Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυνάδελφοι, συναδέλφισσες
  Πραγματοποιήθηκε χτες, 15/01/2014, συνάντηση του δσ του συλλόγου, με τους δ/ντες των σχολείων με θέμα την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Στη συνάντηση ανταποκρίθηκε η συντριπτική τους πλειοψηφία, κάτι που αποδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος, αλλά και την κρισιμότητα των συνθηκών.
  Από την πλευρά του συλλόγου τέθηκαν οι θέσεις της γενικής μας συνέλευσης για το θέμα της αξιολόγησης, που δεν είναι άλλες από ένα μεγάλο ΟΧΙ εδώ και χρόνια. Αναλύθηκε εκτενώς η κατεύθυνση και ο ρόλος της αξιολόγησης μέσα στις συνθήκες της καπιταλιστικής επίθεσης όπου θα κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς ως μηχανισμός αύξησης των ταξικών ανισοτήτων. Αναδείχθηκαν οι συνέπειες στην καθημερινότητα των σχολείων, αλλά και οι αντιφατικές ρυθμίσεις που υπάρχουν στο ΠΔ και πρόκειται να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικά ανταγωνιστικού κλίματος στο εργασιακό περιβάλλον.
 Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι συνάδελφοι δ/ντες είναι μέλη του συνδικάτου και θεωρούμε ότι θα στρατευθούν στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση όπως έχει γίνει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. Τέλος ζητήθηκε να μην ασκηθούν πιέσεις στους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στις ομάδες εργασίας και να υπογράψουν το κείμενο άρνησης της αξιολόγησης που έχει στείλει η ΔΟΕ, αν και ήδη έχει υπογραφεί από πολλούς.
  Από την πλευρά των συναδέλφων δ/ντων, εκφράστηκαν  προβληματισμοί σχετικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης, τις αντιφάσεις της, τους στόχους και τη λειτουργία της, καθώς και για την αντιμετώπιση του θέματος σε σχέση με τους γονείς. Τέλος υπήρξε προβληματισμός για τον τρόπο αντίδρασης, το χρόνο και την ένταση που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η αντίσταση.    
  Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Θεωρούμε βέβαιο ότι η προσπάθεια ανατροπής αυτής της πολιτικής, αλλά και της αξιολόγησης, όπως και τις άλλες τρεις φορές θα ανατραπεί. Η δημοκρατία και η ελευθερία στα σχολεία θα επικρατήσουν με τους αγώνες μας. Αυτό δείχνει η ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος των δασκάλων. Αυτή τη δημοκρατία και την ελευθερία παραλάβαμε από τους αγώνες των προηγούμενων γενεών συναδέλφων, και αυτές έχουμε την  υποχρέωση να διατηρήσουμε και να διευρύνουμε για τις επόμενες γενιές συναδέλφων. 
                                                 Από το δ.σ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: