Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Συμμετοχή Συλλόγου Εκπαιδευτικών στην Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 29/8/2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου -Περάματος “Ν. Πλουμπίδης” καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της κάλυψης των τεράστιων κενών και ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό που παρατηρείται στα Δημόσια Σχολεία της χώρας τα τελευταία χρόνια και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 29/8/2014 στις 11 το πρωί, προκειμένου να διεκδικήσουμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.
Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, (Ιούνιος 2014) πιστή στην εφαρμογή των ίδιων πολιτικών διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, με επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθεί να πείσει την κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς ότι “θέλει” να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των τεράστιων κενών και ελλείψεων στην εκπαίδευση με χιλιάδες προσλήψεις ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών (αναπληρωτών) μέσα από πιστώσεις του Γ. Κ. Π. και του Ε. Σ. Π. Α.  ανακοινώνοντας ότι θα χρειαστούν 22.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (συνολικά για την πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπ/ση), χωρίς να δεσμεύεται για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών και αποφεύγοντας να δεσμευτεί έστω για την έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών εκπ/κών, ώστε στις 11 Σεπτέμβρη να υπάρχουν εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία και να μπορούν αυτά να λειτουργήσουν.

Καλούμε τα μέλη μας, τους γονείς των μαθητών μας,τους συλλόγους Π.Ε.,τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για να μην επιτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, ούτε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους συναδέλφους μας που καλύπτουν  πάγιες ανάγκες μέσα σε ένα καθεστώς συνεχούς ομηρίας.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην αναλαμβάνουν να διδάξουν γνωστικά αντικείμενα εκτός του κλάδου τους, αφήνοντας  πολλούς συνάδελφους  μας καθηγητές ειδικοτήτων να οδηγηθούν ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

        Η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απαιτεί ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ και κάλυψη όλων των κενών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι όπως ευαγγελίζεται το Υπουργείο Παιδείας μέσω των παράλληλων αναθέσεων και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.                       ΟΧΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !
ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 – 8 – 2014 ΣΤΙΣ 11:00π.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: