Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟO εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την κατηγορία   «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης. Το «έγκλημα» του Στ. Γκουλιώνη είναι ότι συμμετείχε μαζί με χιλιάδες λαού σε ολόκληρη τη χώρα, στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν Κυβέρνηση, Ε.Ε  και ΔΝΤ. Εκεί συνελήφθηκε εντελώς αναίτια και άδικα και παραπέμφθηκε σε δίκη με την ψεύτικη κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής». Καταδικάστηκε πρωτόδικα με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και η υπόθεση του εκκρεμεί να κριθεί στις 24/10/2013 στο Εφετείο. Η καταδίκη του καταγγέλθηκε από δεκάδες Σωματεία και Ομοσπονδίες ως ενέργεια που ποινικοποιεί και αμφισβητεί στοιχειώδη δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα, όπως αυτό της διαδήλωσης και έρχεται να προστεθεί στο συνολικότερο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο που ζούμε.


Ο κατήφορος αυτός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος μετά την εξέλιξη της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπαλλήλου μια και με την αόριστη αυτή κατηγορία  δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά κάθε υπαλλήλου. Ταυτόχρονα ο 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό (ως επίορκο !!!) ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει. Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος πειθάρχησης και φόβου προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις  αποφάσεις της. Θέλει να σπείρει το φόβο, να κρατήσει όμηρους τους αγωνιστές του κινήματος και να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια ανατροπής αυτής της πολιτικής. Το καθεστώς, με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, έχει απόλυτη ανάγκη το ολοκληρωτικό κράτος για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση.


Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη νέα τυραννία και στην αντεργατική πολιτική της. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες της ανατροπής αλλά αντίθετα θα τις ανεμίσουμε ακόμα πιο μαχητικά. Ο Γκουλιώνης Στέφανος είναι άριστος εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά. Πάνω απ’ όλα είναι συνειδητός -ενεργός πολίτης, αγωνιστής με ήθος, αξιοπρέπεια και κοινωνική καταξίωση. Δε θα επιτρέψουμε ο Στ. Γκουλιώνης να είναι ένα από τα θύματα του νέου Πειθαρχικού Κώδικα και από τους πρώτους υπαλλήλους, μετά την μεταπολίτευση, που απειλούνται με απόλυση για τα συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά τους ενδιαφέροντα και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου. Απαιτούμε:

Κατάργηση του 4057/2012 και του 4093/2012 - Να σταματήσει κάθε δίωξη του Στέφανου  Γκουλιώνη.Για το Δ.Σ.

 Ο  Πρόεδρος                                            Ο  ΓραμματέαςΣταύρος Καλλώνης                             Βασίλης Βατίστας
Δεν υπάρχουν σχόλια: