Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση του συλλόγου

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

  Το ΥΠΑΙΘ προετοιμάζεται να καλέσει αιφνιδιαστικά τους Διευθυντές των σχολείων σε σεμινάρια για την ατομική αξιολόγηση, τις τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς. Η γραμμή του ΥΠΑΙΘ είναι γραμμή ΑΚΡΑΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ στα μορφωτικά διακαιώματα των παιδιών, είναι γραμμή καταιγιστικών μέτρων απέναντι στην αντίσταση του εκπαιδευτικού σώματος, και  γραμμή διάλυσης του Δημόσιου σχολείου. Οι ακριβοπληρωμένοι «εκτελεστές» με τις γραβάτες, φτιάχνουν ηλεκτρονικές φόρμες, βομβαρδίζουν τα σχολεία με «κουτάκια», απειλούν τους εκπαιδευτικούς εκφοβίζοντας με  απειλές κι ηττοπάθεια. Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι πλασιέ του σχολείου της αγοράς.
  Για να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού σώματος, δε διστάζουν να διαλύσουν τα σχολεία και τους Συλλόγους Διδασκόντων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Αδιαφορούν για τις εκδηλώσεις,τις γιορτές, τα θεατρικά που έχουν ετοιμαστεί, για τον κόπο και τη συλλογική προσπάθεια μαθητών και εκ/κών, ούτε βέβαια νοιάζονται για τα ενδεικτικά και την ομαλή μετάβαση των μαθητών στο Γυμνάσιο.
 Ένα στόχο έχουν: ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ με μία μέθοδο: ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ. Να μας κάνουν δούλους της πολιτικής των χορηγιών, των κουπονιών, του ανταγωνισμού και της
ανθρωποφαγίας, της κατάταξης και κατηγοριοποίησης των σχολείων.

Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Παντού σε όλη τη χώρα μπλοκαρίστηκαν τα σεμινάρια που επιχειρήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μόλις το 15% των Διευθυντών παρουσιάστηκαν σε αυτά.
Ø  Το Δ. Σ του Συλλόγου μας καλεί τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων να μη λάβουν μέρος στα σεμινάρια αυτά, όταν κληθούν,  συμμετέχοντας μαζικά στην ανοιχτή  48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, για το σκοπό αυτό.
Ø  Καλεί τους Σχολικούς Συμβούλους να μην γίνουν εισηγητές σε σεμινάρια που έχουν σχέση με την ατομική αξιολόγηση και να κάνουν χρήση της απεργίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για να απέχουν από αυτή τη διαδικασία.
Ø  Καλεί Διευθυντές και Σχ. Συμβούλους να αναλογιστούν ότι οι νόμοι και τα διατάγματα της αξιολόγησης αποτελούν τομή που θα οδηγήσει στη μετάλλαξη του ρόλου τους, καθιστώντας τους νέους «επιθεωρητές».  Να σταθούν στο ύψος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου,  να εμποδίσουν την αναβίωση του επιθεωρητισμού και να ΜΗ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ της ατομικής αξιολόγησης. Ήρθε η ώρα να πάρουν και έμπρακτα θέση απέναντι στην αξιολόγηση των απολύσεων, της κατηγοριοποίησης σχολείων - εκπαιδευτικών - μαθητών, των νέων συμπτύξεων και συγχωνεύσεων, της εργασιακής - εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής υποταγής, της προώθησης του σχολείου της αγοράς και να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτήν την απαξιωτική προς τη Δημόσια παιδεία, πολιτική. Ας αναλογιστεί ο καθένας, πέρα από τη συλλογική και την προσωπική του ευθύνη.
Ø  Καλεί όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα για τη συμμετοχή τους σε στάση εργασίας, για την ακύρωση στην πράξη κάθε προσπάθεια εφαρμογής των διαδικασιών της Αξιολόγησης, την οποία θα κηρύξει αμέσως μόλις κοινοποιηθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των σεμιναρίων.
Ø  Ο Σύλλογός μας με ανακοίνωσή του που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του και θα σταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των σχολικών μονάδων θα ενημερώσει άμεσα για την κήρυξη στάσης εργασίας και συγκέντρωσης στους χώρους διεξαγωγής των σεμιναρίων προκειμένου με τη μαζική συμμετοχή μας να ακυρώσουμε την  πραγματοποίησή τους έστω και αν ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή.
              Όλοι μαζί ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης.
            Όλοι μαζί βάζουμε φραγμό στα καταστροφικά σχέδιά τους για τη διάλυση του Δημόσιου  Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: