Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6:00ΜΜ (Π. Τσαλδάρη-Κερατσίνι- στο σημείο της δολοφονίας του Π.Φύσσα)ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Το Σάββατο 25/1 και ώρα 11:00 π.μ. έγινε φασιστική επιδρομή από 100 περίπου Χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι. Τα φασιστοειδή με εμετικά συνθήματα κινήθηκαν στην οδό Π. Τσαλδάρη όπου έγινε η δολοφονία από τους ομοϊδεάτες τους, του Π. Φύσσα. Φτάνοντας στο χώρο της δολοφονίας, διέλυσαν ό,τι υπήρχε και θύμιζε το γεγονός. Αφού κατέστρεψαν με ιδιαίτερο μένος το πανό του συλλόγου δασκάλων Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», κατευθύνθηκαν μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης στην πλατεία Λαού και επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα στον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης «Ρεσάλτο». Τα φασιστοειδή ύστερα από μάχη που έγινε απωθήθηκαν από τα ελάχιστα μέλη που υπήρχαν αυτή την ώρα στο στέκι, και άρχισαν να διαλύονται στην πόλη. Από θαύμα γλίτωσε μικρό παιδάκι γειτονικού διαμερίσματος, αφού οι πέτρες που πετούσαν διέλυσαν κυριολεκτικά τα τζάμια του γειτονικού σπιτιού με το «Ρεσάλτο».
Κατά τη διάρκεια της πορείας τους κατέστρεψαν όσα πανό του συλλόγου δασκάλων βρέθηκαν στο δρόμο τους, απευθύνοντας απειλές προς το σωματείο μας και τους δασκάλους.
Για άλλη μια φορά  επισημαίνουμε τα εξής:
Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πρόκειται για ακόμη μια επίθεση πολιτικού, ταξικού, ρατσιστικού μίσους, ενός μίσους που ξεκινά από τη νομιμοποίησή του στις πολιτικές της «μηδενικής ανοχής στη λαθρομετανάστευση», το χτύπημα των πολιτικών εκφράσεων, το χτύπημα στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, και καταλήγει στις φασιστικές συμμορίες, που αναλαμβάνουν την πρακτική εφαρμογή τους. Μετανάστες, εργάτες, πρωτοπόροι στους ταξικούς αγώνες, μένουν απροστάτευτοι στη ρατσιστική και φασιστική βία των ναζιστών της Χ.Α.
Οι τέτοιου είδους φασιστικές δολοφονικές  επιθέσεις  θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους. Η πόλη του Κερατσινίου πρέπει να απομονώσει αυτά τα στοιχεία που στοχεύουν να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του  λαού για τη συνολική ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε άτομο να μην επιτρέπει τέτοιες επιθέσεις και να τις καταδικάζει.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να μας θυμίσει ότι ο φασισμός είναι εδώ. Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη ενάντιά του, αταλάντευτα, δυναμικά άφοβα. Ο φασισμός και οι φασίστες να γυρίσουν στις τρύπες της ιστορίας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Εδώ και καιρό ο σύλλογός μας έχει στοχοποιηθεί από τους φασίστες της ΧΑ. Το σχίσιμο των πανό του συλλόγου με οποιοδήποτε περιεχόμενο, οι φραστικές επιθέσεις γονιών σε συναδέλφους για το περιεχόμενο των μαθημάτων που έχουν σχέση με τις φασιστικές τους αντιλήψεις, οι παρεμβάσεις σε δ/ντες για τις επιλογές θεατρικών παραστάσεων, αποτελούν μέρος των επιθετικών τους προθέσεων. 
Ένα ενιαίο παλλαϊκό αντιφασιστικό μέτωπο μπορεί να ανατρέψει και να νικήσει το φασισμό. Η ιστορία  έδειξε το δρόμο της νίκης, εμείς πρέπει να τον συνεχίσουμε.
Ο σύλλογός μας και με αφορμή τα γεγονότα του Σαββάτου που προαναφέραμε σας καλεί σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.
  
Στην πορεία συμμετέχουν ο σύλλογος εκπ/κων ΠΕ “Πρόοδος”,
          ο Α' σύλλογος εκπ/κων ΠΕ Πειραιά “Ρήγας Φεραίος”,
                       ο σύλλογος εκπ/κων ΠΕ ΝίκαιαςΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6:00ΜΜ
(Π. Τσαλδάρη-Κερατσίνι- στο σημείο της δολοφονίας του Π.Φύσσα)

                                                        

                                                                  Για το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: