Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Να συντονίσουμε τους αγώνες μας



                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, γονείς.
Βρισκόμαστε στη δίνη μιας πρωτοφανούς επίθεσης του καπιταλισμού που θέλει να διασφαλίσει και να διευρύνει τα κέρδη των καπιταλιστών, μέσω της  οικονομικής κρίσης, που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας επίθεσης που τσαλαπατά χώρες και λαούς, δικαιώματα και ζωές, με στόχο την επιβολή μιας νέας παγκόσμιας τάξης που θα επιφέρει στους λαούς, στις κοινωνίες και στους ανθρώπους, ένα εργασιακό μεσαίωνα, επιβάλλοντας μέσα από την κρατική καταστολή, την εξαφάνιση των δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή η άνοδος των παρακρατικών μηχανισμών και  των νεοναζιστικών ομάδων χρησιμοποιούνται ως δύναμη κρούσης του συστήματος και συμπορεύονται με την κρατική καταστολή ενάντια στο κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες.
Στην εκπαίδευση προωθείται η πλήρης διάλυση της δημόσιας παιδείας και η αντικατάστασή της από το σχολείο της αγοράς, το φτηνό, ευέλικτο και ελεγχόμενο σχολείο των λειτουργικών γνώσεων, της δια βίου «κατάρτισης» με σκοπό να δημιουργήσει εργαζόμενους που θα αμείβονται ελάχιστα, θα είναι ανασφάλιστοι και θα κάνουν όποιες και όσες δουλειές θέλει η αγορά. Αντικαθιστά τη Δημόσια Παιδεία με την πιστοποιημένη και μετρήσιμη κατάρτιση. Διαλύει την ουσία της δωρεάν παιδείας με την «εξεύρεση πόρων» και το σχολείο της αγοράς.
Διασπά το δικαίωμα της ισότητας, αντικαθιστώντας το με τον ανταγωνισμό μαθητών, εκπαιδευτικών, σχολικών μονάδων, μέσω της αξιολόγησης, με άμεσο στόχο την κατηγοριοποίηση με κριτήρια παραγωγικότητας.
Αποκεντρώνει το κόστος, μεταφέροντάς το στους πιο αδύναμους: εργάτες, άνεργους, επισφαλώς εργαζόμενους ενώ συγκεντρώνει τον έλεγχο δίνοντας περισσότερα προνόμια στους εκμεταλλευτές. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Καλλικράτης, με το γενικότερο νεοφιλελεύθερο στόχο της απαλλαγής του κράτους από κάθε ευθύνη εξυπηρέτησης κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Σ' αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η ανάλγητη πολιτική των δημοτικών αρχών που υπονομεύουν ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων.
Το επόμενο διάστημα θα έχουμε νέες συγχωνεύσεις σε τμήματα και σχολεία, την αξιολόγηση, τη μείωση ακόμα περισσότερο στις λειτουργικές δαπάνες και στις δαπάνες επισκευών και συντήρησης των σχολείων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καθοριστικά πιο ασφυκτικό πλαίσιο για την επιβίωσή τους.
Την ίδια στιγμή η κατάσταση στις δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας υποβαθμίζεται μέχρι εξαφανίσεως, γεγονός που εύκολα διαπιστώνεται και στις γειτονιές του Πειραιά.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση σας καλούμε να συζητήσουμε ισότιμα, την από κοινού δράση μας στον Πειραιά και στους δήμους του, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας την επίλυσή τους.

Πέμπτη 17 Γενάρη στα γραφεία του συλλόγου μας και ώρα 5:00.
(Λ. Εθνικής Αντιστάσεως-Σχιστού & Δ. Γληνού στο 12ο Δ.Σχ. Κερατσινίου)

           


 


Πρόεδρος: Καλλώνης Σταύρος  2104412178 – 6944312746

Γ.Γραμματέας: Βατίστας Βασίλης 2104411002 - 6945859884



Δεν υπάρχουν σχόλια: