Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Σήμερα 11/09 μετά τον αγιασμό πραγματοποιήθηκε νέα παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων εκπαιδευτικών ΠΕ, στον δντη εκπ/σης Πειραιά.
Στη συνάντηση ασχοληθήκαμε συνολικά με  τα συνεχιζόμενα προβλήματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για τα σχολεία της περιοχής.
Συγκεντρωμένα σε αριθμούς την ημέρα του αγιασμού τα συνολικά κενά για Α' και Β' Πειραιά αγγίζουν τους 624 εκπ/κους ενώ τα κενά σε ΠΕ70 είναι 201.
Εισαγωγικά ειπώθηκε από το Δ Εκπ/σης πως τα κενά του Δήμου Πειραιά έχουν καλυφτεί, όπως και της Νίκαιας και του Κορυδαλλού με ΠΕ70 για το πρωινό ενώ υπάρχει κι ένας ΠΕ70 για το ολοήμερο σχολείο. Στην Ύδρα, στην Καλλονή Τροιζηνίας, στα Κύθηρα τα σχολεία δεν άνοιξαν στον αγιασμό. Ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα κενών αντιμετωπίζουν αρκετά σχολεία στη Σαλαμίνα κι ενώ αρχικά ο Δ. Εκπ/σης είπε ότι δεν έχει προβεί στην επιλογή των μετακινήσεων εκπ/κων, στη συνέχεια δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα κάνει χρήση της σχετικής εγκυκλίου.
  Καταγγέλθηκε από τους συλλόγους η υποβάθμιση των νηπιαγωγείων, μέσω της διαρκούς επιλογής μετακίνησης των προνηπίων σε όχι απαραίτητα πλησιέστερα κτίρια νηπιαγωγείων. Ο Δ Εκπ/σης είπε για το θέμα πως όσα προνήπια έκαναν προεγγραφή  τον Ιούνιο δεν έμεινε κανένα εκτός “δικτύου”, αλλά καλύφθηκαν όλα. Όσον δε αφορά στο δεύτερο κύμα γονέων κι εγγραφών προνηπίων το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την έλλειψη ανταπόκρισης των Δήμων σε αυτήν την ανάγκη.
Τέθηκε τόσο από τους συλλόγους όσο κι από τους γονείς, το μείζον θέμα ελλείψεων και κενών σε εκπ/κους της Ειδικής Αγωγής, Παράλληλης Στήριξης και στον τρόπο που οι παράγοντες αντιλαμβάνονται και δίνουν προτεραιότητα στο έργο του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση παράλληλα με το αίτημα χωρισμού τμημάτων, όπου υπάρχουν αντίστοιχες διαγνώσεις. Για το θέμα αυτό ο Δ Εκπ/σης απάντησε πως αγνοεί τον αριθμό εγκρίσεων που θα αποδώσει το ΥΠΟΠΑΙΘ, εφόσον για την παράλληλη στήριξη ο αριθμός των παιδιών είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των εκπ/κων. Επιμείναμε στην άμεση συλλογή κι αποστολή από το γραφείο  των αντίστοιχων βεβαιώσεων στο ΥΠΟΠΑΙΘ.
Για το θέμα των ολοήμερων σχολείων απάντησε πως δεν υπάρχει οδηγία για να μη λειτουργήσουν, ενώ τέθηκε το πρόβλημα μη τοποθέτησης εκπ/κων αντίστοιχα με τον αριθμό των μαθητών που οδηγεί σε άμεση συρρίκνωση των ολοήμερων τμημάτων.
Τέλος, όσον αφορά στο διδακτικό κι εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών, απάντησε ότι δε γίνεται καμία αλλοίωση, ισχύει ότι προβλέπει ο νόμος, παρά τα αυξημένα κενά που υπάρχουν.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανηλεή καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριων, στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην εκπαίδευση.
Καλούμε τις/ τους συναδέλφους να μη δέχονται προφορικές εντολές, να μην υποστείλουν τα εργασιακά τους δικαιώματα  και να ενημερώνουν το δσ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: