Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής κομμουνιστής δάσκαλος Κώστας Παπλωματάς
Με ιδιαίτερη οδύνη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας συνάδελφο και σύντροφο Κώστα Παπλωματά, που εντελώς αναπάντεχα έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή, σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Κ. Παπλωματάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, ήταν γνωστός και αγαπητός στον εκπαιδευτικό κόσμο και το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα για το ήθος του, τη σκέψη του, τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητά του, ήταν παράδειγμα εργατικού πολιτισμού και ακεραιότητας!


  Δάσκαλος-παιδαγωγός με όραμα για τη δημόσια παιδεία και για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ισότητας και δικαιοσύνης. Πρωταγωνιστής απ’ όποια θέση κι αν τον έταξε το κίνημα στους αγώνες για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών, στις μάχες για αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων.
  Θα είναι πάντα παρών στη σκέψη και τους αγώνες μας ως παράδειγμα δασκάλου και αγωνιστή!

  Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους συντρόφους του.


  Καλό ταξίδι, Σύντροφε Κώστα
!

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει αύριο Τρίτη 20/1, 4μ.μ. στην εκκλησία των Ταξιαρχών στο Περιστέρι (Σαρανταπόρου και Β. Αλεξάνδρου, απέναντι από το ΙΚΑ Περιστερίου)και η κηδεία στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: