Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ




Την Τετάρτη 10/09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου με το  νέο δήμαρχο Περάματος κ. Λαγουδάκη.
Ύστερα από πολύωρη συζήτηση εφ' όλης της ύλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, ο δήμαρχός μας ανέφερε τα ακόλουθα:
Κάτω από την πίεση του δσ και παλινωδώντας αρκετά, («δεν δεσμεύομαι ότι θα αποδοθούν… δεν δεσμεύομαι για το χρόνο») αποδέχτηκε τελικά το χρέος προς τα σχολεία και συμφώνησε στο ύψος του (200.000 από παλιές οφειλές, 190.000 λειτουργικές δαπάνες του 2014, 15000 από θέρμανση του 2013, οφειλές της δημοτικής αρχής Ζουμπούλη).
ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ.
Για τη μία δόση που είπε ότι υπάρχει στα ταμεία του δήμου, δικαιολογήθηκε ότι πρέπει να γίνει δημοτικό συμβούλιο πρώτα, αποδεικνύοντας την άγνοιά του για τη διαδικασία εκταμίευσης.
Για τις δαπάνες επισκευών και συντήρησης είπε ότι θα τις διαχειρίζεται ο δήμος δίχως την εμπλοκή της ΔΕΠ, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά τη δημαρχιακή λογική της απόκρυψης των χρημάτων, την επιλογή πελατειακών σχέσεων, κάτι που για πολλά χρόνια ταλανίζει τη διαχείριση αυτών των δαπανών.
Για τις οφειλές που υπάρχουν στα ταμεία των σχολείων, που είχαν πληρώσει τις καθαρίστριες δεν το γνώριζε.
Έκανε κριτική στους δντες ότι δεν αξιοποιούν σωστά τα χρήματα σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων. Του υπενθυμίσαμε ότι τα σχολεία λειτουργούν χάρη στην καλή διαχείριση των δντων.
Δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος με τη λογική του «Νιάρχου», αλλά θα σεβαστεί τις επιλογές όσων αρνηθούν το πρόγραμμα.
Για τις ΔΕΚΟ είπε ότι δεν πρόκειται να τις πληρώσει. Παλινωδώντας και πάλι πρότεινε ότι αν θέλουμε να αναλάβει τα χρέη, να εξοφληθούν αυτά μέσα από τις 200.000 οφειλές παλαιών ετών. Εμείς είπαμε ότι θα το συζητήσουμε και θα απαντήσουμε.
Θεώρησε συλλήβδην ότι οι καθαρίστριες έχουν προσληφθεί με «πελατειακές» σχέσεις και πως με τη νέα χρονιά θα τις αλλάξει.
Σχετικά με την ενίσχυση δομών αλληλεγγύης που θα αναπτύξει ο δήμος με βάση τα χρήματα της περιφερειακής διοίκησης φάνηκε να μην έχει καθαρό σχέδιο και είπε ότι θα μας ενημερώσει αργότερα.
Για τα νήπια είπε ότι θα κοιτάξει το θέμα του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί για την ανοικοδόμηση του 3ου νηπιαγωγείου στην Ιερολοχιτών και θα μας απαντήσει.
Ζητήσαμε και είπε ότι θα φροντίσει για τον εμβολιασμό των παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς και για τα παιδιά που δεν μπορούν να βγάλουν χαρτί για τη γυμναστική.

Συνάδελφοι,
 θεωρούμε ότι η συνάντηση δεν χαρακτηρίζεται θετική αφού στα κύρια ζητήματα δεν είχαμε θετικές τουλάχιστον δεσμεύσεις.
Το επόμενο διάστημα ο σύλλογός μας συνεπής στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και τη διεκδίκηση των οφειλών όπως και στο παρελθόν, θα αναπτύξει πολύμορφες δράσεις πίεσης.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: