελεύσεις θα στηρίξουν ή την απεργία ). ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ τρίβουν τα χέρια τους  συμφωνούν και κοινοποιείται στα σωματεία στις 3 το απόγευμα. Να ενημερώσουμε στην εκπαίδευση τι; Να προετοιμάσουμε τι; Καταδίκασαν πριν ακόμα ξεκινήσει μια απεργία σε φθορά. Χωρίς σχέδιο και προετοιμασία.
     7.     Δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση: Σοφιανός ΚΚΕ (MEGA)   
“Στην ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ήταν οι μόνοι που είναι αντίθετοι σε απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι μόνοι!”  “Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι εξετάσεις οι πανελλαδικές σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης”.
Και τι μας ζαλίζετε ρε σύντροφοι για αγώνες και σχέδια που δεν προτείνετε  ποτέ; Τι μας ζαλίζετε για ενότητες των εργαζομένων αλλά δεν μας λέτε ποτέ με ποιους και πότε, παραπέμποντάς μας σε μελλοντικές λαϊκές συμμαχίες. Γιατί δεν μας το λέτε καθαρά ότι ζητάτε την υποταγή μας στις κομματικές σας επιλογές. Δεν σας ενδιαφέρει το κίνημα, το μαγαζί σας ενδιαφέρει.
Συνάδελφοι.
Οι συνδικαλιστικοί τακτικισμοί δεν ευνοούν κανέναν εκτός από αυτούς που επιδιώκουν τη σύγχυση και την απογοήτευση των εργαζομένων στοχεύοντας να κλειστούν στα σπίτια τους. Το πετυχαίνουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του μνημονίου με τον αυταρχισμό και το φόβο, το πετυχαίνει και το ΠΑΜΕ, πιστεύοντας ότι θα κερδίσει χρόνο για την ανασύνταξη από το εκλογικό του Βατερλό. Γι αυτούς οι ευθύνες είναι βαρύτερες γιατί διαλύουν ότι πιο σημαντικό και σπουδαίο υπάρχει. Το όραμα.
Εμείς ως ΑΡΠΑ στηρίζουμε τους αγώνες σταθερά εδώ και 20 χρόνια που είμαστε στο σύλλογο. Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ενότητας των εργαζομένων που θα στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης και τις πολιτικής της. Θα προσπαθήσουμε με πολιτικό ήθος και συνέπεια να υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις τα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και υπολογισμούς.
ΟΛΟΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
 .......................................................................................................................www.paremvasis.gr                                                                                       Σάββατο 11 Μαΐου 2013
                                                                                                 
Απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης  
των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε.

Κυβέρνηση του πηλικίου!

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ, 7 μ.μ.
στο ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) προχωρά στην επιστράτευση των καθηγητών, απαγορεύοντας την απεργία τους πριν καν κηρυχθεί. Εκφράζονται μάλιστα προθέσεις του κυβερνητικού μπλοκ να υπάρξει συνταγματική απαγόρευση της απεργίας στις εξετάσεις!

Δε μας ξεγελούν!
Η επιστράτευση που προαναγγέλλουν ξεπερνά κάθε όριο της πλασματικής αστικής νομιμότητας. Πρώτη φορά ποινικοποιείται η εισήγηση ενός συνδικάτου προς τις γενικές συνελεύσεις. Για τρίτη φορά φέτος μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες ρίχνουν τώρα όλα τα πυρά στην εκπαίδευση επιδιώκοντας να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς από τις σημαντικές πολιτικές αναμετρήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, από τη μεγάλη απεργία των καθηγητών το 1997 και την πολυήμερη απεργία των δασκάλων το 2006.
Μαζί με τους γονείς και ολόκληρη την κοινωνία να βγούμε στους δρόμους, να υπερασπίσουμε το δημόσιο δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και το δικαίωμα στην απεργία.
 Γενικός απεργιακός ξεσηκωμός και άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίων τώρα! Ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους! Για να ανατραπεί η κυβέρνηση και οι αντιλαϊκές της πολιτικές, να αντιταχθούμε στις πολιτικές του ΔΝΤ και της ΕΕ, να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, απαγόρευση των απολύσεων και αυξήσεις στους μισθούς.
Η κυβέρνηση,  το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ έχουν διαλύσει τρία χρόνια τώρα τον κοινωνικό ιστό, έχουν ρίξει στη βαθιά ένδεια τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας εκβιάζοντας το λαό μας με τη συνεχή απειλή του χρέους, τώρα νοιάζονται τάχα για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ενώ τρία χρόνια τώρα διαλύουν το δημόσιο σχολείο, καταργούν σχολικές μονάδες, δρομολογούν να στοιβάξουν τους μαθητές σε τριαντάρια τμήματα, καταργούν τις δομές ενισχυτικής διδασκαλίας, την ίδια στιγμή δείχνουν «ενδιαφέρον» για τις εξετάσεις. Η πολιτική τους για την εκπαίδευση εφαρμόζοντας τα προγράμματα του ΟΟΣΑ, της Μπολόνια και της Λισαβόνας καταργεί τη γνώση και αφήνει απροκάλυπτα να εισβάλλει η αγορά και το κέρδος στη λειτουργία του σχολείου. Η διάλυση του δημόσιου σχολείου είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής που διαλύει συνολικά το δημόσιο τομέα, επιβάλλει κοινωνικό εργασιακό μεσαίωνα σε ολόκληρη την κοινωνία και οδηγεί στην ανεργία και στη μετανάστευση χιλιάδες από τους σημερινούς μαθητές.

Δε θα μας σταματήσουν!
 Τώρα επιχειρούν να εδραιώσουν  τη λογική της απόλυτης πυγμής επιβάλλοντας τα μέτρα τους με κλομπ και στρατιωτικό νόμο!
Απέναντι στην κυβέρνηση που θέλει να ντύσει στο χακί κάθε μαχόμενο κλάδο των εργαζομένων θα προτάξουμε την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Ο αγώνας μας στο δρόμο της απεργιακής συμπόρευσης όλης της εκπαίδευσης παραμερίζει την καλλιέργεια της ήττας από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και αποκαλύπτει τη συκοφαντική προπαγάνδα των ΜΜΕ που ως άλλη ΥΕΝΕΔ εφαρμόζει τις πολιτικές της κυβέρνησης.