Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Kάτω η επιστράτευση



χωρίς ΨΩΜΙ,  χωρίς ΠΑΙΔΕΙΑ, δεν υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Η πολιτική επιστράτευση - για τρίτη φορά μετά τους ναυτεργάτες και το μετρό - που επιβάλλει η κυβέρνηση σε 88 χιλιάδες καθηγητές προκειμένου να καταστείλει μια απεργία πριν καν αναγγελθεί επίσημα είναι μια ακόμα απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, με ένα καθεστώς που έχει κηρύξει τον πόλεμο στην εργαζόμενη πλειοψηφία, που μας καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία, που επιχειρεί με την καταστολή και τον αυταρχισμό να κηρύξει παράνομο κάθε αγώνα.
Η κυβέρνηση ακολουθώντας πρόθυμα τις πολιτικές κοινωνικής καταστροφής και ισοπέδωσης των εργαζομένων που υπαγορεύουν ΔΝΤ και ΕΕ, έρχεται σήμερα να μιλήσει για το «δικαίωμα των μαθητών στις εξετάσεις» και να «επιστρατεύσει» όλο τον μηχανισμό παραπληροφόρησης των (ακριβοπληρωμένων με χρήματα του ελληνικού λαού) ΜΜΕ για να συκοφαντήσει τον αγώνα των καθηγητών. Δηλώνουν υποκριτικά ότι νοιάζονται για τους μαθητές, όταν :
·        με την πολιτική τους, η ανεργία στη νεολαία έχει φτάσει το 65% ! Οι νέοι πτυχιούχοι μένουν άνεργοι ή στην καλύτερη περίπτωση δουλεύουν σαν είλωτες για 400 ευρώ και υποχρεώνονται να φεύγουν κατά χιλιάδες μετανάστες !
·        διαλύουν το δημόσιο σχολείο και μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε πληβείους με τα μέτρα που προωθούν για αύξηση ωραρίου στην πρωτοβάθμια, υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεράριθμων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, συγχωνεύσεις, πειθαρχικές διώξεις και διαθεσιμότητα, προώθηση της αξιολόγησης.


Τώρα είναι η ώρα, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας να βγουν στον αγώνα γιατί στο πρόσωπο των καθηγητών η κυβέρνηση επιχειρεί να εξευτελίσει όλους τους εκπαιδευτικούς, γιατί μετά τους καθηγητές θα έρθει και η δική μας σειρά, γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε τους συναδέλφους μας στη δευτεροβάθμια μόνους απέναντι στον κυβερνητικό οδοστρωτήρα.

Τώρα είναι η ώρα ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ να κατέβει στους δρόμους του αγώνα, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ αλλά για να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του, για το ψωμί, τη δουλειά και τη μόρφωση που του στερούν !

·        Δηλώνουμε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη και συμπαράταξή μας στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία στις εξετάσεις.

·        Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – σωματείων, τη Δευτέρα 13/5, στις 7μ.μ. στο Σύνταγμα που θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ και θα καταλήξει στου Μαξίμου. Αποφασίζουμε από τώρα τη συμμετοχή μας σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα καλέσει η ΟΛΜΕ και παίρνουμε όλα τα μέτρα για τη μαζική παρουσία μας.

·        Παρουσία και χαιρετισμός του Δ.Σ. μας στη  Γ.Σ. της  ΕΛΜΕ Πειραιά , στη βάση της απόφασης του Δ.Σ.

·        Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να κηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου και να αποφασίσει κύκλο Γ.Σ. και ολομέλειας προέδρων μέχρι το τέλος της εβδομάδας με πρόταση για απεργιακή - αγωνιστική συμπόρευση με την ΟΛΜΕ. Καλούμε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να αποφασίσουν ΤΩΡΑ Γενική Απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου και αμέσως μετά κλιμάκωση του αγώνα.

·        Καλούμε όλες τις δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος να παραμερίσουν τον κατακερματισμό και τις διασπαστικές λογικές και να συγκροτήσουμε από κοινού ένα κοινωνικό – πολιτικό μέτωπο ανατροπής, σύγκρουσης με κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και εξόδου από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια: