Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ



Το δσ. του συλλόγου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο δντη  εκπ/σης Πειραιά με θέμα τις προτάσεις του για συγχωνεύσεις προς τη μνημονιακή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.
Η διαδικασία αυτή γίνεται κάθε χρόνο και αφορά εκτός από συγχωνεύσεις και ιδρύσεις σχολείων και πρόκειται για την προσωπική πρόταση του δντη εκπ/σης. Θα ακολουθήσουν οι προτάσεις των ΔΕΠ και των δημοτικών συμβουλίων των δήμων Κερατσινίου και Περάματος προς την περιφέρεια και του Υπουργείο.
Από τη συνάντηση έγινε φανερό ότι προτίθεται να προτείνει αρκετές (περίπου 15, αφορά σχολεία και τμήματα σχολείων), οι οποίες θα στερήσουν περίπου 30 οργανικές θέσεις συναδέλφων στον Πειραιά. Αν συνυπολογίσουμε και τα ολοήμερα ο αριθμός θα φτάσει τους 50, δίχως τις ειδικότητες.
Για το σύλλογό μας προτείνει τη συγχώνευση του 5ου με το 22ο Κερατσινίου ως συναυλιζόμενα υποβιβάζοντας τα τμήματα από 18 που είναι σήμερα σε 12. Τέλος προτείνει την αύξηση των οργανικών κατά 3 στο 2ο Δ.Σχ. Περάματος και την κατάργηση μιας οργανικής θέσης στο 4ο Δ.Σχ. Περάματος.
Εμείς δηλώσαμε με έντονο φραστικό τρόπο την αντίθεσή μας ως προς το χάσιμο των οργανικών θέσεων και τον καταστήσαμε συνυπεύθυνο μαζί με τους μνημονιακούς υπουργούς της κυβέρνησης που στόχο έχουν να στείλουν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην απόλυση το καλοκαίρι. Τον καταγγείλαμε ότι ακολουθεί τη λογική των αριθμών, αγνοώντας ότι πίσω από αυτούς βρίσκονται μαθητές, εργαζόμενοι και γονείς και εν τέλει η υπεράσπιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Τέλος δηλώσαμε ότι σύντομα η πρότασή του θα βρει απέναντί του τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές τους γονείς και την τοπική κοινωνία.
Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τις ΔΕΠ, τον δήμαρχο και τις δημοτικές  παρατάξεις να απαντήσουν άμεσα σε αυτή τη διαδικασία, ανατρέποντας τώρα αυτή την πρόταση και αύριο οποιαδήποτε άλλη παρόμοια από όπου  και αν τεθεί.                                                  

                                                            Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: