Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Όχι στο κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης



  Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο εμείς – θα το επιτρέψουμε ; 

Όλοι στη Γενική πολιτική απεργία και το συλλαλητήριο 
έξω από την ΕΡΤ την Πέμπτη 13/6 στις 11 το πρωί.

Tην Τρίτη το απόγευμα  με χουντικής έμπνευσης και μεθόδευσης τρόπο, η κυβέρνηση προχώρησε  στο κλείσιμο της ΕΡΤ ,πετώντας στο δρόμο 2.700 εργαζόμενους! Οι τροϊκανοί (ΕΕ και ΔΝΤ) απαιτούν, μέχρι τέλος Ιουνίου, χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση, προκειμένου να φανεί συνεπής απέναντι στη στρατηγική των μνημονίων, είναι πρόθυμη να θυσιάσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και παραδίδει την ενημέρωση στον έλεγχο ιδιωτικών συμφερόντων προσφέροντάς τους το φιλέτο των κερδών από αυτή. Αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της πολιτικής του ΔΝΤ και της ΕΕ για διάλυση του δημόσιου τομέα, καθώς και την διάλυση της δημόσιας παιδείας και δημόσιας υγείας, των 180 χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο και την λεηλασία και υποταγή των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  Σήμερα είναι η σειρά της ΕΡΤ. Αύριο η δική μας ! Όμως, μόνο ο κυρίαρχος λαός  μπορεί να κλείσει το δρόμο στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και τους πολιτικούς εκφραστές της. 
 Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα περάσει. Μπορούμε να το εμποδίσουμε όλοι και όλες εμείς. Μπορούμε να το εμποδίσουμε, αν κατέβουμε τώρα στο δρόμο, στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ήδη το βράδυ της Τρίτης  όλοι όσοι βρεθήκαμε στο κτίριο της ΕΡΤ πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Η κυβέρνηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ – ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να χτυπήσει με τα ΜΑΤ την κατάληψη εξαιτίας της παρουσίας χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.
Ήδη  αποφασίστηκαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα 12/6, στο χώρο των ΜΜΕ ,ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  προχωρούν στην κήρυξη γενικής απεργίας για την Πέμπτη 13/6.
Καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους να συζητήσουν και να προετοιμάσουν τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και το συλλαλητήριο. Να προχωρήσουν σε ενημέρωση και ανακοινώσεις ακόμα και στις εκδηλώσεις των σχολείων για την απεργία και τις εξελίξεις προς τους γονείς και να δώσουν μαζικό παρών τις επόμενες μέρες και ώρες στο κτίριο της ΕΡΤ

Για το Δ.Σ.
    Ο  Πρόεδρος                                                                  Ο  Γραμματέας

Σταύρος Καλλώνης                                                        Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: