Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Συλλόγου Κερατσινίου – Περάματος “Ν Πλουμπίδης” στην «Κίνηση για την διαγραφή του χρέους τώρα» - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. της ΔΟΕ


Tο Δ.Σ του Συλλόγου Κερατσινίου – Περάματος “Ν Πλουμπίδης” αποφάσισε πλειοψηφικά τη συμμετοχή του στην «Κίνηση για την διαγραφή του χρέους τώρα» και να στηρίξει τις δράσεις-εκδηλώσεις που θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα για το συγκεκριμένο θέμα.
Συναδέλφισσες/οι του Δ.Σ. της ΔΟΕ
Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές» γίνονται απαιτητικότεροι. Η κατάσταση ασφυξίας που προκαλούν στην οικονομία ΕΕ και ΔΝΤ, οξύνει τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας και σπρώχνει την κυβέρνηση σε συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων, όπως έγινε αυτές τις μέρες με τη 2η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που μεταφέρει υποχρεωτικά τα αποθεματικά των δημόσιων φορέων και των ΟΤΑ στην τράπεζα της Ελλάδος.

 Η συνέχιση και από τη νέα κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) της εξυπηρέτησης του χρέους οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση και διαμορφώνει τους όρους για να κινηθεί στη συνολική οικονομική πολιτική, στα χνάρια των προηγούμενων βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

  Η διαγραφή του χρέους είναι υπόθεση των εργαζομένων και του κινήματος, που πρέπει με τους αγώνες τους να επιβάλουν αυτή την αναγκαία και ρεαλιστική κατεύθυνση.
  Μ’ αυτές τις σκέψεις πιστεύουμε πως πρέπει και το Δ.Σ. της ομοσπονδίας να κινηθεί οργανωμένα στην κατεύθυνση συμμετοχής και στήριξης της « κίνησης για την διαγραφή του χρέους τώρα», όπως ήδη έχουν κάνει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεκάδες σωματεία και κοινωνικές δυνάμεις, διεκδικώντας την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους:

Να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση – πορεία της «Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους τώρα» τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, ημέρα που θα συνεδριάσει το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: