Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Ø 16/9 Δευτέρα στάση εργασίας μετά τις 11:30 (Καλύπτει και η ΑΔΕΔΥ). Προπύλαια 12:00.
Ø 17/9 Τρίτη, απεργιακή επιτροπή συλλόγου στις 1:30 στο 5ο & 22ο Δ.Σχ. Κερατσινίου.
Ø 18/9 Τετάρτη πρώτη μέρα απεργίας.
Ø 19/9 Πέμπτη δεύτερη μέρα απεργίας. Γενική  Συνέλευση 1:30 στο 5ο & 22ο Δ.Σχ. Κερατσινίου, για την εκτίμηση της κατάστασης και την  παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

Συνάδελφοι
Ο Σύλλογός μας σας καλεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις της εβδομάδας αυτής που αρχίζει τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται με τη 48ωρη απεργία την Τετάρτη 18  και την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη.
Συνάδελφοι
Η μόνη λύση στην καταιγίδα που αντιμετωπίζουμε είναι ο συλλογικός αγώνας, η απεργία, η συγκέντρωση.
Η στάση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης στη συγκέντρωση και τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και των Συλλόγων την Παρασκευή 13/9 ήταν απαράδεκτη. Είναι αποφασισμένοι να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο ξεκινώντας από το ολοήμερο και τα τμήματα ένταξης. Είναι αποφασισμένοι να βγάλουν σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα άμεσα χιλιάδες εκπαιδευτικούς.  Άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε και εμείς να υπερασπιστούμε το καθολικό δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Οι μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα απέναντι στους εργαζόμενους, διαλύουν μέρα με τη μέρα ότι έχει κατακτηθεί με αγώνες του λαϊκού κινήματος. Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, δημόσια αγαθά δίνονται βορά στα μεγάλα συμφέροντα και τα καπιταλιστικά μονοπώλια. Η ζωή μας μέρα με τη μέρα κατρακυλάει στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ το μέλλον των παιδιών διαγράφεται ζοφερό.
Το νέο λύκειο και η νέα τεχνολογική εκπαίδευση καταδικάζει στην αμορφωσιά τα παιδιά του ελληνικού λαού στέλνοντας την εκπαίδευση πίσω στα πιο μαύρα χρόνια των ταξικών φραγμών, της μαθητείας και της εκμετάλλευσης της παιδικής εργασίας, δημιουργώντας τον φτηνό ευέλικτο και ανειδίκευτο εργαζόμενο.

Όλοι μαζί μπορούμε.
Εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην επίθεση που δεχόμαστε. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε .
Συμμετέχουμε μαζί με τους καθηγητές (16/9 ως 20/9), ΟΔΠΤΕ: Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ (απεργία 10-14/9 και πενθήμερη 16-20/9 με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, που επικυρώνεται από τις γενικές συνελεύσεις. Πολλά Ιδρύματα έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από 5/9, ενώ και οι Σύγκλητοι των Ιδρυμάτων κάνουν αναστολή λειτουργίας για κάποιες μέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια είναι πολύμορφες και καθημερινές), Οι Ομοσπονδίες των ασφαλιστικών ταμείων (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), πενθήμερη, Τα Υπουργεία που έχουν διαδοχικές 24ωρες ή στάσεις εργασίας και πριν τις 18-19/9: 1. Η ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης (Κάνιγγος) είναι σε κινητοποιήσεις από τον Αύγουστο, με συνέλευση καθημερινά. 2. ΥΠΑΑΤ: Διαδοχικές στάσεις εργασίας και απεργίες από τις Ομοσπονδίες (ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟ ) και τον Ενιαίο Σύλλογο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, από 10/9. 3. ΥΠΠΟΑ: Στάσεις εργασίας Δευτέρα 16/9 (από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρωτοβάθμιους Συλλόγους) και Τρίτη 17/9 (από τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής, Στερεάς και Νήσων). 4. Η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) καλούν σε 3ημερη απεργία 17-19/9. Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που κλείνουν (πχ Λοιμωδών). 4. Υπουργείο Τουρισμού: στάση εργασίας Τρίτη 17/9 για συμπόρευση με άλλα Υπουργεία, νέα συνέλευση στις 20/9. 5. Υπουργείο Υγείας (Κεντρική Υπηρεσία): δράσεις ενημέρωσης του κοινού Δευτέρα και Τρίτη, απεργιακή περιφρούρηση στη 48ωρη, νέα Γενική Συνέλευση στις 20/9.
Όλες οι άλλες Ομοσπονδίες του δημοσίου καλούν σε μαζική συμμετοχή στις 18 & 19/9, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες στις 20/9 και Γενικό Συμβούλιο στις 21/9 (Σάββατο) για να αποφασίσει τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Μετά τις 18-19/9:
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ έχει αποφασίσει, εκτός από τη συμμετοχή στις 18-19/9 πενθήμερη απεργία από 23/9, αν συμμετέχουν και άλλοι κλάδοι. Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε (Γενικό Συμβούλιο), μετά τις 18-19/9 άλλη μία 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Σεπτέμβρη.
Στην  κατεύθυνση αυτή σας καλούμε  
Όλοι στον αγώνα !

Το Δ.Σ.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: