Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤIΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


Καμία οργανική θέση να μη χαθεί!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
Στάση εργασίας και παράστασης διαμαρτυρίας
στο υπουργείο Παιδείας
την Τρίτη 16/4 και ώρα 13:00

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (τις 3 τελευταίες του πρωινού ωραρίου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού) για την Τρίτη 16 Απριλίου και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι για την κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων που σχεδιάζεται.
   Όπως επισημάναμε και στην ανακοίνωσή μας στις 5/4 το έγγραφο που εστάλη από το Υπουργείο Παιδείας προμηνύει κύμα σαρωτικών αλλαγών (καταργήσεις – συγχωνεύεις σχολείων, κατάργηση ορίων σχολικών μονάδων, εγγραφές μαθητών ανά ομάδες σχολείων, κατάργηση του αμετάθετου των εκπαιδευτικών κ.λπ.). Κυρίως συνεπάγεται απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων και υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Οι μετακινήσεις εντός ΠΥΣΠΕ σε όμορα σχολεία και σταδιακά σ’ ολόκληρη την Ελλάδα με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας είναι το τελικό σενάριο. Σ’ αυτό το σκηνικό απώλειας θέσεων εργασίας, εργασιακής περιπλάνησης και ανασφάλειας προστίθεται η αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Ο λογιστικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την οργανικότητα των σχολείων μαρτυρά και τις προθέσεις τους: Ένα ευρύ πρόγραμμα απολύσεων στην εκπαίδευση.


   Θέλουμε να τονίσουμε ότι η στάση εργασίας της ΔΟΕ για την Τετάρτη 10/4 δείχνει την πρόθεση της Ομοσπονδίας να υποβαθμίσει το ζήτημα πηγαίνοντας στην Περιφερειακή διεύθυνση και προκηρύσσοντας την παράσταση διαμαρτυρίας μόνο 2 μέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα το μεσημέρι. Είναι φανερή η αδυναμία των συλλόγων μέσα σε 1 ημέρα να προλάβουν να ενημερώσουν σχολεία και εκπαιδευτικούς και να προετοιμάσουν μια δυναμική και συντονισμένη απάντηση στην πολιτική του Υπουργείου.
    Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών και παιδαγωγικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομβικό επεισόδιο του συνολικού αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίθεση στην οργανικότητα των σχολείων εξαπολύεται τις ίδιες ημέρες που η τρόικα επανήλθε δριμύτερη και απαιτεί άμεσα απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας που το Σεπτέμβριο θα μείνουν άνεργοι αν αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν.
    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να δώσουμε όλοι ένα δυναμικό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας που διοργανώνεται σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών της Αττικής. Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι μαζική και άμεση. Να ξεσηκωθούν και οι πέτρες απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια αποδόμησης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.
Καλούμε τη ΔΟΕ να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις ΤΩΡΑ!
Καλούμε της Ενώσεις Γονέων τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις.

Παλεύουμε:
· Καμία κατάργηση σχολικής μονάδας –τμήματος -οργανικής θέσης
· Διεκδικούμε καθιέρωση 20 μαθητών ανώτερο αριθμό ανά τμήμα και 15 για Α’, Β’ δημοτικού και νηπιαγωγείο
· Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπ/κοί ειδικοτήτων, γυμναστές, ειδική και αντισταθμιστική εκπαίδευση κλπ) και βοηθητικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων.
· Όχι στην αύξηση του ωραρίου και στις υποχρεωτικές μετακινήσεις.
· Ενίσχυση των δημόσιων δομών της ειδικής αγωγής.
· Ενιαίο 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Όχι στο «κούρεμα» των σχολείων !

Γενικός ξεσηκωμός τώρα                                   Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

      Σταύρος Καλλώνης                       Βασίλης Βατίστας


Δεν υπάρχουν σχόλια: