Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία στις 07/02 στο Κερατσίνι

           
     1,5 χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής γυροφέρνουν στον τόπο του εγκλήματος…
    Την Κυριακή 25/01, ανήμερα των εκλογών μέλη της Χ.Α. έκαναν την εμφάνισή τους στο 5ο Δημοτικό Σχ. Κερατσινίου, καλυμμένοι με τον μανδύα του “νόμιμου πολιτικού κόμματος”, με τραπεζάκι και προεκλογικό υλικό.
    Η προκλητική τους παρουσία λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα, έλαβε την   άμεση αντίδραση από μερίδα παρευρισκομένων αντιφασιστών, απομονώνοντάς τους και δείχνοντας πως και εκεί, αν μη τι άλλο, είναι ανεπιθύμητοι. Οι εκπρόσωποι της Χ.Α. κάλεσαν τη γνωστή ομάδα κρούσης τους, η οποία όταν εμφανίστηκε, άρχισε τους τραμπουκισμούς και τα χτυπήματα προς όλους τους παρευρισκόμενους. Γρονθοκόπησαν μέλη - εκπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατοίκους της περιοχής. Η απάντηση του κόσμου που βρισκόταν εκεί ήταν άμεση και αποφασιστική με αποτέλεσμα οι Χρυσαυγίτες να τραπούν σε φυγή!
  Σε ρόλο παρατηρητή, για άλλη μια φορά και προστάτη της Χ.Α. ήταν η αστυνομία, η οποία παρέμεινε  άπραγη κατά το συμβάν  και επενέβη μόνο αφού αυτό είχε λήξει. Όσοι αυτόπτες μάρτυρες δε, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα να υποβάλλουν μηνύσεις στους γνωστούς τραμπούκους, βρέθηκαν κρατούμενοι παράνομα, για αρκετές ώρες με αστείες δικαιολογίες μέχρι που η πίεση του κόσμου που υπήρχε απ’ έξω, ανάγκασε τους αστυνομικούς να τους αφήσουν. Από την άλλη οι θρασύδειλοι φασίστες υπέβαλαν μηνύσεις ενάντια σε αντιφασίστες/στριες, ακόμα και σε νεαρές κοπέλες, για ξυλοδαρμό!
Το θράσος των δολοφόνων της ΧΑ να εμφανίζονται ξανά στο Κερατσίνι, δεν είναι τυχαίο.
Παρά την εγκληματική τους δράση, προσπαθούν να παρουσιάζονται ως “νόμιμο πολιτικό κόμμα”.

                                                          Εμείς όμως δεν ξεχνάμε!
         Δε θα τους αφήσουμε να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους και τις γειτονιές μας.
             Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής δεν χωράνε ούτε στο Κερατσίνι, ούτε πουθενά!       
          Η ανοχή και η ψήφος στη Χ.Α., δε σηκώνει καμία δικαιολογία, είναι απλά  συνενοχή!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Ο σύλλογός μας καλεί  το Σάββατο 07/02 στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, στις 11.00π.μ., με σημείο εκκίνησης το μνημείο της δολοφονίας του Π, Φύσσα, με τους υπόλοιπους φορείς και τις συλλογικότητες του Κερατσινίου και της ευρύτερης περιοχής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: