Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου .



Δελτίο Τύπου
Συνάδελφοι,
Την Παρασκευή 13/9 και ώρα 6:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων και κατόπιν πορεία διαμαρτυρίας στο Πέραμα, με αφορμή τη φασιστική, δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, την ώρα που κολλούσαν τις αφίσες τους. Η δολοφονική επίθεση έγινε με ξύλα και καδρόνια, στέλνοντας στο νοσοκομείο, με σπασμένα χέρια και κεφάλια, συνολικά 9 άτομα.
Ο σύλλογός μας συμμετείχε στην κινητοποίηση με το δικό του πανό, υλοποιώντας για μια ακόμα φορά τον αντιφασιστικό του προσανατολισμό.
Για άλλη μια φορά  επισημαίνουμε τα εξής:
Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πρόκειται για ακόμη μια επίθεση πολιτικού, ταξικού,  ρατσιστικού μίσους, ενός μίσους που ξεκινά από τη νομιμοποίησή του στις πολιτικές της «μηδενικής ανοχής στη λαθρομετανάστευση», το χτύπημα των πολιτικών εκφράσεων, το χτύπημα στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, και καταλήγει στις φασιστικές συμμορίες, που αναλαμβάνουν την πρακτική εφαρμογή τους. Μετανάστες, εργάτες, πρωτοπόροι στους ταξικούς αγώνες, μένουν απροστάτευτοι στη ρατσιστική και φασιστική βία των ναζιστών της Χ.Α.
Οι τέτοιου είδους φασιστικές δολοφονικές  επιθέσεις  θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους. Η πόλη του Περάματος πρέπει να απομονώσει αυτά τα στοιχεία που στοχεύουν να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του  λαού για συνολική ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε άτομο να μην επιτρέπει τέτοιες επιθέσεις και να τις καταδικάζει.
Καλούμε τους γονείς να μην αφήσουν τους φασίστες να ποτίσουν τις ψυχές των παιδιών  με το δηλητήριο του φασισμού. Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση, να μιλήσουν καθαρά και άφοβα στους μαθητές για το φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε ούτε να υποταχθούμε! Οι προσπάθειες που θέλουν να επιβάλλουν την  ιδεολογική και έμπρακτη τρομοκρατία δηλητηριάζοντας  κάθε πνεύμα δημοκρατίας και ελευθερίας, θα πέσουν στο κενό.
Ένα ενιαίο παλαϊκό αντιφασιστικό μέτωπο μπορεί να ανατρέψει και να νικήσει το φασισμό. Η ιστορία  έδειξε το δρόμο της νίκης, εμείς πρέπει να τον συνεχίσουμε.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: