Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δράσεις του συλλόγου ενάντια στην αξιολόγηση

  
   Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, σύμφωνα και με όλες τις ψηφισμένες θέσεις της ΓΣ, δηλώνει την αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να επιβάλλει σε όλα τα σχολεία, τον αντιδραστικό θεσμό της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και να προχωρήσει στην ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.  
   Θεωρούμε ότι, με την αξιολόγηση και με τις σημερινές συνθήκες, της καπιταλιστικής κρίσης και της αποδόμησης, του δημόσιου σχολείου, επιχειρείται να αθωωθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αφού η αξιολόγηση επιχειρεί να μεταφέρει τα ταξικά αποτελέσματα της πολιτικής της Ε.Ε.-επιχειρήσεων-κυβέρνησης στο μαθητή, στον εκπαιδευτικό, στο γονιό, στη σχολική μονάδα.
  Ζούμε σε μια εποχή που πλήττονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και υποβαθμίζεται – απαξιώνεται ο εκπαιδευτικός κι ο παιδαγωγικός του ρόλος, όπως εκφράζεται από:
• Τη μορφωτική υποβάθμιση και τη συνεχή αύξηση της μαθητικής διαρροής.

• Την οικονομική του εξαθλίωση και την επιστημονική υποβάθμιση.
• Την πολιτική της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων και την επιχείρηση σύνδεσής της με τη χρηματοδοτική ικανότητα των δήμων (αλλά και των επιχειρήσεων και των ίδιων των γονέων).
• Την πολιτική των μηδενικών διορισμών μόνιμων και των ελάχιστων προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών τακτικού προϋπολογισμού, που έχει ως αποτέλεσμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία μας.
• Τις υποχρεωτικές και εκβιαστικές μετακινήσεις από βαθμίδα σε βαθμίδα και από περιοχή σε περιοχή, την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο τομέα και επομένως και για τους εκπαιδευτικούς.

Επιχειρούν :
1. Να υποβαθμίσουν και να συρρικνώσουν τη Δημόσια Δωρεάν παιδεία.
2. Να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία.
3. Να δημιουργήσουν τις νέες «δεξαμενές» κινητικότητας – απόλυσης και να καθηλώσουν μισθολογικά τους εκπαιδευτικούς με βάση τη σύνδεση της αξιολόγησης με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και τις ποσοστώσεις του. Θυμίζουμε επίσης ότι μέχρι το 2015 δεν θα υπάρχει καμία μισθολογική εξέλιξη στους μισθούς μας.
4. Να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών συνδέοντας την αξιολόγηση με το νέο πειθαρχικό δίκαιο.
    Συνάδελφοι.
   Η ατομική αξιολόγηση είναι γνωστό ότι δεν θα έχει κανένα όφελος σε μας. Είναι σαφές ότι τα ατομικά “όχι” θα υπαγορεύσουν το δυναμικό συλλογικό μας “όχι”. Η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας με τα συλλογικά “όχι” θα μπλοκαριστεί.
Αλήθεια τι θα στείλουν οι δ/ντες όταν κανένας δεν εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία; Θα μας απολύσουν όλους;  
   Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς άλλους οι οποίοι έχουν αναφερθεί αρκετές φορές στα πλαίσια των αγώνων μας για την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση ο σύλλογός μας προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις: 


  • Συμπληρώνουμε με υπογραφές το κείμενο της ΔΟΕ που στέλνουμε και είχε συμφωνηθεί αρχικά ομόφωνα. (Σχετικά με ερωτήματα συναδέλφων, για κείμενο και υπογραφή κειμένων ανά παράταξη, ο σύλλογος δε συμμετέχει)
  • Έκτακτη Γ.Σ στις 2:00 το μεσημέρι στις 23 /01 στο 5ο Δ.Σχ. Κερατσινίου.
  • Σύσκεψη με τους/ τις συναδέλφους δ/ντες/ δ/ντριες στις 15/01 (12ο Δ.Σχ. Κερατσινίου) και 17/01 (τις συν/φους προϊστάμενες των νηπιαγωγείων στο 12 Δ.Σχ. Κερ/νίου).
  • Συνάντηση με σχολικούς συμβούλους 31/01.
  • Σχετικά με την συμμετοχή στη συγκρότηση « ομάδων εργασίας » που προβλέπει η σχετική εγκύκλιος στις σχολικές μονάδες καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις σχετικές « ομάδες εργασίας » και τους συλλόγους διδασκόντων να μην συγκροτήσουν καμία          « ομάδα εργασίας ». Επισημαίνουμε ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να θέσει υποψηφιότητα στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου ή του Νηπιαγωγείου για συμμετοχή στις « ομάδες εργασίας ».
  • Καλύπτει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους με στάσεις εργασίας για τη μη συμμετοχή τους αλλά και για την παρεμπόδιση στις συνεδριάσεις των « ομάδων εργασίας » όπου αυτές τυχόν συσταθούν.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε τυχόν πιέσεις απ' όπου κι αν προέρχονται. Όσοι εμπλεκόμενοι φορείς κινηθούν στην κατεύθυνση οποιασδήποτε πίεσης προς τους συναδέλφους θα μας βρουν μπροστά τους.
  • Συνεχίζουμε να μπλοκάρουμε τα σεμινάρια, όπου κι αν προγραμματιστούν. 

                                          Για το δ.σ.


                                    


Δεν υπάρχουν σχόλια: