Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο τύπου των Συλλόγων εκπαιδευτικών Π. Ε.


 Α’ Αθηνών, «Αθηνά», Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αν. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Αριστοτέλης», «Γληνός», «Κ. Σωτηρίου», Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Νίκαιας-Πειραιά, Ν. Σμύρνης, «Παρθενώνας», Πρόοδος, Χαϊδαρίου


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/10/2014 στα γραφεία της ΔΟΕ σύσκεψη – συνάντηση των Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων της Αττικής (μελών των παραπάνω Συλλόγων Π.Ε.) ύστερα από πρόσκληση των Συλλόγων Π.Ε. της Αττικής (και της τελευταίας σύσκεψης συντονισμού τους) με θέμα συζήτησης  την προετοιμασία της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση διευθυντών και εκπαιδευτικών και τη συμβολή τους σε αυτή.

Στη σύσκεψη τα εκπαιδευτικά σωματεία παρουσίασαν την εξέλιξη του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση συνολικά στο δημόσιο και εξέφρασαν τις κοινές τους αποφάσεις με τις οποίες καλούν:
·         Καμία συμμετοχή στις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης, τις οποίες  προωθεί το ΥΠΑΙΘ με γοργούς ρυθμούς, ως εργαλείο για να υλοποιήσει την πολιτική της αποδόμησης της Δημόσιας Παιδείας, του κλεισίματος σχολείων, των απολύσεων εκπαιδευτικών, της εφαρμογής του νέου μισθολογίου.
·         Τους συλλόγους διδασκόντων να μην τροφοδοτούν το Παρατηρητήριο της ΑΕΕ, να μην συντάσσουν σχέδια εργασίας, να μην υλοποιούν καμία διαδικασία αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης, κάνοντας χρήση της απεργίας-αποχής, την οποία έχουν προκηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.
·         Τους διευθυντές να μη συμμετάσχουν στο νέο γύρο της «εξ’ αποστάσεως», όσους έχουν συμμετάσχει να αποσύρουν τις εργασίες τους, να μη δεχτούν να αξιολογηθούν και να αξιολογήσουν κάνοντας, αντίστοιχα, χρήση της απεργίας-αποχής, την οποία έχουν προκηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι παριστάμενοι διευθυντές και διευθύντριες.
Τη σύσκεψη απασχόλησε ιδιαίτερα η προβολή των αρνήσεων συμμετοχής στην εξ’ αποστάσεως σε πανελλαδικό επίπεδο ώστε να μη μείνουν ως ατομικές ενέργειες αλλά να εναχθούν οργανικά και μάχιμα στο συνολικό αγώνα ολόκληρου του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση, η απαίτηση η ΔΟΕ να πάρει πρωτοβουλίες για να διευρυνθεί ο αριθμός των αρνήσεων συμμετοχής και με απόσυρση των εργασιών από όσους έχουν συμμετέχει. Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι το έγγραφο του περιφερειακού διευθυντή δεν αποτελεί διαταγή και δεν μπορεί να επιφέρει επιπτώσεις στην υπαλληλική ιδιότητα.


Η συζήτηση κατέληξε στους παρακάτω άξονες :

1.      Εκφράστηκε σαφώς η κοινή απόφαση των σωματείων και των παραβρισκόμενων Δ/ντών να αντιπαλέψουν με αποφασιστικότητα την εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης. Συνεχίζουμε – επιμένουμε στην απόφαση για αποχή από τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης που προωθεί το ΥΠΑΙΘ ως εργαλείο για να υλοποιήσει την πολιτική του κλεισίματος σχολείων, των απολύσεων εκπαιδευτικών, της εφαρμογής του νέου μισθολογίου. Οι Δ/ντές δήλωσαν ότι συνεχίζουν – επιμένουν στη μη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση καλώντας και όσους Δ/ντές έχουν κάνει την εξ αποστάσεως επιμόρφωση να ανακαλέσουν τις εργασίες που έχουν καταθέσει και να συνταχθούν μαζικά με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ για απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία. Οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. θα διακινήσουν και θα αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους συγκεκριμένη φόρμα – δήλωση που θα συμπληρώνουν οι Δ/ντές που δε συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση και θα αποστέλλουν στις Δ/νσεις Π.Ε. με κοινό πρωτόκολλο.

2.      Οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. και η Δ.Ο.Ε. να αναλάβουν την έκδοση ανακοινώσεων – δελτίων σχετικά με την αποχή των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων ανά περιοχή από την εξ αποστάσεως επιμόρφωση και από κάθε αξιολογική διαδικασία και να υπάρχει συντονισμός με τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. της επαρχίας (ήδη υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις αποχής από την εξ αποστάσεως επιμόρφωση και από κάθε αξιολογική διαδικασία από συσκέψεις Δ/ντών Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. της επαρχίας – Ηράκλειο Κρήτης, Πρέβεζα κ.α.) με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων και τη διάλυση του πέπλου φημών και παραπληροφόρησης που διαχέει το ΥΠΑΙΘ ότι ο καθένας δίνει τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση μόνος του.
3.       Να συγκληθεί ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ σύσκεψη των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων με απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και να προσκληθούν όλοι οι Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων από την ομοσπονδία να μη συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση και σε καμία αξιολογική διαδικασία με βάση τις αποφάσεις του κλάδου και υλοποιώντας την απόφαση για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.
4.      Να συλλεχθούν και να δημοσιοποιηθούν υπογραφές εκπαιδευτικών με προτεραιότητα σε όσες/όσους είναι συνδικαλιστικά στελέχη σε δήλωση–κείμενο που ξεκίνησε να υπογράφεται κατά τη διάρκεια της ολομέλειας των Προέδρων των Συλλόγων Π. Ε. – μελών της Δ.Ο.Ε. που έγινε στις 6 – 10 – 2014 και αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι υπογράφοντες δε θα συμμετάσχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ και δε θα αξιολογήσουν συναδέλφους ούτε θα δεχτούν να αξιολογηθούν (το κείμενο – δήλωση υπογραφών διακινείται ήδη από τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.)
5.      Οι τακτικές Γ.Σ. των Συλλογών Εκπ/κών Π. Ε. που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα να είναι γενικές συνελεύσεις μάχης που θα οργανώσουν και  προωθήσουν το μπλοκάρισμα – ανατροπή της αξιολόγησης – χειραγώγησης που επιχειρεί να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ



ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: