Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή 10/7 στις 19:00 στα Προπύλαια και την Κυριακή 12/7 στην πλατεία Συντάγματος ( προσυγκέντρωση στις 19.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη) Καμία υποχώρηση - ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων


Η εμμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην «ευρωπαϊκή προοπτική» πάση θυσία, σέρνει τις ανάγκες των εργαζόμενων και την ψήφο τους στο δημοψήφισμα, από σύνοδο σε σύνοδο και από eurogroup σε eurogroup. Τις ίδιες προτάσεις που αρνήθηκε, τις ίδιες προτάσεις καταθέτει. Παρότι διαθέτει στα χέρια της ένα τεράστιο 'όχι', συναινεί στις απαιτήσεις της ευρωζώνης και εισηγείται για συμφωνία, αυτούσιο σχεδόν το μαύρο κείμενο των εκβιαστών της ευρωζώνης και του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση προτείνει να ενσωματωθεί το πακέτο των άγριων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων στο πλαίσιο ενός νέου τρίχρονου μνημονιακού προγράμματος με σκληρότατους όρους.
Οι «εταίροι» όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά κλιμακώνουν τους εκβιασμούς. Βρισκόμαστε μπροστά στον μεγαλύτερο εκβιασμό που έχουμε δεχτεί τις τελευταίες δεκαετίες. Οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου απαιτούν ένα νέο μνημόνιο θανάτου, με μέτρα σκληρότερα από ποτέ και την – με κάθε τρόπο- συνέχιση της βαρβαρότητας.
                                 Το δίλημμα παραμένει  και είναι Ρήξη ή Υποταγή.
   Τώρα πρέπει να εκφραστεί το ΟΧΙ της ρήξης, το μεγάλο πλειοψηφικό ταξικό ΟΧΙ. Τώρα,το μαχόμενο εργατικό κίνημα, όλοι όσοι δίνουμε τη μάχη κατά των μνημονίων, της αντιεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής, των εκβιασμών, πρέπει να συντονιστούμε.
                      
Καλούμε όλες όλους τις επόμενες μέρες στους δρόμους ενάντια στους εκβιασμούς, για να αποτρέψουμε ένα νέο  μνημόνιο- συμφωνία.

Καλούμε ξανά, ιδιαίτερα μπροστά στις έκτακτες εξελίξεις, το ΔΣ της ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία-μνημόνιο. Να καλέσει σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και να πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού των Ομοσπονδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: