Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Παμπειραϊκή συγκέντρωση συλλόγων ΠΕ και γονέων το Σάββατο 14 Νοέμβρη, 11.00π.μ. στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Παμπειραϊκή συγκέντρωση συλλόγων ΠΕ και γονέων 
το Σάββατο 14 Νοέμβρη, 11.00π.μ. 
στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ:
  • Κερατσινίου -Περάματος 'Ν.Πλουμπίδης'
  • Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας 
  • Νίκαιας – Πειραιά 
  • Σαλαμίνας 
  • Πειραιά 'Πρόοδος'
  • Α' Πειραιά "Ρηγας Φεραίος"

            
                      


Αγαπητοί γονείς, συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο Σεπτέμβρης του 2015 βρίσκει το δημόσιο σχολείο ρημαγμένο. Η χρόνια υποχρηματοδότηση, οι μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών και οι μηδενικοί διορισμοί σε συνάρτηση με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις οδηγούν στη θλιβερή πραγματικότητα των χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών και στη διαπίστωση ότι τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών γίνονται θυσία στην εκάστοτε «δημοσιονομική πολιτική».  Περικοπές στην εκπαίδευση βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων και της κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  Η βασική χρηματοδότηση των σχολείων γίνεται πια μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ εφ’ όσον αυτά πιστώνονται. Φέτος μάλιστα γίναμε μάρτυρες της ευτράπελης και συνάμα τραγικής κατάστασης, να εξαιρεθούν από τη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ η Αττική, η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο επειδή παρουσιάστηκε σε αυτές τις περιοχές αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος!
Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα ολοήμερα υπονομεύονται, η ειδική αγωγή δυσλειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου, οι ειδικότητες δεν καλύπτουν πλήρως τα πραγματικά κενά των σχολείων και οι υποστηρικτές δομές του δημόσιου σχολείου υπολειτουργούν. Οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι εργάζονται υπό το καθεστώς της επισφαλούς εργασίας καλύπτοντας πάγιες ανάγκες των σχολείων, αλλά όχι όλες: ελάχιστοι έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία και διδάσκουν από λίγο σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης μέσα σε τμήματα 27-28 παιδιών πολλές φορές χωρίς να υπάρχει ούτε ο προγραμματισμός ούτε και η πολιτική βούληση να στελεχωθούν πλήρως τα σχολεία και τα παιδιά να επωφελούνται του μεγίστου δυνατού που θα μπορούσε το δημόσιο σχολείο να τους παράσχει.
   Είναι σαφές ότι τα αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών  αποτελούν και αιτήματα των γονιών των οποίων τα παιδιά φοιτούν στα δημόσια σχολεία.  Η στελέχωση του δημόσιου σχολείου δεν μπορεί να γίνεται με συμβασιούχους οι οποίοι αναπληρώνουν τον εαυτό τους  ένα ή δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι  εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία και τα σχολεία να  λειτουργούν με μόνιμη και σταθερή κάλυψη των παιδαγωγικών τους  αναγκών (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικότητες, ειδική αγωγή, παράλληλη στήριξη).
  Το σχολείο που επιθυμούμε εκπαιδευτικοί και γονείς δεν είναι άπιαστο όνειρο. Μπορεί και πρέπει να γίνει πραγματικότητα αρκεί να το θέσουμε ως αδιαπραγμάτευτο στόχο εμείς που η καθημερινότητα μας πραγματώνεται στα θρανία. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε συμπόρευση με τους γονείς στις κοινές μας διεκδικήσεις: δημόσιο σχολείο για όλους χωρίς διακρίσεις και ελλείψεις. Πλήρη  δικαιώματα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά και την εργασία.  Κανείς καμία  δεν περισσεύει σε αυτόν τoν διαρκή αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: