Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Για τη συνέλευση του συλλόγου

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

   Καταγγέλλουμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά κο Οικονόμου, ο οποίος έχοντας λάβει γνώση του αιτήματος μας για παροχή άδειας για την Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου μας, από την Τετάρτη 16 Απριλίου, απάντησε αρνητικά (τηλεφωνικά, γραπτά δεν έχει απαντήσει ακόμα ...) τη Δευτέρα 12 Μάη, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά την αποτελεσματικότερη διαδικασία ενώ παράλληλα πλήττονται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
  Για 31, συνεχή, χρόνια κάτω από την πίεση των συνδικάτων η εφαρμοζόμενη πρακτική της διοίκησης της εκπαίδευσης ήταν η χορήγηση των αδειών, για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων τους και στις αρχαιρεσίες που προβλέπονται από τα καταστατικά τους.  Η αδιαμφισβήτητη μέχρι σήμερα παροχή διευκόλυνσης για τη διενέργεια γενικών συνελεύσεων εντός του ωραρίου εργασίας, καταδεικνύει ότι το δικαίωμα αυτό είχε καταστεί “κεκτημένο”. Πρόκειται για κεκτημένο δικαίωμα ενημέρωσης, διαβούλευσης, συνδιαμόρφωσης, αλλά  και συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων.
   Ο φασισμός της κυβέρνησης έχει βάλει στόχο και το συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με τους δντες εκπ/σης που υλοποιούν τις πιο μαύρες πολιτικές. Αυτοί που καταργούν το δικαίωμα όταν για πολλά χρόνια έκαναν χρήση του (αλήθεια πήγαν κάποια φορά σε μέρα συνέλευσης να κάνουν μάθημα;), κόπτονται για το καλό των μαθητών, όταν κλείνουν τα μάτια τους αδιαφορώντας για τα κενά, για την υποχρηματοδότηση, για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών, τα μεγάλα τμήματα, τις μετακινήσεις εκπ/κων.
  Δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα τους έχει διαγράψει πρακτικά και ηθικά από τις τάξεις του και τους έχει παραδώσει στις μαύρες σελίδες του επιθεωρητισμού. 
  Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι και στην εκπαίδευση προσπαθούν να εφαρμόσουν την τακτική του ''σοκ και δέος'', όμως ο αυταρχισμός έχει κοντά ποδάρια. Έμπρακτα αποδεικνύουν μ' αυτές τις επιλογές την απομόνωση στην οποία βρίσκονται στους χώρους της παιδείας, όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία.
Δεν τους φοβόμαστε. Οι μέρες της νίκης πλησιάζουν ενάντια στο μαύρο και σκοτεινό που υπηρετούν.  

   Ως απάντηση στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας,  σας καλούμε σε μαζική συνέλευση την Πέμπτη 15 Μάη στις 14.30, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου  (Ταϋγέτου 8, ισχύει η ΗΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: