Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Σύλλογων ΠΕ Πειραιά: Κερατσινίου – Περάματος “Ν.Πλουμπίδης”, Πειραιά “Πρόοδος”, Σύλλογος Α' Πειραιά “Ρήγας Φεραίος”


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 Στη συνάντησή μας, σήμερα 18/11/2014, με τον Δ/ντη Εκ/σης Πειραιά, κ Οικονόμου, αφού θέσαμε το βασικό πλαίσιο για τη λογιστική αντιμετώπιση των κενών και της κάλυψής τους,  εστιάσαμε στις μεταταγμένες συναδέλφισσες, ειδικότητας ΠΕ 05, οι οποίες καλούνται να συμπληρώνουν ώρες σε ολοήμερα τμήματα, χωρίς να υπάρχουν αιτήσεις από γονείς μαθητών/τριών της Ε' και ΣΤ' τάξης.
  Ο προφανής λόγος είναι να  ελευθερωθούν ώρες δασκάλων που απασχολούνται στο ολοήμερο και αυτοί   με τη σειρά τους  να καλύψουν  κενά στην πρωινή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
  Καταδεικνύοντας την παράνομη και πλήρως αντιπαιδαγωγική τοποθέτηση των συναδελφισσών σε αυτά,  ως απάντηση λάβαμε ότι “αν δεν υπάρχουν τέτοια αιτήματα από γονείς,την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Πειραιά  και θα τις απαλλάξει” .
  Είναι προφανές,  ότι τέτοια αιτήματα από γονείς δεν υπάρχουν κι ο Δ/ντης Εκπ/σης το γνωρίζει καλά, εφόσον οι αιτήσεις για τα ολοήμερα τμήματα ολοκληρώνονται τον  Ιούνιο. Σύμφωνα δε με τη νομοθεσία του ολοήμερου, τα μαθήματα τα εγκρίνει ο σύλλογος διδασκόντων και λειτουργεί με τις δηλώσεις των γονέων. Επιπρόσθετα στην προκειμένη περίπτωση οι τοποθετήσεις έγιναν χωρίς την έγκαιρη ενημέρωσή των εκπ/κων ειδικοτήτων.
 Παρά τις πιέσεις των συλλόγων και των εκπροσώπων του ΔΣ της ΔΟΕ, η κατάργηση αυτής της παράνομης και αντιπαιδαγωγικής  πράξης να ισχύει από αύριο, ο Δ/ντης Εκπ/σης αρνήθηκε  να την υλοποιήσει, με πρόσχημα ότι δεν προλαβαίνει εφόσον θα απουσιάσει στο εξωτερικό.


 Προασπίζοντας  τα εργασιακά δικαιώματα των μεταταγμένων εκπ/κων, ΠΕ05, οι παραπάνω  σύλλογοι κηρύσσουμε στάση  εργασίας από την Τετάρτη 19/11- έως και την Παρασκευή 21/11- για τις διδακτικές  ώρες που καλούνται να πραγματοποιήσουν οι συναδέλφισσες γαλλικών στα  ολοήμερα τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: